Concours d'Élégance Het Loo met top legendes

Concours dElegance 18 stallen16-5-18. Drie dagen legendarische toppers in de tuinen van Paleis Het Loo. Met onder andere de Gulf Ford GT40 Le Mans en een 'Porsche-collega' met Gijs van Lennep.

 

 

Het programma van het Concours d'Élégance Paleis Het Loo, dat dit jaar voor het eerst drie dagen in beslag zal nemen, laat de harten van autoliefhebbers sneller kloppen dan ooit. Daarvoor zorgt onder andere een GULF Ford GT40 in misschien wel de mooiste racekleuren ooit. En op de vrijdagmiddag een Porsche-college met onder meer Gijs van Lennep.

Concours dElegance 18 stallen
Dit jaar wordt het gedeelte voor de stallen ook gebruikt: de deelnemers aan het internationale concours staan er om bewonderd en beoordeeld te worden door de vakkundige jury.

Het autoweekend begint op vrijdag 29 juni 2018 met een bijzonder college over het 55-jarig bestaan van de Porsche 901/911, waarbij grootheden uit de rijke geschiedenis van Porsche over hun ervaringen met onder meer de 911 zullen vertellen. Van Lennep is een van de gasten. Een mooie start van een prachtig weekend.

Een weekend dat dus al op vrijdag begint. Drie dagen lang zullen de paleistuinen en het verharde gedeelte voor de stallen gevuld zijn met de allermooiste klassieke auto's, nieuwste primeurs en fraaiste sportwagens. GULF viert 50 jaar Le Mans en presenteert naast de Ford GT40 diverse andere legendarische racewagens in de herkenbare blauw/oranje GULF-kleuren.

Klassieke caravans
Ook the latest and greatest zijn te vinden in Apeldoorn. Maar liefst twaalf auto-importeurs zijn present en nemen hun nieuwste aanwinsten mee, uiteraard met de focus op sportiviteit en exclusiviteit. Porsche toont allerlei modelvarianten van de legendarische 911 en er is een display van de Winter Trial, waar onder meer de bekende Datsun 240Z rallycars te zien zijn. De FEHAC neem een aantal fraaie klassieke caravans mee naar Apeldoorn en met 70 jaar Citroën 2cv als een van de thema's is zeker dat dit type auto ruim vertegenwoordigd zal zijn.

Alpine
Renault viert haar 120-jarig bestaan en neemt de Etoile Filante mee, een recordauto uit 1956 die tijdens een recordpoging in Utah een gemiddelde snelheid van 307 km/h op de klokken wist te zetten. Ook zal het Franse merk haar visie op de Formule 1 in 2027 laten zien. Natuurlijk is Alpine wederom van de partij. Vorig jaar debuteerde de sportauto in Apeldoorn, dit keer komt Alpine in twee versies naar het concours: een uitgeklede variant voor de purist en een uitvoering die meer luxe en comfort te bieden heeft.

Concours dElegance 18 Alpine
Alpine is dit jaar wederom van de partij in Apeldoorn. Dit keer met twee nieuwe uitvoeringen van de Franse sportwagen. Natuurlijk is de klassieke Alpine ook ruimschoots aanwezig.

Sprint
Er wordt eveneens gereden in Apeldoorn. De Goodyear Classic Sprint in samenwerking met DVSCC is voor veel bezoekers het hoogtepunt van de dag. Op verschillende tijdstippen worden de motoren gestart en sprinten tientallen historische auto's met flinke snelheid over de met strobalen afgezette Koningslaan. Een unieke ervaring voor bestuurders, bijrijders en vooral voor het publiek.

Oldtimerparking
Wie met zijn eigen oldtimer naar het evenement komt, kan gratis parkeren op de oldtimerparking. Dat is daardoor een uniek openluchtmuseum met de meest veelzijdige collectie klassieke auto's van Nederland. Bezoekers die na het zien van al dit moois zelf ook een klassieker willen, zijn welkom op het door AutoWeek Classics verzorgde verkoopveld waar zowel particulieren als bedrijven fraaie klassiekers en youngtimers aanbieden.

Concours
De allermooiste klassieke auto's van wereldklasse nemen natuurlijk deel aan het Internationale Concours, net als de Goodyear Classic Sprint al jaren een vast onderdeel van het programma. De jury, waaronder de bekende Nederlandse autodesigner Ivo Groen, is zich inmiddels aan het voorbereiden op een deelnameveld waar iconen als een Porsche 904, Automobili Stanguellini Fiat, Spyker, Fiat 8V en Veritas Scorpion zullen verschijnen. Nieuw is dat dit jaar de deelnemers aan het internationale concours op het prachtige terrein voor de stallen zijn opgesteld.

Tickets
Concours dElegance logoIn aanloop naar het weekend van 29 juni - 1 juli zullen op de geheel vernieuwde website van het Concours d'Élégance Paleis Het Loo meer details van het programma en de deelnemers bekend gemaakt worden. Bezoekers doen er goed aan vooraf online tickets te bestellen met een leuke korting ten opzichte van de prijs aan de poort. Alle informatie is te vinden op www.concourselegance.com en ook tickets zijn via de website te bestellen.