Mazda MX-5 model 2022 betere wegligging en nieuwe afwerking

16-12-21. Mazda lanceert de vernieuwd Mazda MX-5 modeljaar 2022, die zich kenmerkt door een verbeterde wegligging en een aantal fraaie nieuwe afwerkingsvarianten voor het bekroonde design van de iconische tweezitter.
Mazda-MX-5-21-lv.jpg

Het is de nieuwste stap van de autofabrikant in het perfectioneren van een pakket dat bestuurders al meer dan drie decennia weet te boeien met zijn directe respons, ultradirect schakelende versnellingsbak, perfect uitgebalanceerde indeling met voorin geplaatste motor, achterwielaandrijving en een comfortabel interieur dat de bestuurder het gevoel geeft dat hij één is met de auto.
Mazda-MX-5-21-rv-grijs.jpg 
Kinematic Posture Control – speciaal ontwikkeld voor de MX-5
Om deze Jinba Ittai-connectie naar een nog hoger plan te tillen, ontwikkelde Mazda Kinematic Posture Control (KPC), een nieuwe technologie die exclusief voor de MX-5 is bedacht. Het systeem herkent een snelheidsverschil tussen de achterwielen bij het nemen van een bocht, waarna het binnenste wiel licht wordt afgeremd. Hierdoor wordt voorkomen dat de achterzijde grip verliest, worden de karakteristieken van de multi-link achterwielophanging van de MX-5 verbeterd en wordt het overhellen van de carrosserie tegengegaan. Oftewel, KPC stabiliseert de auto, met name bij stevig bochtenwerk met hoge G-krachten en op wegen met een ongelijkmatige ondergrond. Hierdoor wordt het toch al legendarische weggedrag van de MX-5 verder verbeterd en het comfortniveau verhoogd. KPC, dat het gewicht van de auto op geen enkele manier verhoogt, wordt standaard geleverd op alle MX-5’s van modeljaar 2022, zowel de softtop als de versie met wegklapbare fastback (RF).
Mazda-MX-5-21-lzij.jpg

Nieuwe kleuropties
Ook op het vlak van design is er nieuws: beide carrosserieversies worden geleverd met een nieuwe afwerking, namelijk Platinum Quartz Metallic voor het exterieur en Terracotta voor het interieur.
De eerste kleur combineert een elegant zijdewit met kwartsachtige transparantie, terwijl de kleurrijke interieurvariant is voorzien van bijzonder soepel nappaleder. Samen zorgen de twee designopties voor een levendige uitstraling. Tot slot biedt Mazda vanaf modeljaar 2022 ook optioneel een donkerblauwe softtop aan, waarmee een aantal nieuwe kleurcombinaties mogelijk wordt.
Mazda-MX-5-21-dash.jpg

Signature & Sportive
De twee exclusieve topuitvoeringen in de line-up van de Mazda MX-5 worden eveneens voorzien van een update.
De Signature is vanaf modeljaar 2022 voorzien van Pure White nappaleder interieur en een donkerrode softtop (Roadster) of twin-tone dak (RF). De luxere uitrusting met onder andere een achteruitrijcamera en 16-inch RAYS lichtmetalen velgen (Skyactiv-G 132) of 17-inch BBS lichtmetalen velgen blijven onderdeel van deze uitvoering.
De Sportive is vanaf modeljaar 2022 voorzien van een zwarte softtop (Roadster), i.p.v een lichtgrijze softtop. Het twin-tone dak (RF), de Recaro sportstoelen, Bilstein-sportonderstel en een strutbar blijven onderdeel van deze uitvoering. De Sportive is alleen beschikbaar als Skyactiv-G 184.
Mazda-MX-5-21-ra-boven.jpg

Verkrijgbaar als 132 of 184 pk
De MX-5 modeljaar 2022 is verkrijgbaar als 1.5 liter met 97 kW (132 pk) en een krachtige 2.0 liter met 135 kW (184 pk). De huidige vierde generatie van het merkicoon van Mazda profiteert ook van structurele onderstel- en carrosseriewijzigingen en verbeteringen op motorgebied die zowel het vermogen als de brandstofefficiëntie verhogen. De Skyactiv-G 2.0 heeft een snelle respons op het gaspedaal, maar de efficiency is als vanouds van hoog niveau. De tweeliter motor heeft een maximumvermogen van 135 kW/184 pk bij 7.000 tpm, terwijl het maximumkoppel van 205 Nm beschikbaar is bij 4.000 tpm.
Mazda-MX-5-21-la.jpg

De Mazda MX-5 modeljaar 2022 is verkrijgbaar in een Luxury, Signature of Sportive-uitvoering en is medio januari 2022 te zien in de showroom en per direct te bestellen. De Mazda MX-5 modeljaar 2022 is beschikbaar voor een vanafprijs van € 37.490,- incl. kosten rijklaar maken, de meerprijs voor de RF is € 2.500,- en de meerprijs voor de Skyactiv-G 184 6MT is € 5.000,-. Meer details zijn de vinden in de beschikbare prijsdocumentatie.