Mercedes-Benz komt met 6 nieuwe EQ-modellen

Mercedes Benz EQ camouflage 20 neus11-10-20. De nieuwe generatie EV’s in het luxe- en topsegment is gebaseerd op een speciaal ontwikkelde architectuur, die in elk opzicht schaalbaar is en voor alle modelseries kan worden gebruikt.

 

 

De wielbasis en spoorbreedte evenals alle andere systeemcomponenten, vooral de accu’s, zijn variabel dankzij het modulaire systeem. Het voertuigconcept is geoptimaliseerd om aan alle eisen van een toekomstgerichte, accu-aangedreven elektrische modelfamilie te voldoen. Deze voertuigarchitectuur maakt het voor Mercedes-Benz mogelijk om verschillende elektroauto’s te bouwen, van limousines tot grote SUV’s.
Mercedes Benz EQ camouflage 20 3x

De EQS biedt klanten in het luxesegment met zijn ruimte en design alle voordelen van een volledige elektroarchitectuur. Met een actieradius tot 700 km (WLTP) voldoet de EQS aan de eisen die aan een progressieve limousine in het S-Klasse segment worden gesteld. Tegelijkertijd blijft Mercedes-Benz trouw aan zijn succesvolle productiestrategie en ontwerpt de auto’s en fabrieken zodanig dat verschillende modellen flexibel op dezelfde productielijnen kunnen worden gebouwd. De elektroauto’s maken ook gebruik van baanbrekende, overkoepelende technologieën van Mercedes-Benz, zoals het bedienings- en aanduidingssysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) of de rijassistentiesystemen.

Het studiemodel Mercedes-Benz Vision EQS, dat werd onthuld in september 2019, was de voorbode van het progressieve design van de aanstaande EQS. Ook de gecamoufleerde prototypen die nu worden getest, onthullen belangrijke designkenmerken die revolutionair zijn voor het luxesegment, zoals het ‘cab forward’-design of de coupé-achtige ‘one bow’-styling. Andere details van het progressieve design van de EQS SUV, de EQE en de EQE SUV die cruciaal zijn voor het succes van het elektro-offensief, blijven voorlopig nog even geheim voor het publiek.
Mercedes Benz EQ camouflage 20 rboven

Mercedes-Benz introduceert de volledige elektroarchitectuur in 2021. Parallel daaraan gaat de onderneming door met het elektrificeren van de meest succesvolle platforms. Naast de mid-size SUV EQC (EQC 400 4MATIC, stroomverbruik gecombineerd: 21,3-20,2 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1* en de volledig elektrische MPV EQV (EQV 300, stroomverbruik gecombineerd: 26,4-26,3 kWh/100 km; CO2- emissie gecombineerd: 0 g/km)1, kunnen klanten in het compacte auto-segment uitkijken naar twee volledig elektrische SUV’s, de EQA en EQB. Met hun progressieve design zijn ze herkenbaar als volledig elektrische modellen. De productie van de EQA begint nog dit jaar.

Laatste spurt richting serieproductie: de EQS in de laatste testfasen
De EQS ondergaat momenteel onder meer in het test- en technologiecenter in Immendingen de laatste tests voordat de serieproductie gaat starten. De systematische validatie van de gehele auto dient te worden uitgevoerd om zo de hoge kwaliteitsnormen te garanderen en is een van de uitgebreide maatregelen in het ontwikkelingsproces van elke Mercedes-Benz modelserie. De verschillende stations omvatten zware wintertests in Scandinavië, onderstel- en aandrijflijntests op testbanen, openbare wegen en op de hogesnelheidstestbaan in Nardo, en daarnaast ook hittetests in Zuid-Europa en Zuid-Afrika. Momenteel worden er ook testritten gemaakt in China en de VS. Bij de EQS wordt natuurlijk speciale aandacht besteed aan de e-aandrijving en de accu. Ook deze worden getest en goedgekeurd volgens de strengste Mercedes-Benz normen.

“De EQS heeft al meer dan 2 miljoen testkilometers afgelegd, van de hitte van Zuid-Afrika tot de kou van Noord-Zweden,” aldus Christoph Starzynski, die als Vice-President Electric Vehicle Architecture bij Mercedes-Benz verantwoordelijk is voor de EQ-modellen. “De EQS wordt de S-Klasse onder de elektroauto’s. Daarom ondergaat hij hetzelfde veeleisende testprogramma als elke andere auto die met trots de ster mag dragen. Daarnaast waren er tests specifiek voor elektroauto’s die belangrijke ontwikkelingsgebieden bestrijken, zoals actieradius, laden en efficiëntie.”
Mercedes Benz EQ camouflage 20 neus

De EQS wordt samen met de nieuwe S-Klasse geproduceerd in de ‘Factory 56’ in Sindelfingen, een van de modernste autofabrieken ter wereld. Flexibiliteit in de fabrieken is al geruime tijd een investeringsprioriteit van Mercedes-Benz Operations (MO), dat verantwoordelijk is voor de productie van personenwagens wereldwijd. De technische uitrusting met baanbrekende Industry 4.0-oplossingen is een sleutelfactor voor de flexibiliteit. Dankzij de zeer flexibele structuren zijn alle fabrieken in staat om auto’s met verschillende soorten aandrijflijnen te produceren en zo ook snel in te spelen op veranderingen in de vraag in de verschillende landen. Kansen op het gebied van elektromobiliteit kunnen op deze manier met een beperkte investering optimaal worden benut.

Als onderdeel van ‘Ambition 2039’ werkt Mercedes-Benz aan het aanbieden van een CO2-neutraal modelgamma in minder dan twintig jaar. De onderneming streeft ernaar dat elektrisch aangedreven auto’s (volledig elektrisch en plug-in hybrid) al in 2030 goed zijn voor meer dan de helft van de verkopen.

1* Het stroomverbruik is bepaald op basis van Verordening (EG) nr. 692/2008. Het stroomverbruik is afhankelijk van de voertuigconfiguratie. Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO₂-emissie van nieuwe personenwagens is te vinden in de ‘Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO₂-Emissionen und den Stromverbrauch‘ voor nieuwe personenwagens, die kosteloos bij alle dealers en bij de Deutschen Automobil Treuhand GmbH is te verkrijgen via www.dat.de