Prijzen van occasions blijven stijgen naar gemiddelde van €20.467

Volkswagen Golf 18 neus21-10-21. Er lijkt nog steeds geen rem te zitten op de vraag naar tweedehandsauto’s. De gemiddelde prijs voor een occasion blijft stijgen.

 


In september verstuurde Europees autoplatform AutoScout24 26% meer kwalitatieve leads naar hun dealers ten opzichte van september 2020. Tot en met september dit jaar zijn er maar liefst 41% meer dealer leads door het autoplatform verstuurd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hiermee lijkt de occasionmarkt ook dit jaar weer op een record af te stevenen.

De occasionverkoop bleef deze maand echter iets achter. In september werden er volgens de cijfers van VWE 111.930 occasions verkocht, dat is 1,7% minder dan dezelfde maand vorig jaar. Toch is er over de periode van januari tot en met september een stijging te constateren, namelijk 4% meer verkochte tweedehandsauto’s ten opzichte van vorig jaar.
AutoScout24 Occasion dashboard 21 september

De gemiddelde prijs van een occasion op AutoScout24 steeg dit jaar in september naar ongekende hoogte, namelijk 20.467 euro (tegenover 20.234 euro in augustus). Ten opzichte van 2020, waarbij de gemiddelde prijs van een occasion 17.714 euro bedroeg, is dit een stijging van ruim 15%. Dit lijkt te verklaren doordat de markt voor nieuwe auto’s op zijn gat ligt, zo blijkt ook uit de cijfers van VWE. In september werden er 24.675 nieuwe auto’s verkocht, 5% minder nieuwe auto’s ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

“Ondanks dat de verkoop van nieuwe auto’s uitblijft, blijven tweedehandsauto’s razend populair. Dit blijkt uit het feit dat we afgelopen maand 26% meer kwalitatieve leads naar dealers hebben verstuurd ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde occasionprijs blijft oplopen, dat constateren we niet alleen in Nederland maar ook in andere landen waar wij actief zijn zoals Duitsland, België, Italië, Frankrijk en Oostenrijk”, aldus Marketing Manager Bojan Brkić.

Momenteel staan er meer dan 204.000 auto's te koop en dat maakt dat AutoScout24 het grootste aanbod van Nederland heeft.