Vredestein Ultrac Vorti+ en Vorti-R+ high-performance

Vredestein Ultrac Vorti en plus 21 achter18-4-21. Het premium Nederlandse bandenmerk Apollo Vredestein heeft vernieuwde uitvoeringen uitgebracht van zijn hoogwaardige zomerbandenseries voor premium SUV's, high performance-auto's en sportwagens.

 

 

De banden Ultrac Vorti+ en Ultrac Vorti R+ zijn geoptimaliseerd voor grotere wielen (18 tot 22 inch) en kenmerken zich door een nieuwe constructie en gereviseerde compoundmaterialen waarmee uitstekende prestaties onder natte en droge omstandigheden evenals een verbeterde efficiëntie worden geleverd.
Vredestein Ultrac Vortiplus 21 zij

De Ultrac Vorti+ biedt bestuurders superieure controle, zelfs tegen de grens van de grip aan. Vergeleken met zijn voorganger, de Ultrac Vorti, kenmerkt de nieuwe band zich door een schouderconstructie en zijwangen die stijver zijn en een 13% groter hieloppervlak. Er zijn nieuwe profielen met hoge tractie geïntroduceerd om de grip te verbeteren en de remweg te verkleinen, zowel onder natte als droge omstandigheden. Samen zorgen de veranderingen voor een grotere precisie en respons bij het nemen van bochten en een verbetering van 5%* op droge wegdekken.

De Ultrac Vorti R+ biedt een niveau van controle dat nóg hoger is, vooral bij hogere snelheden en bij moeilijker bochtenwerk. Directe en voorspelbare stuurnauwkeurigheid in combinatie met sublieme wegligging worden bereikt door de aanzienlijk grotere apex-basis, stijvere zijwangconstructie en de stabiele middenrib. Bovendien is het profielmateriaal met hoge tractie een zorgvuldig uitgebalanceerde nieuwe, prestatiegerichte polymeer- en harsmix, die de grip en controle bij het remmen en bij snelle richtingsveranderingen verbetert.

Voor zowel de Ultrac Vorti+ als de Ultrac Vorti R+ is het gebruik van de volgende generatie body compounds – in het apex-gebied, velgrubber en karkas – aangewend om de rolweerstand te verminderen, het brandstofverbruik te verlagen en de levensduur van de band te verlengen.

De nieuwe Vorti+-serie is verkrijgbaar in maten van 18 tot 22 inch, terwijl de Vorti R+ verkrijgbaar is in 19 tot 21 inch. Sommige van de beschikbare maten zijn geoptimaliseerd voor gebruik op de achteras en zijn ontworpen met een bredere gordelhoek voor nóg betere stabiliteit. Alle varianten zijn voorzien van cirkelvormige groeven voor een efficiënte waterafvoer op natte wegen, wat leidt tot een superieure wegligging op nat wegdek en optimale preventie van aquaplaning.
Vredestein Ultrac Vorti en plus 21 achter

Zowel de Ultrac Vorti+- als Ultrac Vorti R+-series zijn ontwikkeld en geproduceerd in de R&D-faciliteiten van Apollo Vredestein in Enschede.

Yves Pouliken, Sales and Marketing Director, Europe bij Apollo Vredestein, zegt: “Vredestein-banden hebben al een lange reputatie binnen het high-performance segment, en daar bouwen we op voort met de introductie van de nieuwe Ultrac Vorti+ en Vorti R+. Deze nieuwe banden bieden verbeterde normen op het gebied van prestaties en veiligheid, en met uitvoeringen met vierwielaandrijving en achterwielaandrijving zijn deze banden ontworpen voor enthousiaste bestuurders en voor de meest veeleisende dynamische situaties.”

De nieuwe Vorti+-banden maakten onlangs hun debuut op de opvallende Ferrari ‘Breadvan Hommage’ – een auto met speciale carrosserie die is vormgegeven door Niels van Roij Design in Nederland. “Oogverblindend mooie voertuigen moeten buitengewoon zijn om mee te rijden en zijn uitgerust met banden die hierin een sleutelrol spelen,” zegt Niels van Roij. “Daarom ben ik er een groot voorstander van om gebruik te maken van banden met een ultieme prestatie die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en een prachtige esthetiek hebben. Het feit dat Vredestein-banden zoals de Ultrac Vorti+ samen met ItalDesign zijn ontwikkeld, garandeert de perfecte combinatie van het Nederlandse bandenerfgoed met de onnavolgbare Italiaanse flair.”

Apollo Vredestein is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige banden, die al meer dan 100 jaar innovatieve producten ontwikkelt die garant staan voor de beste prestaties en veiligheid, evenals een sublieme rijervaring. Vandaag de dag behoren de banden van het bedrijf tot de bestsellers op de markten voor personenauto's, terreinwagens, bedrijfswagens en tweewielige voertuigen.

* Gegevens gebaseerd op interne tests in vergelijking met de voorganger Ultrac Vorti in de maat 245/45 R18 (Y) XL