BMW Welt presenteert uitgebreid programma op IAA Mobility 2021

BMW IAA 21 Welt30-8-21. Workshops, deep dives, een digitale live talk en activiteiten voor het hele gezin rond duurzaamheid, circulaire economie, elektromobiliteit en micromobiliteit in BMW Welt.

 


Van 6 tot 12 september kunnen bezoekers van de tentoonstelling, inwoners van München en geïnteresseerden de mobiliteit van morgen in en rond BMW Welt ervaren en zelf activiteiten ondernemen. In deze periode is BMW Welt dagelijks geopend van 9 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds.

Focus op de circulaire economie: workshops, digitale live talk en deep dives.
Een workshop over circulaire economie zal voor het eerst plaatsvinden op de IAA in BMW Welt's Junior Campus. In het RE:BMW Circular Lab kan iedereen van 12 jaar of ouder in 35 minuten praktijkervaring opdoen met de circulaire economie, vier CIRCULAR HEROES ontmoeten en functionele circulaire producten maken van gebruikt plastic. Duurzaamheid en de circulaire economie staan ​​ook centraal in het FUTURE FORUM by BMW Welt, het platform voor innovatieve movers en shakers, als onderdeel van de IAA. Op 9 september om 18.00 uur nodigen experts uit het bedrijfsleven en de politiek je uit voor een gratis digitale live talk getiteld "Reclaim the Future: Let's Close the Loop: Creating a Circular Economy" om de kansen en uitdagingen van de circulaire economie te bespreken. Het FUTURE FORUM by BMW Welt biedt ook elke 30 minuten "Genius Sessions" aan,
BMW IAA 21 Welt

De micromobiliteitsbeleving en rondleidingen.
Bevredig uw nieuwsgierigheid met een bezoek aan de actievolle micromobiliteitservaring buiten en in de foyer van het BMW Welt Auditorium. Naast een tentoonstelling van innovatieve mobiliteitsconcepten voor stadsvervoer, zijn er BMW E-Scooters, X2City-scooters en meer om over een testbaan te rijden, plus verschillende rondleidingen. Bezoekers kunnen zich ook verheugen op een bijzonder filmisch hoogtepunt in het Auditorium waar ze zich kunnen onderdompelen in een fantastische virtuele wereld en een unieke voorstelling kunnen beleven. Gedurende de IAA-week zijn er meerdere keren per dag rondleidingen in het Duits en Engels beschikbaar. Naast rondleidingen door BMW Welt zijn er 30 minuten durende Genius Deep Dives gericht op BMW i, BMW M en BMW Luxury.

BMW Welt's IAA Mobility 2021-programma in één oogopslag:

Focus op de circulaire economie: workshops, digitale live talk en deep dives. 

RE:BMW Circular Lab workshop at BMW Welt’s Junior Campus

Wanneer: 14x per dag, 7 t/m 12 september, van 08:20 tot 19:00, elke 40 minuten

Where: Junior Campus workshop at BMW Welt Am Olympiapark 1, 80809 München

Taal: Duits / 4x Engels

Aanbevolen leeftijd: 12 jaar en ouder (kinderen onder de 18 jaar moeten worden begeleid door een volwassene)

Aantal deelnemers: Maximaal 10

Toegang : gratis

Registratie: bmwwelt-juniorcampus.de/overview

Hoe kunnen we duurzamer leven, hulpbronnen sparen en tegelijkertijd onze levensstandaard handhaven? Hoe kan mobiliteit bijdragen aan een betere toekomst? De nieuwe workshop “RE:BMW Circular Lab” op de Junior Campus van BMW Welt gaat in op deze vragen. Het is de eerste keer dat de Junior Campus een workshop aanbiedt voor zowel jongeren als volwassenen. De 35 minuten durende sessie omvat activiteiten op het gebied van circulariteit. Deelnemers krijgen inzicht in de circulaire ontwerpprincipes van BMW Group en haar Circular Heroes. Daarna richten ze zich op hun eigen levensstijl en hoe de circulaire economie kan worden toegepast in hun dagelijks leven. Tot slot gaan ze functionele circulaire producten maken van gebruikt plastic.

Let op: Deelnemers mogen schoon plastic meebrengen zoals schroefdoppen. Kunststoffen met het label HDPE, LDPE of PP zijn ideaal. 

Digitale live talk op het FUTURE FORUM door BMW Welt en de 1E9 denktank over de circulaire economie op 9 september. 

Titel: "Reclaim the Future: Let's Close the Loop: Creating a Circular Economy."

Wanneer: 9 september om 18:00

Waar : Virtueel evenement live vanuit het FUTURE FORUM door BMW Welt

Toegang : gratis

Om klimaatverandering, vervuiling en het consumptieniveau van een groeiende bevolking tegen te gaan, is het niet voldoende om alleen de CO 2 -uitstoot te verminderen . In plaats daarvan moet ons economisch systeem worden getransformeerd, zodat we stoppen met het verspillen van hulpbronnen en zoveel mogelijk afval vermijden door alle materialen te recyclen. Het doel moet zijn om een ​​circulaire economie te creëren. Hoewel het theoretische concept gemakkelijk te begrijpen is, brengt het implementeren van een dergelijk circulair systeem uitdagingen met zich mee. Samen met experts uit het bedrijfsleven en de politiek willen we achterhalen welke oplossingen er al zijn en wat er moet gebeuren om de circulaire economie te helpen doorbreken.

De livestream van het evenement in het Engels is gratis beschikbaar op de website van het FUTURE FORUM by BMW Welt en op het Facebook-kanaal van BMW Welt & BMW Museum . 

FUTURE FORUM by BMW Welt Genius Sessions 

Wanneer: 13x per dag, 6 t/m 12 september, van 10:00 tot 17:00, elke 30 minuten

Waar : Diepe duiken (Duits en Engels) in het FUTURE FORUM door BMW Welt

Toegang : gratis

Onderwerpen : "Op weg naar emissievrije mobiliteit"

“Opladen gemakkelijk gemaakt – de toekomst is elektrisch”

“Van productie tot recycling: duurzaamheid in de BMW Group” 

BMW Welt rondleidingen op de IAA in één oogopslag. 

Guided tours of BMW Welt (30 minutes)

Wanneer: 6 tot 12 september, van 10:00 tot 18:00

Toegang: 8 € / Concessies 7 € (verlaagde toegangsprijs voor IAA MOBILITY Experience-kaarthouders)

Tickets: verkrijgbaar bij de kassa's van BMW Welt 

Diepe duiken op BMW i, BMW M en BMW Luxury (elk 30 minuten)

Wanneer: 6 tot 12 september, van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 18:00

Toegang: 8 € / Concessies 7 € (verlaagde toegangsprijs voor IAA MOBILITY Experience-kaarthouders)

Tickets: verkrijgbaar bij de kassa's van BMW Welt