Subaru bereikt mijlpaal met bouw 20-miljoenste AWD

Subaru Forester Sport 21 lv19-7-21. Subaru heeft twintig miljoen auto’s*1 met All-Wheel Drive (AWD) gebouwd. Dat gebeurde 49 jaar nadat het merk de eerste, de Leone 4WD Estate Van, in Japan introduceerde.

 


De eerste in massa geproduceerde vierwielaangedreven personenauto van Japan kwam in september 1972 op de markt. Op dit moment beschikt 98 procent*2 van alle verkochte Subaru’s wereldwijd over AWD. Alle AWD-modellen zijn voorzien van Subaru’s Symmetrical AWD-systeem in combinatie met een boxermotor.

Gemoedsrust
Subaru’s Symmetrical AWD onderscheidt zich door de symmetrisch opgestelde aandrijflijn in combinatie met een in lengterichting geplaatste boxermotor. Het lage zwaartepunt van de boxermotor en de superieure gewichtsverdeling van de symmetrische aandrijflijn zorgen samen met de vierwielaandrijving voor maximale stabiliteit en grip, met perfecte rijeigenschappen onder alle weers- en wegomstandigheden. Naast deze technische voordelen heeft Subaru het AWD-systeem ook altijd gezien als onderdeel van het ‘mensgericht autobouwen’, waarbij mens en machine zoveel mogelijk één zijn en de merkfilosofie van Subaru, ‘plezier en gemoedsrust’, voor bestuurder en passagiers vanzelfsprekend is.
Subaru XV 21 lv

Elektrisch
Als een van de basistechnieken die Subaru’s streven naar veiligheid en rijplezier onderschrijft is de AWD-techniek gedurende bijna een halve eeuw verder doorontwikkeld en vindt het inmiddels ook zijn weg naar elektrisch aangedreven voertuigen.

e-BOXER
In Subaru’s met e-BOXER-technologie*3, die zowel in Japan als over de hele wereld verkocht worden, zorgt de snel reagerende motor voor een zeer precieze controle van het AWD-systeem. Daardoor wordt een nog hoger veiligheidsniveau op glad wegdek en onder omstandigheden met sneeuw en ijs bereikt, en zijn de rijeigenschappen in ruw terrein nog beter.
Subaru Outback Field 21 rv

SOLTERRA
Voor toekomstige elektrisch aangedreven modellen, waaronder de geheel elektrische ‘SOLTERRA’ die in 2022 komt, en nieuwe hybride auto’s die halverwege de periode 2020-2030 zullen komen, wordt Subaru’s AWD verder doorontwikkeld met elektrische technologie.
Subaru Solterra 21 lv teaser

Bewezen technologie
Subaru zal doorgaan het onderscheidend vermogen van het merk verder uit te bouwen op basis van de bewezen, unieke technologieën, terwijl er ook voor toekomstige technologie ruimte gemaakt wordt. Plezier en gemoedsrust voor Subaru-rijders wereldwijd staat daarbij centraal.

Hieronder vallen ook andere AWD-systemen dan Symmetrical All-Wheel Drive Gebaseerd op wereldwijde verkoopaantallen in 2018-2020. Zonder OEM-geleverde voertuigen. e-BOXER staat voor Subaru’s originele boxermotor in combinatie met elektrische techniek in de vorm van een compacte, sterke elektromotor en een compacte lithium-ion batterij in lijn geplaatst met de symmetrische AWD-configuratie.

De “Subaru Difference” website: https://www.subaru.co.jp/en/difference/