BMW M4 Competition x KITH in oplage van 150 stuks

BMW M4 Competition x KITH 20 lv24-10-20. Slechts een paar weken na zijn wereldpremière introduceert BMW M een zeer speciale editie van de nieuwe BMW M4 Competition Coupé.

 

 

Gemaakt in samenwerking met het New Yorkse lifestyle-merk Kith, is de BMW M4 Competition x KITH gelimiteerd tot slechts 150 exemplaren en voorzien van unieke exterieur- en interieurdetails. BMW M GmbH heeft de sfeer van de jeugdige en invloedrijke modescène opgepikt en zijn samenwerking met de hedendaagse kunstenaar FUTURA 2000 gerepliceerd door in te breken in een groeiende markt. Voor Kith-oprichter en BMW-liefhebber Ronnie Fieg brengt de samenwerking een emotionele reis rond. De BMW M4 Competition x KITH kan vanaf 23 oktober worden gereserveerd. Tegelijkertijd zal Kith een 96-delige collectie exclusief ontworpen kleding en accessoires aanbieden in al haar winkels en online.
BMW M4 Competition x KITH 20 boven

"Het nauwlettend volgen van de laatste streetstyle-ontwikkelingen maakt deel uit van onze benadering om het merk BMW te ontwikkelen", legt Jens Thiemer, Senior Vice President Customer and Brand BMW uit. “Met zijn ideeën en Kith-label is Ronnie Fieg een van de meest vooraanstaande geesten en opinieleiders in de wereld van mode, lifestyle en luxe. Onze samenwerking met Ronnie en zijn invloedrijke merk zal een positieve kracht zijn voor BMW terwijl we nieuwe klantgroepen verkennen. "

"Dit is niet de eerste keer dat BMW M GmbH een limited edition van een van onze auto's heeft uitgebracht als onderdeel van een exclusieve samenwerking", voegt Markus Flasch, CEO BMW M GmbH toe. “De samenwerking met Ronnie Fieg en Kith is een geweldige kans voor BMW M GmbH om de kloof te overbruggen tussen de originele BMW M3 en onze nieuwe BMW M4 Competition Coupé van de zesde generatie van deze iconische modellenreeks. Het stelt ons ook in staat het woord te verspreiden onder een boeiende nieuwe doelgroep. De streetwear-scene transformeert van een cultureel fenomeen naar een mondiale levenshouding en brengt een nieuw en heel apart merk van exclusiviteit naar veel verschillende gebieden."
BMW M4 Competition x KITH 20 lv

"Alles waar we bij Kith aan werken, moet van een authentieke plek komen", zegt Kith-oprichter Ronnie Fieg. “Sommige van mijn favoriete herinneringen aan het opgroeien zijn mijn grootvader bezoeken en rondrijden in zijn BMW's in de jaren tachtig. Ik herinner me dat hij een E21 320i had en dat zijn gewaardeerde bezit een E30 M3 was. Deze momenten in mijn leven hebben mijn passie voor BMW echt gevormd, dus door samen met hen aan dit project te werken, is de cirkel rond. "

Fieg heeft onlangs zijn eigen exemplaar van de legendarische BMW E30 M3 aangeschaft. En BMW M GmbH zette deze uitstekend voorbereide eerste generatie M3 op een rij voor de officiële presentatie van de samenwerking in de Kith pop-up store in Brooklyn op 23 oktober. Daarnaast was het de unieke nieuwe vertegenwoordiger van de nieuwste, zesde generatie versie van het high-performance model. Net als de auto van Fieg is de BMW M4 Design Study van KITH geschilderd in de kleur Cinnabar Red die oorspronkelijk voor de E30 M3 werd gebruikt. Deze lak is niet meer beschikbaar voor het reguliere BMW-assortiment, maar is hier speciaal voor de BMW M4 Design Study van KITH geselecteerd om de verbinding tussen de twee auto's te benadrukken. Het M4 Competition-embleem op het kofferdeksel van het model is vervangen door een zwart Kith-logo met BMW M-strepen in dezelfde stijl.

