PEUGEOT collector's box ter ere van 210 jaar

PEUGEOT 210 collectors box 20 duo2-10-20. PEUGEOT introduceert speciaal voor de echte fans en liefhebbers een chique en eigentijdse set met twee ‘speedforms’ in een fraaie presentatiebox.

 

 

Deze sculpturen op schaal 1:43 verbeelden de PEUGEOT L45 – die in 1916 de Indianapolis 500 won – en de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT, een enthousiaste visie op de toekomst van PEUGEOT. De oplage van de boxset is gelimiteerd op 210 exemplaren, als verwijzing naar het 210-jarige bestaan van PEUGEOT.
PEUGEOT 210 collectors box 20 racewagen
De PEUGEOT L45 en de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT symboliseren het industriële avontuur, de sportieve prestaties en de innovaties van PEUGEOT sinds de oprichting van het merk 210 jaar geleden. De boxset is genummerd en verkrijgbaar met de genoemde sculpturen in zwart en wit respectievelijk wit en zwart. De set is verkrijgbaar voor € 104,90 inclusief BTW via de online shop https://boutique.peugeot.com. De nieuwe boxsets completeren de gloednieuwe lifestylecollectie ‘SINCE 1810’ en verrijken het aanbod van recente, sportieve en iconische miniaturen van PEUGEOT.

Iconische modellen
Verzamelaars zullen de miniaturen in de nieuwe boxsets waarderen, want zowel de PEUGEOT L45 als de PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT is een iconisch model. De PEUGEOT L45 won in 1916 de legendarische Indianapolis 500 en werd ontwikkeld door bestuurders met lef en bravoure. De L45 is een mijlpaal in de uitzonderlijke lijst van sportieve prestaties van PEUGEOT in langeafstandsraces, op Pikes Peak, in het World Rally Championship in de Dakar Rally-Raids. De PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT – de ster van de Autosalon van Parijs in 2018 – is een autonome en elektrisch aangedreven coupé. De auto staat voor de opwindende toekomstvisie van PEUGEOT, gericht op rijplezier en absoluut ‘unboring’.
De designers van de PEUGEOT Design Lab studio tekenden beide ‘speedforms’ van deze nieuwe moderne boxset. De sculpturen zijn gemaakt van massief kunsthars in de schaal 1:43. De L45 kenmerk zich door zijn taps toelopende achterkant en de e-LEGEND CONCEPT door zijn de scherpe lijnen als knipoog naar de 504 Coupé. Het zwart-witte ontwerp van de boxset weerspiegelt de sobere en tijdloze kleuren van het PEUGEOT-logo ter gelegenheid van het 210-jarig bestaan van PEUGEOT.
PEUGEOT 210 collectors box 20 duo  

Over PEUGEOT
Voortbouwend op de technologische, offensieve strategie en de elektrificatie van het assortiment betreedt PEUGEOT met enthousiasme het tijdperk van de energietransitie. Het stimuleren en belonen van autorijden, elegant design en compromisloze kwaliteit zijn de toewijding van het merk aan klanten en dragen bij aan de emotie die elke PEUGEOT teweegbrengt. Het merk is aanwezig in meer dan 160 landen met 10.000 verkooppunten en verkocht in 2019 wereldwijd bijna 1.500.000 voertuigen. PEUGEOT combineert allround excellentie, allure en emotie met de ambitie om het topklasse generalistische merk te zijn op wereldniveau.