Land Rover Defender Works V8 Trophy - 25 exclusieve classics

Land Rover Classic Trophy Works 21 neusFilm 3014-2-21. Land Rover Classic schrijft het volgende hoofdstuk in de rijke historie. Het bouwt 25 exemplaren van de Land Rover Defender Works V8 Trophy, gebaseerd op de vorige generatie Defender van 2012-2016.

 

 

Bijzondere bijkomstigheid voor kopers: met deze auto mogen zij deelnemen aan een exclusieve competitie op het landgoed van Eastnor Castle. De Land Rover Defender Works V8 Trophy wordt door Land Rover Classic volledig nieuw opgebouwd. De modellen worden voorzien van een 5,0-liter V8-benzinemotor met 297 kW (405 pk), 8-traps ZF-automaat, verbeterde remmen en een opgewaardeerd onderstel. Ook wordt een uitgebreide reeks aanpassingen doorgevoerd specifiek gericht op off-roadgebruik.
Land Rover Classic Trophy Works 21 rv

De 25 exemplaren van de Works V8 Trophy worden gebouwd als Defender 90 en 110, allemaal in de unieke carrosseriekleur Eastnor Yellow en met stalen 16-inchwielen in dezelfde kleur. De wielkastranden worden uitgevoerd in contrasterend Narvik Black, net als de motorkap en de achterdeur. Kopers kunnen ook rekenen op LED-koplampen, Heritage-grille, unieke Land Rover Trophy-badges en – voor deelname aan het evenement bij Eastnor Castle – specifieke en gepersonaliseerde decoraties.

De Land Rover Defender Works V8 Trophy is ontworpen om de zwaarste beproevingen te doorstaan. Daarom is het model ook uitgerust met een lier aan de voorzijde, een uitgebreide uitwendige veiligheidskooi, een grote imperiaal, bodembescherming, een zogenoemde A-bar, een hoog gemonteerde luchtinlaat en speciale terreinbanden.

Het interieur wordt gekenmerkt door de zwart lederen bekleding, Recaro-sportstoelen met contrasterend geel stikwerk en een speciale Land Rover Trophy-klok van Elliot Brown. Het eigen Infotainment System van Land Rover Classic komt met een geïntegreerd navigatiesysteem en connectiviteit met mobiele apparaten.
Land Rover Classic Trophy Works 21 dash

Later dit jaar (afhankelijk van de situatie rond de corona-pandemie) worden de kopers van de Defender Works V8 Trophy uitgenodigd voor een driedaags avontuur op het landgoed van Eastnor Castle in Herefordshire (GB), waar alle trainings-, test- en ontwikkelingsactiviteiten van nieuwe Land Rover-modellen plaatsvinden. Tijdens dit evenement kunnen de kopers voor het eerst met hun Defender Works V8 Trophy rijden.

Dan Pink, Director, Land Rover Classic, zegt: “The Land Rover Defender has always been more than just a vehicle, its engineering capability and suitability for overland expedition and all-terrain competition means it’s renowned with getting away from it all. The new Land Rover Trophy will bring this to life for a new generation of adventurers. Experiences are a key part of Land Rover Classic’s DNA and this whole concept comes directly from feedback we’ve received. Our customers want to create their own stories, battle scars and patina with their Works V8 Trophy vehicles from day one, fuelling campfire chats with like-minded enthusiasts. We’re looking forward to an exciting and memorable event, full of camaraderie, and continuing the Land Rover Trophy legend for years to come. Seeing the silhouette of these vehicles which you’ll instantly know as a Land Rover, traversing the hills at Eastnor, will be a defining moment of the adventure.”
Land Rover Classic Trophy Works 21 rzij

Als de eigenaren hun nieuwe Defender Works V8 Trophy in ontvangst nemen, brengen ze er direct hun eigen kenmerken op aan in de vorm van hun namen en nationale vlag. Vervolgens beginnen ze aan een aantal ‘challenges’. Die zijn geïnspireerd op de fameuze avontuurlijke expedities die overal ter wereld hebben plaatsgevonden in de ruim zeven decennia waarin de oorspronkelijke Land Rover in productie was.

