bp is derde aandeelhouder van Digital Charging Solutions GmbH 

BMW i4 edrive40 21 Digital Charging19-10-21. bp, BMW Group en Daimler Mobility kondigen de succesvolle afronding van de transactie aan die bp de derde aandeelhouder van DCS maakt.

 

 

Digital Charging Solutions GmbH (DCS) biedt toonaangevende oplossingen om EV-rijders naadloze toegang te bieden tot meer dan 300.000 oplaadpunten in 30 landen.
bp zal DCS-klanten toegang geven tot nog eens 9.000 oplaadpunten in heel Europa, inclusief ultrasnel opladen, en samen met DCS nieuwe geïntegreerde aanbiedingen voor wagenparken ontwikkelen - inclusief brandstof- en laaddiensten
Wereldwijd wil bp zijn netwerk van openbare oplaadpunten voor elektrische auto's tegen 2030 laten groeien tot meer dan 70.000 wereldwijd.
BMW i4 edrive40 21 Digital Charging

Londen/München/Stuttgart. bp is de derde aandeelhouder van Digital Charging Solutions GmbH (DCS) geworden na de succesvolle afronding van de M&A-transactie. bp verwierf een belang van 33,3% als onderdeel van een kapitaalverhoging. BMW Group en Daimler Mobility AG blijven aandeelhouders met elk een belang van 33,3%.

Elektrificatie vormt de kern van bp's benadering van mobiliteit. Alle drie de aandeelhouders van DCS delen de ambitie om elektrificatie vooruit te helpen en de weg vrij te maken voor duurzame mobiliteit. bp breidt zijn laadactiviteiten over de hele wereld snel uit en streeft ernaar tegen 2030 meer dan 70.000 openbare laadpunten te hebben.

De diensten van DCS zijn essentieel voor de elektrificatiestrategieën van de auto-industrie. Het bedrijf werkt samen met eersteklas OEM's en high-volume OEM's om zijn laadoplossingen te integreren in de besturingssystemen van de voertuigen en de digitale ecosystemen van de OEM's. Digital Charging Solutions GmbH staat achter het merk CHARGE NOW in de YOUR NOW Joint Ventures van BMW Group en Daimler Mobility AG en exploiteert laaddiensten zoals “Mercedes me Charge”, “BMW Charging” en “MINI Charging”.

DCS biedt al ongeëvenaarde toegang tot laadinfrastructuur met een dekking van meer dan 85% in 29 Europese landen.

Na de succesvolle transactie kunnen EV-rijders zich verheugen op verbeterde dekking en laadgemak, aangezien ze toegang krijgen tot nog eens 9.000 snelle en ultrasnelle laadpunten (meer dan 150 kW) via het Europese laadnetwerk van bp - Aral Pulse in Duitsland en bp pulse in het VK. Zowel bp als DCS bieden toegang tot geavanceerde laaddiensten zoals Plug & Charge, wat een naadloze laadervaring mogelijk maakt, waardoor er minder apps of laadkaarten nodig zijn – aanvankelijk beschikbaar op Aral Pulse ultrasnelle opladers in Duitsland vanaf Q1 2022.

En om de overgang van bedrijven en wagenparken naar elektrische mobiliteit te ondersteunen, kunnen zakelijke klanten toegang verwachten tot een 360°-oplossing voor elektrische en hybride wagenparken met nieuwe en innovatieve oplaaddiensten die verder gaan dan tanken, tolheffing en wassen.

Richard Bartlett, bp senior vice president, future mobility & solutions zei: “Ons doel is om opladen net zo gemakkelijk te maken als tanken aan de pomp – snel, betrouwbaar en sterk geïntegreerd met het besturingssysteem van het voertuig om een ​​geweldige klantervaring te bieden. We zijn verheugd deze transactie te hebben afgerond en kijken ernaar uit om met onze partners samen te werken om EV-rijders toegang te blijven bieden tot gemakkelijk opladen waar ze het nodig hebben.”

“We zijn verheugd bp te verwelkomen als een sterke partner die onze visie deelt om elektrificatie te stimuleren. Door deze strategische samenwerking aan te gaan met een van de grootste energiebedrijven ter wereld, zullen we bestuurders steeds meer toegang bieden tot een handig en naadloos oplaadecosysteem waar en wanneer ze het nodig hebben, wat bijdraagt ​​aan de elektrische transformatie van onze samenleving”, aldus Gero. Götzenberger, directeur strategie en digitale mobiliteitsoplossingen, Daimler Mobility AG.

“Deze samenwerking brengt ons toonaangevende laadnetwerk een enorme stap voorwaarts. Vooral de elektrificatie van wagenparken en wagenparkbeheer zullen een enorme impuls krijgen – we zullen samen innovatie stimuleren, onze klantgerichtheid vergroten en de CO 2 -reductie versnellen . We verwelkomen bp als een sterke en vooruitstrevende partner”, voegt Rainer Feurer, Senior Vice President of Investments bij de BMW Group, toe.

Jörg Reimann, CEO Digital Charging Solutions GmbH: “We zijn erg verheugd om bp tegelijkertijd als strategische partner en aandeelhouder te hebben. Onze businessmodellen zijn zeer complementair. We bieden toegang tot het grootste netwerk van oplaadpunten in Europa – nu ontwerpen en leveren we superieure diensten voor onze huidige en toekomstige klanten.”