Het voor dit zeer individuele model geselecteerde leer met reliëfopdruk werd ook gebruikt voor de stoelhoezen van de BMW E30 M3 van Fieg. Hier heeft het Kith-logo met BMW M-strepen zilveren letters, terwijl een speciale versie van het BMW-logo uit de periode de motorkap, het kofferdeksel en het stuur siert, waarbij "Kith" "BMW" vervangt.
BMW M4 Competition x KITH 20 int

Het samenvoegen van logo's is een kenmerk van de vele partnerschappen die Kith heeft gesloten met andere wereldwijd bekende bedrijven. Maar dit is de eerste keer dat BMW zijn badge voor een samenwerkingspartner wijzigt. Het fusionlogo gemaakt voor de 150 exemplaren van de BMW M4 Competition x KITH voegt een extra ring toe rond het BMW-rondel in de BMW M-kleuren lichtblauw, donkerblauw en rood. Bovendien zijn er details in heldere letters die focussen op Kith en de samenwerking. De achterkant van de BMW M4 Competition x KITH heeft ook het zwarte Kith-logo met BMW M-strepen. De speciale editie-modellen zijn exclusief verkrijgbaar met de matte lakken Frozen Black, Frozen Dark Silver en Frozen Brilliant White als eerbetoon aan de drie meest populaire kleuren voor de BMW E30 M3 destijds.

Een van de belangrijkste hoogtepunten van de speciale editie-modellen is het Kith-dak van koolstofvezel. Voor deze optie is het grijze Kith-opschrift met BMW M-strepen in het dakvlak geweven. M Compound-remmen met rode remklauwen met het M-logo zijn standaard. Deze zijn duidelijk zichtbaar door de dubbele spaken van de M gesmede wielen 826M bi-color / Jet Black, hoogglans (voor: 19 inch, achter: 20 inch).

Binnen in de BMW M4 Competition x KITH zijn de driekleurige M Carbon kuipstoelen voorzien van de BMW M kleuren lichtblauw en rood, die een opvallende uitstraling geven aan de Merino volledig lederen bekleding in Black. Net als in de BMW E30 M3 van Ronnie Fieg, is het Kith-opschrift in het zwarte leer van de hoofdsteunen voor en achter en de middenarmsteun van de BMW M4 Competition x KITH in reliëf aangebracht. De middenconsole is voorzien van een exclusieve badge met het Kith-logo en BMW M-strepen. Het verlichte M-embleem onder de voorste hoofdsteunen heeft ook Kith-opschrift.
BMW M4 Competition x KITH 20 ra

Het speciale editie-model heeft hetzelfde technische profiel als de BMW M4 Competition Coupé. De nieuwe zescilinder lijnmotor is gesneden uit de hoogtoerige BMW M GmbH-mal en maakt gebruik van de nieuwste versie van M TwinPower Turbo-technologie om 375 kW (510 pk) te produceren, terwijl het koppel piekt bij 650 Nm (479 lb-ft). ). De 8-traps M Steptronic-transmissie Drivelogic is standaard gemonteerd. De sprint van 0 - 100 km / u (62 mph) duurt slechts 3,9 seconden, terwijl 200 km / u (124 mph) wordt bereikt in 12,5 seconden. Naast de klassieke achterwielaandrijving kan de BMW M4 Competition x KITH - net als de BMW M4 Competition Coupé - optioneel worden gespecificeerd met M xDrive vierwielaandrijving.

Naast de standaarduitrusting van de BMW M4 Competition Coupé en de op maat gemaakte Kith-samenwerkingsfuncties, kan het speciale editie-model ook worden besteld met een selectie van andere extra's. Net als de M Compound-remmen, M-gesmede wielen en M Carbon-kuipstoelen zijn het M Carbon-exterieurpakket, BMW Laserlight en BMW Individual Lights Shadowline standaard. Bovendien is het interieur voorzien van sierlijsten in koolstofvezel en bedieningselementen met gegalvaniseerde toepassingen. De leveringen van de limited edition BMW M4 Competition x KITH beginnen in de zomer van 2021.
BMW M4 Competition x KITH 20 ra

CO2-EMISSIE EN -VERBRUIK.
Brandstofverbruik BMW M4 Competition Coupé gecombineerd: 10,2 l / 100 km [27,7 mpg imp]; CO 2 -uitstoot gecombineerd: 234 g / km.