ŠKODA KODIAQ RS met Sabine Schmitz in Groene Hel

Film 30Skoda Kodiaq RS Nurburgring 18 neus12-6-18. Een voorproefje van de recordronde die ervaren Nürburgring coureur Sabine Schmitz op de Nordschleife rijdt met de nieuwe ŠKODA KODIAQ RS. 14 juni volgt de hele film.

 

 

Nog vóór de lancering van het nieuwe topmodel binnen de KODIAQ-serie heeft ŠKODA coureur Sabine Schmitz de ‘Groene Hel’ in gestuurd voor een recordronde in de ŠKODA KODIAQ RS. Daarmee geeft het Tsjechische merk alvast een indicatie van de buitengewone prestaties van de zevenpersoons SUV, die voor deze gelegenheid in een sportieve camouflage-outfit is uitgevoerd. In een korte teaservideo laat ŠKODA zien hoe een professioneel team van specialisten de KODIAQ RS voorbereidt op zijn succesvolle recordpoging op het Nordschleife-deel van de Nürburgring. De volledige video wordt op 14 juni vrijgegeven.
Skoda Kodiaq RS Nurburgring 18 bocht

Als gerenommeerd Nordschleife-specialist kent Sabine Schmitz als geen ander het legendarische, 20,832 kilometer lange, 73 bochten tellende en zo’n 300 meter in hoogte uiteenlopende circuit in de Duitse Eifel. Ze is de eerste en – tot dusver – enige vrouw die daar de beroemde 24-uurs race wist te winnen. En daarmee bij uitstek geschikt om een recordtijd met de KODIAQ RS te klokken.
Skoda Kodiaq RS Nurburgring 18 Schmitz

In oktober beleeft de ŠKODA KODIAQ RS zijn officiële primeur tijdens de autoshow van Parijs.
Skoda Kodiaq RS Nurburgring 18 neus