MINI Rockingham GT na ruim 50 jaar weer terug

MINI Rockingham GT 21 rv24-11-21. De legendarische MINI 1275 GT die in de jaren 70 race na race won op Rockingham Motor Speedway het al net zo legendarische Engelse circuit.

 


Na ruim 50 jaar heeft MINI deze legende teruggehaald en in een modern jasje gestoken in de vorm van een speciale, gelimiteerde editie: de MINI Rockingham GT. Deze editie is beschikbaar op alle Cooper S-motoriseringen van de MINI 3- en 5-deurs, Cabrio, Clubman en Countryman en is onder meer uitgerust met het JCW Aerodynamica pakket, 17" JCW Track Spoke velgen en de speciale Rockingham GT designelementen.
MINI Rockingham GT 21 rzij
MINI Rockingham GT Clubman 21 rzij

De MINI 1275 GT
De MINI Rockingham GT is een eerbetoon aan de rijke racehistorie van MINI en in het bijzonder de MINI 1275 GT. Met één carburateur, 10-inch velgen, 60 pk en een toerenteller wist deze MINI race na race te winnen tijdens het British Touring Car Championship en uiteindelijk hiermee de overwinning te pakken. Een echte legende!
MINI Rockingham GT 21 rv
MINI Rockingham GT Clubman 21 rv

Sportief en stoer, van binnen en buiten
Deze legende leeft nu voort in de MINI Rockingham GT. MINI rijders die voor deze speciale uitvoering kiezen, kiezen zowel voor binnen en buiten voor een sportief en stoer design. Het exterieur herken je aan de combinatie van de lakkleur White Silver (andere kleuren optioneel verkrijgbaar) met de zwarte GT bonnet-stripes op de motorkap, de striping aan de zijkant en de John Cooper Works trim, waarbij de unieke John Cooper Works Aerodynamica kit een echte highlight is. De Carbon Tailpipes, Piano Black afwerkingen en de speciale Rockingham GT designelementen maken het exterieur af.
MINI Rockingham GT Clubman 21 la

De Rockingham GT designelementen vind je ook terug in het interieur zo is het Rockingham GT-logo rechts op het dashboard te vinden. Verder kenmerkt het interieur zich onder andere door de Piano Black interieurpanelen, de sportstoelen bekleed in Dinamica/leer-combinatie in Carbon Black en de antraciete hemelbekleding. Een met nappaleer bekleed sportstuur en adaptief onderstel zorgen voor een nóg sportiever go-kart gevoel.
MINI Rockingham GT 21 dash

De MINI Rockingham GT is leverbaar vanaf € 43.000,- voor de MINI Cooper S 3-deurs (januari 2022 prijzen). Meer informatie over de MINI Rockingham GT vind je op de website van MINI Nederland