EVBox verdubbelt het aantal laadpunten naar 200.000

EVBox 21 laadstation tekening5-1-21. EVBox Group, de marktleider van flexibele en schaalbare laadoplossingen, heeft in 10 jaar tijd wereldwijd 200.000 laadpunten geïnstalleerd. 

 

 

Ondanks een wereldwijde crisis, is EVBox erin geslaagd om binnen een jaar tijd het aantal geïnstalleerde laadpunten te verdubbelen. In november 2019 kondigde EVBox aan dat het wereldwijd 100.000 laadpunten had geïnstalleerd en onderstreepte deze mijlpaal door het OneChargerOneTree-initiatief op te zetten met de belofte om één boom te planten voor elk nieuw laadpunt. Sindsdien zijn er 100.000 bomen geplant en zijn er in totaal 200.000 laadpunten geplaatst. Eind vorig jaar kondigde EVBox Group aan een beursgenoteerd bedrijf te worden in samenwerking met TPG Pace Beneficial Finance. Naar verwachting wordt EVBox vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2021 genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE).
EVBox 21 laadstation tekening
Leren van de coronapandemie
2020 was een onvoorspelbaar jaar voor bedrijven over de hele wereld. De pandemie heeft een desastreuze invloed gehad op onze levens en de wereldeconomie, maar heeft tevens duidelijk gemaakt dat er ook positieve veranderingen in het milieu mogelijk zijn en dat een betere luchtkwaliteit van cruciaal belang is voor het voortbestaan van onze planeet.

De EVBox Mobility Monitor, het marktonderzoek in samenwerking met Ipsos, toont aan dat Europese burgers en toekomstige elektrische bestuurders deze mening delen en milieuproblematiek serieus nemen. Beide groepen denken dat de adoptie van elektrische voertuigen noodzakelijk is om de klimaatcrisis te bestrijden. Ook heerst er consensus dat overheidsbeleid en stimuleringsmaatregelen essentieel zijn voor het opzetten van de laadinfrastructuur die de overgang naar elektrisch vervoer vergemakkelijkt.

Een decennium van vooruitgang vieren
In 2020 vierde EVBox zijn 10-jarig jubileum en versterkte het zijn positie als marktleider, niet alleen door wereldwijd 200.000 laadpunten te installeren, maar ook met initiatieven waardoor heel EVBox Group klaar is voor een sterk 2021 als beursgenoteerd bedrijf. 

Hoogtepunten van EVBox Group in 2020
Het EVBox Group-platform, Everon, lanceerde het nieuwe Business Portal: een ‘white label’ app met vele nuttige functionaliteiten, speciaal voor bedrijven die meer bestuurders willen aantrekken
EVBox sloot nieuwe overeenkomsten met klanten en partners zoals Scania, Carrefour, The Mobility House, Solar, Severn Trent, Unilever, PSA Group en nog veel meer
EVBox presenteerde een nieuwe generatie snellaadoplossingen
EVBox kondigde een nieuwe Amerikaanse fabriek aan in Libertyville
EVBox leverde 20 snelladers aan klanten in Californië
De EVBox Lab Space werd officieel geopend, waar laadpalen daadwerkelijk op voertuigen getest worden
Het hoofdkantoor van EVBox Group is verhuisd naar een nieuw kantoor in Amsterdam
EVBox heeft zijn supply chain geoptimaliseerd om zich voor te bereiden op toekomstige groei
Voortdurende investeringen in de Onderzoeks- en Ontwikkelingsafdeling van EVBox Group
EVBox heeft aangekondigd een beursgenoteerd bedrijf te worden in samenwerking met TPG Pace Beneficial Finance met initiële investeerders BlackRock, Inclusive Capital Partners, Neuberger Berman Funds en Wellington Management

