Amber en XXImo maken elektrisch rijden en deelauto's toegankelijker

Amber en XXImo 21 samenwerken5-10-21. Autodeelbedrijf Amber en XXImo slaan de handen ineen om elektrisch rijden en deelauto's nog toegankelijker te maken voor zakelijk Nederland.

 


Steeds meer werkgevers willen flexibiliteit bieden binnen hun mobiliteitsbeleid en hun zakelijke kilometers verduurzamen. Daarom heeft XXImo nu ook de elektrische deelauto's van Amber geïntegreerd binnen zijn mobiliteitsplatform.
Amber en XXImo 21 samenwerken

Toegang tot Amber passend binnen beleid
Bedrijven kunnen via XXImo hun medewerkers gecontroleerd toegang geven tot Amber. Daarbij kunnen zij een week- of maandbudget instellen en aangeven op welke dagen er een Amber-deelauto geboekt kan worden. Werkgevers kunnen ook privégebruik toestaan, kilometers registeren en verrekenen, dienstreizen faciliteren en een mobiliteitsbudget koppelen. Dit geeft werkgevers grip op het mobiliteitsgebruik en de bijbehorende kosten, terwijl de medewerkers genieten van alle flexibiliteit binnen het beleid van de werkgever. Achteraf krijgt de werkgever een gespecificeerde maandfactuur met alle reisbewegingen.

Samen sterk
De elektrische deelauto's van Amber zijn wijdverspreid over Nederland beschikbaar in meer dan 145 hubs en service-area's in de meeste grote steden. Amber biedt bij boekingen tot drie uur van tevoren de garantie dat er een Amber-deelauto beschikbaar is. Door de samenwerking met XXImo krijgt Amber versneld toegang tot meer dan 150.000 zakelijke reizigers. Anderzijds zorgt de samenwerking bij XXImo voor een nog breder, groener en gebruiksvriendelijker aanbod.

Patrick Bunnik, CEO bij XXImo: 'Veel bedrijven zijn op zoek naar de combinatie van flexibiliteit en duurzaamheid in hun mobiliteitsbeleid. Ze willen bijvoorbeeld een alternatief voor kilometerdeclaraties, leaseauto's en pouleauto's. Daarnaast is er een urgente behoefte om reiskilometers te verduurzamen. Door de samenwerking met Amber bieden we onze klanten nog meer mogelijkheden om hier een antwoord op te formuleren. Amber is een zeer innovatieve mobiliteitsspeler en wij zijn ervan overtuigd dat we met gebundelde krachten zakelijke mobiliteit nog sneller kunnen transformeren.'

Camiel Beeren, Projectmanager MaaS bij Amber: 'We creëren flexibele zakelijke mobiliteit met minder auto's en dankzij minder auto's. We doen dit door op basis van data en met de inzet van slimme AI-software exact te voorspellen waar mobiliteitsbehoefte ontstaat. Die behoeftes faciliteren we vervolgens met elektrische auto's. Daarmee zorgen we ervoor dat onze elektrische auto's altijd zo dichtbij zijn, dat een eigen (bedrijfs)auto overbodig wordt. Door samen te werken met XXImo bereiken we een nog breder zakelijk publiek en vergroten we onze relevantie voor grootzakelijk Nederland. Het is een mooie katalysator voor onze verdere groei!'