Stem op mooiste poster van de Lexus LC Convertible

Lexus LC Convertible poster 21 verzameling25-8-21. Zeven kunstenaars brengen de Grand Touring-traditie in beeld met posters van de Lexus LC Convertible: de mooiste vorm van open rijplezier. STEM HIER en maak kans op een van die schitterende grafische kunstwerken.

 

 

Met de LC Convertible heeft Lexus een auto die perfect aansluit bij de Grand Touring-traditie. Met die gedachte in het achterhoofd vroeg Lexus zeven Europese artiesten om hún idee van Grand Touring met een LC Convertible naar een poster te vertalen. Het resultaat daarvan varieert van vintage tot modern. En het mooiste is: iedereen kan zijn eigen favoriet aanwijzen én kans maken op één van de posters.

De zeven Grand Touring-posters met een hoofdrol voor de Lexus LC Convertible zijn te bewonderen op deze speciale site. Bezoekers kunnen elke kunstwerk direct beoordelen door een aantal sterren (1-5) toe te kennen. Zo wordt duidelijk welke poster de harten van de (auto)liefhebbers het meest weet te raken. Iedereen die heeft gestemd, maakt kans op een ingelijst exemplaar van de winnende poster en diverse Lexus-goodies. Stemmen is mogelijk tot en met 5 september.

De zeven posters in het kort
De Nederlandse kunstschilder Marc Lamers heeft gekozen voor de Lexus LC Convertible Regatta Edition. De sfeer van een luxe jachthaven vormt de inspiratiebron voor deze gelimiteerde uitvoering. Vandaar dat op de gedetailleerde achtergrond de jachthaven van Monaco te zien is. Het witte aniline leder van het interieur sluit naadloos aan op de witte kleur van de luxe jachten.
De microdeeltjes in de carrosserielak Structural Blue reflecteren het licht zodanig dat de lijnen van de LC Convertible extra benadrukt worden. Een extra uitdaging voor Marc die er desondanks in geslaagd is het fraaie lijnenspel van de LC Convertible op doek vast te leggen. Zijn olieverfschilderij is een eigentijdse weergave van de vintage reis/auto-posters van vroeger.

Lexus LC Convertible poster 21 Monaco

Matthieu Forichon (F) brengt de LC Convertible in beeld in het fraaie decor van de Franse Riviera. Forichon over zijn werk: “Ik wilde vooral de highlights van vintage auto-illustraties naar voren brengen. Dat heb ik gedaan door karakteristieke elementen van de Franse Riviera uit te lichten zoals palmbomen, paleizen, de Croisette en de heuvels op de achtergrond.”
Lexus LC Convertible poster 21 Riviera

Het team van Windfors uit Tbilisi (Georgië) koos voor een poster in vintage-stijl waarbij een LC Convertible richting de stad Batumi aan de Zwarte zee rijdt. Volgens Windfors laat deze poster zien dat een onvergetelijk zomeravontuur in Batumi altijd om de hoek is te vinden.
Lexus LC Convertible poster 21 Lexus

Danii Pollehn uit Duitsland richt de focus op Hamburg. Met een zonsondergang als achtergrond geniet een dame van een in opvallend rood uitgevoerde LC Convertible. In het wervelende beeld komt ook de Elbphilharmonie, de moderne concertzaal in HafenCity nadrukkelijk naar voren.
Lexus LC Convertible poster 21 Hamburg

David de la Heras (Spanje) portretteerde de LC 500 in het ruige rotslandschap van de Sierra van Madrid. Dat is geen toeval volgens de kunstenaar: “Deze poster draagt emotionele bagage in zich. De Sierra van Madrid is de plek waar ik altijd heen ging om even los te zijn van alles.”
Lexus LC Convertible poster 21 Sierra de Madrid

Hans Christiansen (Zweden) zocht in zijn inzending naar de combinatie van nostalgie en modern. Die vond hij door de LC Convertible voor een oude bushalte in Stockholm te positioneren. De inspiratie daarvoor kwam van het stationsgebouw van Goathland (North Yorkshire Moors), dat in veel tv-series en films (o.a. Harry Potter) een rol speelde.
Lexus LC Convertible poster 21 Woman Alvnas

Rebecca Pymar (GB) liet zich inspireren door één van de mooiste (stuurmans)wegen in het Verenigd Koninkrijk: de Snake Pass in het Peak District. Met strakke lijnen en uitgesproken kleuren creëerde ze een setting die het gouden tijdperk van transport, vakanties en avontuur symboliseert.
Lexus LC Convertible poster 21 Peak District

De mooiste vorm van rijplezier
De Lexus LC Convertible staat voor de fraaiste vorm van open rijplezier. Zowel met het dak open als dicht is de eerste Lexus met softtop een uitermate stijlvolle verschijning. De combinatie van de atmosferische 5,0-liter V8 en achterwielaandrijving is hét recept voor puur rijgenot. De acceleratie van 0-100 km/h duurt nog geen vijf seconden en de topsnelheid is zelfs met open dak te behalen. Het uitgekiende aerodynamische design zorgt ervoor dat de inzittenden nauwelijks worden gehinderd door dreunende windgeluiden in het interieur.

De LC Convertible heeft al diverse Awards gewonnen, waaronder ‘Best Luxury car of 2021’en ‘Women’s World car of the Year’.

Noot aan redacteuren: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Press & Public Affairs, telefoon 0162 585 377, of kijk op pers.lexus.nl voor extra informatie en beeldmateriaal.