Mercedes-Benz EQS volledig elektrische variant van de S-Klasse

Mercedes Benz EQS camouflage 21 lv7-4-21. De nieuwe EQS is de op zichzelf staande elektrische variant van de S-Klasse. In augustus is de introductie.

 

Met de businesslimousine EQE en de SUV-varianten van de EQS en EQE volgen binnenkort nog meer modellen op basis van de nieuwe architectuur.
Mercedes Benz EQS camouflage 21 lzij

Met de EQS kunnen klanten in het luxesegment ten volle profiteren van alle voordelen van een volledig elektrische architectuur op het gebied van ruimte en design. Met een actieradius tot 770 km (WLTP)[1] voldoet de EQS ook in dit opzicht aan de eisen die aan een progressieve limousine in het segment van de S-Klasse worden gesteld. Het nieuwe wereldrecord in aerodynamica voor productieauto’s met een cw-waarde van 0,20[2] draagt daar in belangrijke mate toe bij.
Mercedes Benz EQS camouflage 21 doorkijk

De nieuwe generatie elektroauto’s in het luxe- en topsegment is gebaseerd op een speciaal ontwikkelde architectuur, die in alle opzichten modulair is en voor alle modelseries kan worden gebruikt. De wielbasis en de spoorbreedte, alsmede alle andere systeemcomponenten, vooral de accu’s, zijn variabel dankzij het modulaire ontwerp. Het voertuigconcept is dus geoptimaliseerd om aan alle eisen van een toekomstgerichte, accu-elektrische modelfamilie te voldoen. Dit document geeft een overzicht van de belangrijkste aandrijvingskenmerken van de EQS.
Mercedes Benz EQS camouflage 21 lv

[1] De cijfers met betrekking tot de actieradius zijn voorlopig en werden intern gemeten in overeenstemming met de geldende certificatiemethode. Bevestigde TÜV-cijfers, EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificering met officiële cijfers zijn nog niet beschikbaar. Verschillen tussen de vermelde cijfers en de officiële cijfers zijn mogelijk.
[2] Met 19 inch AMG velg/band-combinatie (in de EU leverbaar vanaf eind 2021) in het rijprogramma SPORT.
Mercedes Benz EQS camouflage 21 la