BMW M neemt een voorsprong op 50-jarig bestaan

BMW M emblem 21 neuzen25-11-21. Op 24 mei 2022 is het 50 jaar geleden dat BMW M GmbH werd opgericht. De dochteronderneming start het jubileumjaar nu alvast. Met een M sportpakket en historisch logo.

 


BMW M modellen of een BMW met M Sportpakket worden leverbaar met het historische BMW Motorsport logo. Dat komt aan de voorzijde, achterzijde en op de wielnaven. Het historische logo toont de passie voor het racen en staat voor de oorsprong van het merk BMW M. Dit unieke embleem is te bestellen vanaf eind januari 2022.
BMW M emblem 21

Naast de historische emblemen zijn in 2022 ook 50 iconische en historisch belangrijke BMW M carrosseriekleuren leverbaar voor geselecteerde modellen. Dat zijn onder andere kleuren als Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imolarot of Frozen Marina Bay Blue. De kleuren verwijzen naar de verschillende periodes in de 50-jarige historie van BMW M.

Het BMW Motorsport logo in blauw, violet en rood werd voor het eerst gebruikt in 1973, voor de raceauto van BMW Motorsport GmbH, dat een jaar eerder was opgericht. In 1978, met het debuut van de BMW M1, volgde het logo met de drie gekleurde strepen die tegen de M aan leunen. Ook buiten de autosport werd het logo een symbool voor bijzonder herkenningswaarde en een krachtige identiteit. De legendarische BMW M1 was het enige BMW M high-performance productiemodel dat het historische autosportembleem droeg samen met het logo met de drie strepen.

Bij de emblemen staat het blauw voor BMW, het rood voor het racen en violet staat voor de connectie tussen die twee. Na verloop van tijd maakte het violet plaats voor donkerblauw. Sinds 1993 gaat BMW Motorsport GmbH verder onder de naam BMW M GmbH. Er is echter niets veranderd aan de symbolische kracht van zowel het merk als het logo. In het 50-jarig bestaan is het bedrijf succesvoller geworden dan ooit. Het is de wereldwijde marktleider in het Performance en High-Performance segment.

“Met het historische BMW Motorsport embleem delen wij ons jubileum van BMW M GmbH met de fans van het merk”, zegt Franciscus van Meel, Chairman of the Board of Managament van BMW M GmbH. “We gaan een geweldig jaar tegemoet en dat vieren we met unieke product highlights en spannende prestaties. De M wordt al lange tijd gezien als de krachtigste letter ter wereld en in ons jubileumjaar is de letter krachtiger dan ooit tevoren.”
BMW M emblem 21 neuzen

BMW M GmbH gaat ook voor een nieuw verkooprecord in 2021. De High-Performance modellen spreken wereldwijd een steeds grotere doelgroep aan, wat in het jubileumjaar met de nieuwe product highlights nog verder zal worden versterkt. Zo introduceert het merk in de loop van 2022 voor het eerst een BMW M3 Touring. Verder komt er een spectaculaire, speciale uitvoering van de BMW M4 Coupé. De opvolger van de succesvolle BMW M2 is ook in een vergevorderd stadium van ontwikkeling. Parallel daaraan worden ook stappen gezet voor de elektrificatie van BMW M. In het jubileumjaar zal het eerste geëlektrificeerde High-Performance model in de historie van BMW M GmbH worden geïntroduceerd.

BMW M GmbH viert zijn jubileum niet alleen met aantrekkelijke nieuwe producten, maar ook met talrijke evenementen. In de agenda voor mei 2022 staat het Concorso d’Eleganza Villa d’Este, bij het Comomeer in Noord-Italië. Dat wordt gevolgd door het Goodwood Festival of Speed in Groot-Brittannië en het Concours d’Elegance in Pebble Beach, Californië. De 24-uursrace op de Nürburgring is ook een mooie gelegenheid voor BMW M GmbH om samen met de fans terug te kijken op zijn succesvolle historie, maar ook vooruit te blikken op de spannende toekomst van BMW M GmbH.