Jeep Compass 2021 luxe interieur en bomvol techniek

Jeep Compass Trailhawk 4xe 21 rv9-4-21. De nieuwe Jeep Compass kreeg belangrijke nieuwe functies die de veiligheid, technologie en functionaliteit naar een nog hoger niveau tillen.

 

 

De nieuwe Jeep Compass heeft een nieuw uiterlijk, luxe interieur en zit bomvol technische features. Hoogtepunten zijn onder meer het 10,25-inch full-HD digitale instrumentenpaneel, draadloze Apple CarPlay en Android Auto smartphone-integratie en het nieuwe 10,1-inch touchscreen dat centraal in het midden van het dashboard is geplaatst. De nieuwe Compass is de eerste Europese Jeep die volgens niveau 2 autonoom kan rijden. Net als iedere andere Jeep, is ook de nieuwe Compass de enige jeep die zich ook echt een Jeep® mag noemen. 
Jeep Compass S 4xe 21 rv

De nieuwe Compass is uitgerust met een reeks efficiënte verbrandings- en plug-in hybrid-motoren en een reeks geavanceerde actieve en passieve veiligheidssystemen die het dynamische gedrag en de vermaarde Jeep 4x4-capaciteiten versterken. De GSE viercilinder 1,3-liter turbobenzinemotor stoot tot 27% minder CO2 uit (WLTP-cyclus) in vergelijking met het vorige benzinemodel. 100% elektrisch rijden, dus zonder uitstoot, kan ook met de 4xe plug-in hybride variant.
Het nieuwe model is moderner en eleganter vormgegeven en heeft een compleet nieuw en luxe interieur. Hoogtepunten zijn onder meer het 10,25-inch full-HD digitale instrumentenpaneel, DAB-radio, het Uconnect 5-systeem met een vijf keer snellere processor, Android-besturingssysteem met draadloze Apple CarPlay en Android Auto smartphone-integratie, interactieve 3D TomTom-navigatie met spraakherkenning en Uconnect Services. Het nieuwe touchscreen (van 8,4-inch of 10,1-inch) van het Uconnect 5-systeem is verplaatst naar het midden van het dashboard.
Het interieur is nog functioneler gemaakt met een nieuwe opstelling van de middenconsole en biedt meer opbergruimte (bijna 4,4 liter extra met een totaal van 7,2 liter). Het nieuwe dashboard, de centrale tunnel, het stuurwiel en de deurpanelen met hoogwaardige materialen en afwerkingen zorgen voor een exclusieve en luxe sfeer aan boord.

De nieuwe Compass is het eerste Jeep-voertuig in Europa dat autonoom kan rijden volgens niveau 2. Hij is standaard uitgerust met de nieuwste generatie ADAS. Deze omvatten onder meer: Verkeersbordherkenning, Intelligent Speed Assist, Drowsy Driver Alert en Automatic Emergency Braking met voetganger- en fietserherkenning. Dit laatste kan het voertuig tot volledige stilstand brengen om mogelijke ongevallen te voorkomen of te beperken. Maar de grootste nieuwe functie is de Highway Assist, die Adaptive Cruise Control en Lane Centering combineert. De houdt de auto automatisch in het midden van de rijstrook, op een veilige afstand van de voorligger (beschikbaar in de tweede helft van het jaar).

De nieuwe Jeep Compass is verkrijgbaar in vijf uitrustingsniveaus (Sport, Longitude, Limited, S en Trailhawk) en met vier verschillende combinaties van aandrijflijnen; benzine en plug-in hybride, drie versnellingsbakken -handgeschakelde zesversnellingsbak, automatische Dual Dry Clutch Transmission (DDCT) of zestraps automaat-, en voor- of vierwielaandrijving.
De benzineversie wordt geleverd met de 1.3-liter GSE-motor met 130 pk of 150 pk, gecombineerd met een handgeschakelde versnellingsbak of Dual Dry Clutch Transmission (DDCT). Beide zijn voorwielaandrijvers.
De plug-in hybride is leverbaar met twee vermogens - 190 pk en 240 pk en zijn 4x4 aangedreven dankzij eAWD-vierwielaandrijving. De Jeep Compass 4xe is altijd voorzien van een automatische zesversnellingsbak.
Jeep Compass S 4xe 21 la