EVBox Group heeft de belangen van de elektrische bestuurder altijd vooropgesteld:
Door zich aan te sluiten bij de EVRoaming Foundation en samen met ChargePoint en Allego de ChargeUp Europe Alliance op te richten, willen ze ervoor zorgen dat het Europese beleid: investeringen in laadinfrastructuur stimuleert, marktbelemmeringen wegneemt en een naadloze ervaring voor elektrische bestuurders faciliteert.
Door hun inzichten te delen met betrekking tot de grootste belemmeringen en kansen op het gebied van elektrisch vervoer. De EVBox Mobility Monitor, een jaarlijks marktonderzoek, maakt duidelijk wat nu precies de behoeften zijn.
Door de REVOLUTION-conferentie om te vormen tot een hybride evenement, waarbij er in 2020 drie digitale varianten werden georganiseerd en de REVOLUTION-gemeenschap werd versterkt door cleantech- en mobiliteitsfanaten met elkaar in contact te brengen. 

"In antwoord op de vele uitdagingen van 2020 zijn we erin geslaagd nieuwe werkwijzen te adopteren. Met trots zie ik dat we meer dan ooit met elkaar verbonden wisten te blijven. Het bereiken van de mijlpaal van 200.000 laadpunten wereldwijd is een stempel op al het werk dat we de afgelopen tien jaar hebben verzet en het vele werk dat we blijven verzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons doel gaan bereiken om tegen 2023 één miljoen laadpunten te hebben geïnstalleerd. Met ons brede aanbod van laadoplossingen kunnen we altijd voldoen aan de verwachtingen van onze partners en klanten en deze zelfs overtreffen. Als beursgenoteerd bedrijf blijven we ook in 2021 onze productontwikkeling verbeteren en brengen we innovatieve en slimme laadoplossingen op de markt."
Kristof Vereenooghe (CEO van EVBox Group) 

"Vorig jaar was, ondanks de pandemie, nog steeds een interessant jaar voor Europa met onder andere de verscherpte emissiedoelstellingen voor de transportsector en een blijvende groei in de verkoop van elektrische voertuigen. Bij EVBox vinden we het belangrijk om beleid te promoten dat de bestuurder centraal stelt en helpt bij het creëren van een open marktmodel. In maart richtten we samen met ChargePoint en Allego ChargeUp Europe op, een snelgroeiende alliantie die werkt aan een geharmoniseerde pan-Europese markt voor laadinfrastructuur. Alleen door een open en competitieve markt te bouwen, kunnen we elektrische bestuurders de beste dienstverlening bieden, met laadinfrastructuur die in heel Europa toegankelijk en gebruiksvriendelijk is."
Koen Noyens (Director of EU Policy bij EVBox Group) 

"We voelen ons bemoedigd door de toewijding van de toekomstige president van de Verenigde Staten aan een duurzame infrastructuur en een toekomst met schone energie. Federale initiatieven, zoals de uitrol van ten minste 500.000 nieuwe openbare laadpunten tegen het einde van 2030, stimuleren de overgang naar elektrisch vervoer, investeringen in technologie en miljoenen ‘groene banen’. EVBox blijft investeren in de snelladersfabriek in Illinois en we kijken ernaar uit om vervolgens het gehele EV-ecosysteem in de VS te ondersteunen."
Megha Lakhchaura (Director of Public Policy & Utility Programs, North America bij EVBox Group)

Over EVBox Group
EVBox Group is opgericht in 2010 en helpt vooruitstrevende bedrijven een duurzame toekomst op te bouwen met het bieden van flexibele en schaalbare laadoplossingen voor elektrische voertuigen. EVBox Group maakt elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk met een uitgebreid aanbod aan commerciële laadstations en (ultra)snelladers van EVBox tot schaalbare laadbeheersoftware van Everon.

EVBox Group loopt voorop in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve laadtechnologieën in meerdere laboratoria en fabrieken door heel Europa en Noord-Amerika. Vanuit kantoren over de hele wereld, waaronder Amsterdam, Bordeaux, München en Chicago, werkt EVBox Group voortdurend aan een schonere toekomst voor ons vervoer.

In 2021 wordt EVBox Group een beursgenoteerd bedrijf op de New York Stock Exchange door een combinatie met TPG Pace Beneficial Finance en ondersteuning van initiële investeerders BlackRock, Inclusive Capital, Neuberger Berman Funds en Wellington Management.