De deelnemers krijgen, als onderdeel van het avontuurlijke evenement, persoonlijke instructie en training van een expert. Daarmee krijgen zij de gelegenheid om zich met hun eigen Land Rover extreme terreinvaardigheden eigen te maken. Daarna strijden de deelnemers in de praktijk om tal van prijzen, waaronder de hoofdprijs, die Land Rover Classic later dit jaar bekendmaakt.

Bekende persoonlijkheden uit de avontuurlijke historie van Land Rover treden op in de introductiefilm van de Defender Works V8 Trophy, onder anderen coureur, stuntrijder en Land Rover-ambassadeur Jessica Hawkins en Bob Ives, de winnaar van de Camel Trophy van 1989, en andere deelnemers aan de Camel Trophy. Een aantal van hen is ook aanwezig om hun kennis en ervaring te delen met de deelnemers aan de Land Rover Trophy.

De Land Rover Trophy wordt ondersteund door de New Defender en zorgvuldig door Land Rover geselecteerde partners Elliot Brown, Fat Face en Musto, die allemaal speciale aanvullende producten hebben ontwikkeld voor de kopers van de Land Rover Defender Works V8 Trophy.

De Land Rover Defender Works V8 Trophy is op bestelling leverbaar, rechtstreeks via Land Rover Classic. De prijzen beginnen in het Verenigd Koninkrijk bij £195.000,- voor de 90-versie.

Meer informatie over Land Rover Classic via www.landrover.com/classic,+44 (0) 2476 566 600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Land Rover Classic Trophy Works 21 ra
 

TECHNISCHE GEGEVENS - LAND ROVER DEFENDER WORKS V8 TROPHY

MOTOR & TRANSMISSIE
cilinderinhoud
4.999 cm3
configuratie en aantal cilinders
Atmosferisch, V8 benzinemotor (EU5)
vermogen
297 kW (405 pk) @ 6.000 t.p.m.
koppel
515 Nm @ 5.000 t.p.m.
Transmissie
8-traps automaat met Pistol Shifter, All-Wheel Drive, 2-traps tussenbak, heavy-duty differentieel voor en achter, middendifferentieel met beperkte slip
Land Rover Classic Trophy Works 21 neus

CHASSIS
wielophanging
voor: starre as, schroefveren en telescopische schokdempers, Panhard-stang en geleidearmen, stabilisatorstang
achter: starre as, schroefveren en telescopische dempers, A-frame en getrokken wieldraagarmen, stabilisatorstang
remmen voor
bekrachtigd, diameter remschijven 335 mm, 4-zuigerremklauwen
remmen achter
bekrachtigd, diameter remschijven 300 mm, 4-zuigerremklauwen
wielen en banden
16-inch stalen wielen, terreinbanden 235/85 R16
stuurinrichting
kogelkringloop, elektrisch bekrachtigd

Beschikbaarheid
De Land Rover Defender Works V8 Trophy is leverbaar in het Verenigd Koninkrijk, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Oceanië op basis van individuele import, afhankelijk van wetgeving omtrent import en toegestane aanpassingen aan auto’s.
Land Rover Classic Trophy Works 21 ra prut

Historie Land Rover Defender V8
De V8-aandrijflijn werd voor het eerst gemonteerd in de voorganger van de Land Rover Defender, de Land Rover Series III Stage 1 V8 uit 1979. De 3,5-liter Rover V8-motor leverde met carburateurs 66 kW (90 pk) vermogen.
De Land Rover One Ten uit 1983 en de Ninety uit 1984 hadden dezelfde 3,5-liter Rover V8-motor als de Series III Stage 1 V8 uit 1979, maar dan met een vermogen van 83 kW (113 pk) en vanaf 1987 met 99 kW (135 pk).
De Defender 90 en 110 waren vanaf 1992 uitsluitend voor de Noord-Amerikaanse markt voorzien van de 3,9-literversie met brandstofinspuiting van de Rover V8-motor, met 134 kW (182 pk) vermogen en gekoppeld aan een 4-traps automaat.
In 1998 monteerde Land Rover de 4.0-liter V8 met brandstofinspuiting en 140 kW (190 pk) uit de tweede generatie van de Range Rover in een kleine serie van de 50th Anniversary Defender 90, voorzien van een 4-trapsautomaat.
In 2018 was de Defender Works V8 met atmosferische 5,0-litermotor de eerste officiële Land Rover Defender met een V8-motor sinds 1998.