PRIJSOVERZICHT NIEUWE JEEP COMPASS*

JEEP COMPASS - €

1.3T 130 SPORT - 34.190
1.3T 130 LONGITUDE - 36.590
1.3T 150 DDCT LONGITUDE - 39.190 
1.3T 130 LIMITED - 39.790
1.3T 150 DDCT LIMITED - 42.390 
1.3T 150 DDCT 80TH ANNIVERSARY - 44.390
1.3T 150 DDCT S - 47.190 

JEEP COMPASS PLUG IN HYBRIDE - €
4Xe 240 LIMITED - 45.490  
4Xe 240 80TH ANNIVERSARY - 47.490 
4Xe 240 TRAILHAWK - 48.490   
4Xe 240 S - 50.290  

LEASE EDITION
4Xe 190 LIMITED LEASE EDITION - 39.990

*(incl btw, bpm en afleverkosten)

Nieuw design
Aan de buitenkant springt de nieuwe voorbumper met geïntegreerde mistlampen direct in het oog. Ook is het uiterlijk van de legendarische Jeep-grille vernieuwd door de verticale positie te verhogen en in twee horizontale secties te verdelen. Het integreert nieuwe full LED-koplampen met een dunner, slank profiel. De dagrijlichten zijn verplaatst en ingebouwd in de koplampen. Dankzij de nieuwe voorverlichting is de helderheid met nagenoeg 100% verhoogd in vergelijking met de xenonkoplampen, en zorgt voor een verbeterde waarneming van diepte en zijverlichting.
Aan de achterkant gaan de horizontale lijnen van de voorkant door en de slanke snit van de achterlichten geven de auto een modernere uitstraling. Nieuwe feature is de mogelijkheid om de achterklep met een schopbeweging onder de bumper te openen en sluiten.

In het interieur zijn het dashboard, de centrale tunnel en de deurpanelen allemaal opnieuw vormgegeven. Het resultaat is een meer verfijnde en ruimere cabine waarin gebruik is gemaakt van eersteklas materialen en technische details. Het drie dimensionaal vormgegeven dashboard ziet er nu buitengewoon elegant uit, met ultraslanke luchtinlaten die bijna in de gelaagde structuur verdwijnen. De bedieningselementen zijn naadloos geïntegreerd en gemakkelijk te bereiken, net als het touchscreen dat in het midden van het dashboard is geplaatst.
Het doel van het ontwerpteam was ook om de functionaliteit te verbeteren. De opnieuw ontworpen centrale tunnel bevindt zich nu in een hogere positie en biedt een nieuw, groot opbergvak van bijna 5 liter onder de centrale armsteun en een extra compartiment van 2,4 liter naast de nieuwe versnellingspook. Deze talrijke slimme oplossingen hebben de opbergruimte bijna verdrievoudigd (met 4,4 liter).

Intuitieve technologie met het Uconnect™ 5 system
De nieuwe Jeep Compass is uitgerust met de laatste generatie van het Uconnect ™ -systeem met het nieuwe 10,1-inch Ultra HD-scherm. Het nieuwe systeem wordt geleverd met een krachtigere processor met een reactievermogen dat vijf keer beter is dan de vorige generatie. Door een Android-besturingssysteem en 4G-connectiviteit met Over-the-Air (OTA) -updates te gebruiken, biedt Uconnect 5 flexibiliteit en kan het voortdurend nieuwe inhoud, functies en diensten aan bieden. Het Uconnect 5-systeem met 10,1-inch touchscreen en geïntegreerde TomTom-navigatie kan ook met spraakbediend worden om bijvoorbeeld de instellingen te regelen, de airconditioning te programmeren of om favoriete muziek te kiezen. Deze functie is geïntegreerd in voertuigen met TomTom-navigatie en kan handsfree worden geactiveerd door "Hey Jeep!" te zeggen. Standaard op alle trims vanaf de Longitude is het draadloos laden van smartphones (tot 15 W) mogelijk. Door het apparaat simpelweg op de pad voor de versnellingspook te plaatsen, begint het opladen.
De belangrijkste nieuwe kenmerken van het nieuwe Uconnect 5-systeem zijn onder meer:

