Lexus geeft 10 jaar garantie - Ook aan bestaande klanten

Lexus NX 350h 21 lv13-10-21. Garantie tot 10 jaar of 200.000 km voor Lexus rijders. Ook voor bestaande rijders en gekoppeld aan de auto, dus overdraagbaar.

 

 

Dat Lexus tot de betrouwbaarste automerken wereldwijd behoort, blijkt onder meer uit de jaarlijks terugkerende benoeming tot meest betrouwbare automerk door onderzoeksbureau J.D. Power. Het geheim achter deze betrouwbaarheid ligt in de toewijding en kennis van speciaal opgeleide vakmensen bij Lexus die ‘takumi’ heten. Om de bewezen betrouwbaarheid en ontzorging van Lexus te benadrukken, biedt Lexus nu tot maar liefst 10 jaar of 200.000 kilometer garantie. Deze uitgebreide garantie geldt voor zowel nieuwe als bestaande klanten.
Lexus ES 300h 21 F Sport rv

Dat Lexus zijn garantietermijn voortaan uitbreidt tot 10 jaar of 200.000 kilometer is terug te herleiden tot het rotsvaste vertrouwen dat het merk in zijn modellen en vakmensen heeft. De betrouwbaarheid van Lexus modellen wordt bovendien onderbouwd door onder andere de Consumentenbond. Vorig jaar won Lexus het jaarlijkse auto-betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond. Verder is Lexus jarenlang de winnaar van een groot betrouwbaarheidsonderzoek, uitgevoerd door het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksinstituut J.D. Power.

Totale ontzorging
Na het verlopen van de reguliere garantie (3 jaar of 100.000 km of 5 jaar of 200.000 km, afhankelijk van leeftijd en herkomst van de Lexus in kwestie) geeft de Lexus dealer na onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften een jaar of 15.000 kilometer garantie oplopend tot een maximum van in totaal 10 jaar of 200.000 kilometer. Ook na het aflopen van de fabrieksgarantie kunnen Lexus rijders hier dus gebruik van maken. Eerder bood Lexus al een garantieverlenging op de hybride componenten van de Lexus Hybrid modellen die oploopt tot 15 jaar. Dit is uniek voor een premium automerk. Hiermee drukt Lexus een definitieve stempel op zijn betrouwbaarheid en profiteert de eigenaar van extra zekerheid en ontzorging.
Lexus RX 450hL 18 rv

Zekerheid alom
Ook als het Lexus model niet altijd bij de Lexus dealer in onderhoud is geweest, kan de eigenaar profiteren van de extra garantie. Een voorwaarde is dat de Lexus in kwestie nog geen 10 jaar oud is en nog geen 200.000 kilometer gereden heeft alvorens deze Lexus in onderhoud komt bij een officiële Lexus dealer. Voor het onderhoud wordt alleen gebruikgemaakt van originele Lexus onderdelen die bovendien gemonteerd worden door uitsluitend door Lexus opgeleide en getrainde technici. Zekerheid alom dus. Ook voor een eventuele volgende eigenaar, want de garantie is gedurende de looptijd overdraagbaar.

Rode loper uitrollen
Wie zijn of haar Lexus in onderhoud heeft bij de Lexus dealer profiteert ook van extra comfort. Voor hem of haar rolt de Lexus dealer graag de rode loper uit. Want zolang een Lexus in onderhoud bij de Lexus dealer is, kan de eigenaar rekenen op Red Carpet Treatment, een hoog serviceniveau inclusief een haal- en brengservice*, vervangend vervoer* en een vaste servicemonteur. Daarnaast staat bij Lexus na onderhoud de auto volledig gewassen weer klaar.

* Deze service geldt als de servicewerkzaamheden minimaal anderhalf uur bedragen en geldt niet bij glas- en plaatwerkreparaties.