Porsche geeft miljoen aan noodhulp Duitse overstromingsgebieden

Porsche hulp overstroming Nürburgring25-7-21. Met een donatie van een miljoen euro ondersteunt Porsche AG de alliantie van Aktion Deutschland Hilft eV bij haar werk in de overstromingsgebieden.

 


Het geld gaat naar noodhulp voor slachtoffers van overstromingen en versterkt ook de inspanningen van de verschillende reddingsorganisaties in de getroffen regio's. Daarnaast roept de sportwagenfabrikant zijn medewerkers op om particuliere donaties te doen. Overeenkomstige opties zijn beschikbaar op het interne platform "Porsche helpt".

“De foto's van de overstromingsgebieden schokten me. Ons medeleven gaat uit naar de mensen die familieleden, vrienden of hun huis hebben verloren bij deze ramp”, zegt Oliver Blume, CEO van Porsche AG. “Het is indrukwekkend om te zien hoe mensen samen staan ​​in deze uitzonderlijke situatie. De hulporganisaties spelen een centrale rol in de aanpak van de ramp. Wij ondersteunen dit werk zodat de mensen ter plaatse extra en snel geholpen worden."

De alliantie Aktion Deutschland Hilft eV ondersteunt wereldwijd meer dan 2.400 projecten. Het bundelt relevante hulporganisaties en diensten om ter plaatse te helpen, bijvoorbeeld bij het zoeken naar vermiste personen en hun redding. Het regelt huisvesting voor getroffenen, helpt bij opruimwerkzaamheden of beveiligt gevaarlijke gebieden. Daarnaast ondersteunt ze de medische zorg, koopt ze voedsel in en verzorgt ze de catering voor de hulpdiensten. De vele hulpdiensten hebben een plek gekregen op de Nürburgring.
Porsche hulp overstroming Nürburgring

Porsche heeft al tientallen jaren een bijzondere band met de mensen in de door de overstroming getroffen gebieden. Met name in de regio rond de Nürburgring zijn door de autosport veel vriendschappen en samenwerkingsverbanden ontstaan. Oliver Blume: “We staan ​​in nauw contact met onze vrienden en partners. We weten het: de situatie is nijpend. Velen worden zelf getroffen of werken als helper. Het is des te belangrijker dat we nu bij elkaar blijven. Zo brachten onze collega's uit de autosport direct noodstroomaggregaten en andere hulpgoederen naar de Eifel. Met de donaties helpen we nu ook de ellende wat te verlichten.”