8,4-inch of 10,1-inch digitaal touchscreen;
Meerdere gebruikersprofielen - aanpasbare muziekvoorkeuren, apps, stoelpositie, spiegelhoeken en klimaatcomfortniveaus;
Draadloze integratie Apple CarPlay en Android Auto;
Volledig aanpasbare startpagina voor snelle toegang tot veelgebruikte functies en bediening met één druk op de knop;
Integratie van Amazon Alexa-functies, via de 'Home to Car'-interface van 'My Jeep '. Deze biedt onder meer updates over de voertuigstatus, controleert het laadniveau en/of brandstof en verzendt de vergrendelings- en ontgrendelingsopdrachten van de portieren. De service is ook in de auto beschikbaar via de ‘Alexa Voice Service’. Er kan bijvoorbeeld worden gevraagd om producten aan de boodschappenlijst toe te voegen, naar een restaurant in de buurt te zoeken of om de verlichting of verwarming aan te passen die zijn aangesloten op het ‘home system’ van de gebruiker.
TomTom-navigatie met verbeterde zoek- en voorspellende tekstfuncties, spraakherkenning en connected services voor realtime verkeersupdates;
over-the-air draadloze kaartupdates voor het Uconnect NAV-systeem;
Jeep Compass S 4xe 21 dash

Het nieuwe Compass Uconnect 5-systeem biedt ook Uconnect-diensten, met een reeks innovatieve verbonden diensten en de noodoproepfunctie waaronder:
- My Assistant: een systeem dat de klant verbindt met een assistent om hulp te vragen bij pech en ondersteuning te krijgen voor het oplossen van problemen. De klant ontvangt ook een controlerapport per e-mail met informatie over de huidige status van de auto.
- My Remote: vanaf hun smartphone kunnen klanten het laadniveau van het accupakket controleren en het opladen tijdens de voordeligste tijdvakken plannen. Andere op afstand te regelen functies zijn: het zoeken van de exacte locatie van de auto, het vergrendelen en ontgrendelen van de portieren, het in- en uitschakelen van de verlichting en het programmeren van de airconditioning.
- My Car: een functie om de conditie van de auto te controleren, met directe controle van diverse parameters, variërend van bandenspanning tot onderhoudsschema.
- My Navigation: via de mobiele app kan de bestuurder de bestemming naar het navigatiesysteem van de auto zenden, de route opzoeken, de verkeerssituatie en het weer onderweg bekijken, evenals de aanwezigheid van snelheidscamera’s. Ook kunnen op de kaart oplaadpunten in de buurt worden opgezocht die met het huidige laadniveau van de accu’s te bereiken zijn. De kaarten worden online bijgewerkt en zijn altijd up-to-date.
- My Wi-Fi: een echte hotspot die tot acht elektronische apparaten met het internet verbindt, net als thuis. Met My Wi-Fi kan ook met de auto worden gecommuniceerd via de spraakondersteuningstechnologie van marktleider Amazon Alexa.
- My eCharge: om laadsessies te beheren bij openbare laadpunten of via uw wallbox thuis.
- My Theft Assistance: via deze functie worden klanten onmiddellijk op de hoogte gebracht indien hun auto wordt gestolen. Wanneer de diefstal door de politie wordt bevestigd, biedt de klantenservice assistentie bij het opsporen van de auto.
Jeep Compass Trailhawk 4xe 21 rv

Nieuwste generatie ADAS veiligheidssystemen
Op het gebied van veiligheid behoort de nieuwe Jeep Compass tot de absolute top. Naast de systemen die nu standaard beschikbaar zijn - zoals Forward Collision Warning, LaneSense Departure Warning en Electronic Stability Control (ESC) met Electronic Roll Mitigation (ERM)- zijn de actieve en passieve veiligheidsspecificaties verder verbeterd en aangevuld met nieuwe, innovatieve technologie die de interactie tussen bestuurder, voertuig en weg verfijnt. Deze omvatten verkeersbordherkenning, Intelligent Speed ​​Assist, Drowsy Driver Alert en Automatic Emergency Braking met voetganger- en fietserherkenning, overigens allemaal standaardfuncties.
De nieuwe Jeep Compass is ook nog eens het eerste Jeep-model in Europa met Highway Assist, een rijhulpsysteem voor autonoom snewelgrijden op niveau 2 (optioneel verkrijgbaar in de tweede helft van het jaar).
Jeep Compass Trailhawk 4xe 21 ra

Meer specifiek omvatten de nieuwe veiligheidsspecificaties die beschikbaar zijn op de nieuwe Compass:
Verkeersbordherkenning;
Intelligent Speed Assist - combineert Adaptive Cruise Control en Traffic Sign Recognition;
Autonome noodremfunctie met voetgangers- en fietsersdetectie;
Highway Assist (of niveau 2 autonoomrijden) -

