Kia EV6 in 18 minuten laden - tot 528 km actieradius

Kia EV6 Ionity 21 rv laden22-7-21. De nieuwe, volledig elektrische Kia EV6 verlegt de grenzen op het gebied van gebruikerservaring en maakt elektrisch rijden aantrekkelijker.

 


De EV6 van Kia neemt barrières weg die velen er nu nog van weerhouden om de overstap naar elektrisch rijden te maken. Als eerste dedicated elektrische Kia biedt hij zeer snelle oplaadtijden, een indrukwekkend groot bereik en toonaangevende binnenruimte. De EV6 kan zelfs fungeren als een mobiel batterijpakket om elektrische apparaten of andere elektrische voertuigen op te laden.
Kia EV6 21 lv

Optimaal elektrisch rijden
De EV6 is gebaseerd op het nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP), dat exclusief is ontwikkeld om als basis te dienen voor nieuwe dedicated elektrische modellen van Kia. Het gloednieuwe platform biedt grote voordelen ten opzichte van aangepaste bestaande platforms die in de basis zijn ontworpen voor auto’s met verbrandingsmotoren. De op E-GMP gebaseerde EV6 zet daarom nieuwe maatstaven op het gebied van prestaties, ultrasnel laden, een groot bereik en veiligheid.

Een ander groot voordeel van het nieuwe modulaire platform is de toonaangevende binnenruimte die het biedt. Met zijn wielbasis van 2,9 m en minimale overhangen voor en achter, heeft de EV6 een binnenruimte die zich kan meten met die van auto’s uit grotere segmenten.

Nooit meer laadstress
De Kia EV6 is voorzien van 's werelds eerste multi-high-speed laadsysteem dat compatibel is met zowel 800V ultrasnel laden als meer mainstream 400V snelladen, zonder dat er een speciale adapter of extra ingebouwde oplader nodig is.

Bij een 800V-laadstation kan de accu van de EV6 in slechts 18 minuten van 10% naar 80% worden opgeladen (in optimale omstandigheden), bij een vermogen van maximaal 239 kW. Bij de momenteel meer gangbare 400V-laders, gebruikt de EV6 de motor en een omvormer om de 400V-stroom die van het laadstation komt om te zetten in 800V, zodat de batterij kan opladen met het maximale vermogen dat door het laadstation wordt geleverd.
Kia EV6 21 chassis
Hoogste bereik in de markt
EV6-rijders hoeven naast laadstress ook geen range-anxiety te hebben. Met zijn baanbrekende technologie behoort de nieuwe dedicated elektrische auto van Kia tot de modellen met het grootste bereik in de markt. Hij is leverbaar met verschillende grote accupakketten, namelijk 58 kWh en 77,4 kWh. De gehomologeerde WLTP-waarden bevestigen dat de achterwielaangedreven 77,4 kWh EV6 tot wel 528 kilometer kan afleggen in de gecombineerde cyclus (gecombineerd elektrisch energieverbruik 16,5 kWh/100 km). Dat is vergelijkbaar met de afstand van Amsterdam naar Parijs op een enkele lading. Ook de EV6 met vierwielaandrijving heeft een grote actieradius; 506 km op de gecombineerde WLTP-cyclus. Het gecombineerde elektrische energieverbruik van de vierwielaangedreven variant is slechts 17,2 kWh/100 km.
Kia EV6 21 doorkijk

Uitgebreide infrastructuur
Wanneer de accu van de EV6 leeg raakt, kan de bestuurder met behulp van dynamische POI's en realtime informatie snel en efficiënt naar het dichtstbijzijnde laadstation worden geleid. IONITY, deels eigendom van Kia, biedt EV6-rijders in 2022 toegang tot het Europese netwerk van 400 krachtige snellaadstations voor het aantrekkelijke tarief van € 0,29 per kWh. IONITY maakt gebruik van de leidende, Europese CCS-laadstandaard (Combined Charging System) en levert 100% hernieuwbare energie voor emissievrij en CO2-neutraal reizen. En met de verschillende laadservices van Kia hebben EV6-rijders toegang tot zo’n 250.000 AC- en DC-laadpunten in heel Europa.

Bidirectioneel laden
De Kia EV6 maakt niet alleen het verschil met zijn grote bereik en ultrasnelle laden, maar kan ook via de Vehicle to Load-functie (V2L) andere apparatuur zoals een laptop of huishoudelijke apparaten van stroom voorzien. Ook Vehicle to Vehicle laden (V2V) is mogelijk waarbij de Kia EV6 stroom kan leveren aan andere elektrisch voertuigen, bijvoorbeeld in geval van nood. Wanneer de lading van de eigen accu een minimum van 20% bereikt, wordt de V2V-functie automatisch uitgeschakeld.
Kia EV6 21 la

Vanaf medio september in Nederland
De baanbrekende, elektrische crossover waarmee Kia elektrisch rijden nog aantrekkelijker maakt is sinds kort te bestellen bij de Kia-dealers. De productie start in juli en de eerste exemplaren arriveren naar verwachting vanaf de tweede helft van september 2021 in Nederland. Meer informatie over de Kia EV6 is te vinden op de speciale website: https://www.kia.com/nl/modellen/ev6/ontdekken/