‘80th Anniversary’ en 5 andere uitvoeringen
Met een scala aan keuze-opties is er nu nog meer ruimte om de nieuwe Compass te personaliseren. Hij is verkrijgbaar in vijf verschillende uitrustingsniveaus - Sport, Longitude, Limited, S en Trailhawk. Ter introductie is hij er ook als exclusieve 80th Anniversary special-edition.
Jeep Compass 80th Anniversary 21 rv

Er is keus uit vier verschillende aandrijflijncombinaties en twee configuraties: voor- of vierwielaandrijving. Ook zijn er verschillende carrosseriekleurencombinaties mogelijk, van één tot tweekleurig in combinatie met een zwart dak (afhankelijk van het model). Het kleurenpalet omvat Alpine White, Glacier, Jetset Blue, Blue Shade, Sting Grey, Colorado Red, Carbon Black en Solid Black, Three-layer Ivory, Blue Italia en Techno Green, daarnaast Granite Crystal en het geheel nieuwe Mimetic Green en Urban Green. De laatste twee zijn exclusief beschikbaar voor de speciale serie 80th Anniversary.
Jeep Compass 80th Anniversary 21 lzij

Meer specifiek is de Sport de instapversie die standaard beschikt over een 8,4-inch infotainmentsysteem met draadloze smartphone-integratie, full LED-reflectorkoplampen, parkeersensoren achter, stoffen stoelen en 16-inch lichtmetalen velgen. De Longitude-uitvoering is voorzien van LED-mistlampen, 17-inch lichtmetalen velgen, dakdragers, automatische airconditioning met twee zones, achteruitkijkcamera en een configureerbaar 7-inch kleuren-TFT-instrumentenpaneel. De Limited-uitvoering biedt standaard Adaptive Cruise Control, 18-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren aan de voor- en zijkant met automatische parkeerfunctie, Keyless Enter & Go, met nappaleer bekleed dashboard, nieuw 10,25-inch volledig digitaal instrumentenpaneel en Uconnect-systeem met nieuw 10.1 -inch touchscreen. Hogere niveaus van verfijning en specificaties zijn standaard op de S-versie - de topuitvoering met full LED-projectorverlichting, voorbumpers en bumpers in carrosseriekleur, 19-inch lichtmetalen velgen, een nieuwe 360o parkeercamera, Alpine Audio systeem en lederen stoelen die elektrisch verstelbaar zijn in acht verschillende standen. Ten slotte wordt de line-up gecompleteerd door de Trailhawk-trim - de offroad-specialist met Trail-Rated 4x4-capaciteiten, die opvalt door zijn gespierde, gedurfde uiterlijk en specifieke uitrusting biedt voor offroad-rijden. Hij wordt geleverd met een hoogwaardige ophanging en toonaangevende offroad-hoeken en cijfers: oploophoek van 30,4°, vertrekhoek van 33,3°, uitbreekhoek van 20,9° en bodemvrijheid van 21,3 cm. Standaard op Trailhawk is ook het Selec-Terrain-tractiecontrolesysteem met vijf standen, inclusief een specifieke Rock-modus, exclusief beschikbaar op dit model.
Jeep Compass 80th Anniversary 4xe 21 lv

De uitvoering waarin de nieuwe Compass debuteert, is de speciale '80th Anniversary'-editie. Dit feestelijke model wordt gekenmerkt door exclusieve designelementen, zoals unieke badges en 19-inch lichtmetalen velgen. Meer specifiek heeft de ‘80th Anniversary’ volledige LED-reflectoren en een neutraalgrijze afwerking op de wielen, de grille, het onderste dashboard, de achteruitkijkspiegelkappen en de dakdragers. Hoogglans zwarte accenten sieren de onderste panelen, wielkasten, het dak en de omlijstingen van de mistlampen. Nieuwe technologische functies zijn onder meer een 10,1-inch touchscreen, DAB-radio, Uconnect ™ 5-systeem met draadloze Apple CarPlay en Android Auto-smartphone-integratie, interactieve 3D Tom Tom-navigatie en UconnectTM-services. In het interieur heeft de speciale versie een met zwart nappaleder bekleed dashboard, stoelen in eco leer en ruitpatroonstof met stiksels in Diesel Grey en een '80th Anniversary'-label.
Jeep Compass 80th Anniversary 4xe 21 la