BMW ConnectedDrive 20 jaar toonaangevend

BMW 20 connecteddrive 18 vuurwerk12-5-18. BMW ConnectedDrive is al 20 jaar toonaangevend op het gebied van intelligente connectiviteit. De behoefte van klanten aan mobiliteit staan hierbij centraal.

 

 

Al in 1998 introduceerde BMW het BMW Assist-pakket onder de productnaam BMW Telematics. In 2004 (alweer veertien jaar geleden!) werd voor het eerst een simkaart in een BMW gebouwd en sinds 2014 is het mogelijk om online vanuit de auto diensten te boeken en te betalen via de BMW ConnectedDrive Store. De nieuwste oplossingen van BMW Group – zoals het allesomvattende digitale concept van BMW Connected – illustreren de voortdurende ontwikkeling van connectiviteit. Sinds 2016 kunnen klanten bijvoorbeeld hun smartphone naadloos met hun auto verbinden via de Open Mobility Cloud. De talloze functies die nu beschikbaar zijn en waarvan overal gebruik is te maken, zijn essentieel bij de totstandkoming van een 360o digitale ervaring voor de klant. Daarmee komen de bestuurder en zijn auto nog dichter bij elkaar.
BMW 20 connecteddrive 18 vuurwerk

Prijsverlaging voor digitale diensten ter gelegenheid van 20-jarig jubileum.
De digitale diensten van BMW bieden klanten ongekende flexibiliteit als het gaat om de integratie van nieuwe functies in hun BMW, zowel vanuit huis als onderweg. Om dat te vieren zijn veel digitale diensten – inclusief Real Time Traffic Information, Personal Assistant Service en Remote Services – per 8 mei 2018 tijdelijk in prijs verlaagd.

Klik hier om de BMW ConnectedDrive Store en de 20 Years Special te bezoeken.

Hoogtepunten en onderscheidingen.
De eerste keer dat BMW Group zich op het gebied van connectiviteit begaf, was in 1998 met BMW Telematics en de introductie van het BMW Assist-pakket. Dat bevatte Personal Assistant Service, actuele verkeersinformatie en Intelligent Emergency Call. Destijds kwam de online verbinding nog via de mobiele telefoon van de bestuurder tot stand. Vanaf 2004 was een simkaart in de auto geïntegreerd zodat klanten via BMW Online ook onderweg toegang hadden tot nieuws, het weerbericht en kantoorfuncties. Vier jaar later introduceerde BMW in de nieuwe BMW 7 Serie een webbrowser. De lancering van de ConnectedDrive Store volgde in 2014. Via de ConnectedDrive Store hadden klanten in hun auto toegang tot diensten als actuele verkeersinformatie, online entertainmentproducten en konden ze reserveringen doen en die ook direct afrekenen.
BMW 20 connecteddrive 18 dash

BMW ConnectedDrive is beschikbaar in 45 landen en wereldwijd rijden er al meer dan tien miljoen connected BMW’s rond. Alleen al in de afgelopen tien jaar heeft BMW Group – vanwege zijn onstuitbare inzet om met BMW ConnectedDrive de digitale connectiviteit te stimuleren – 37 nationale en internationale onderscheidingen ontvangen. Dat aantal illustreert de internationale status van BMW Group als pionier op het gebied van digitale ontwikkelingen.

Mijlpalen uit het heden en de toekomst.
Voldoen aan de vraag naar intelligente en connected mobiliteit via BMW ConnectedDrive en de technologie van BMW Connected is geen toekomstdoel voor BMW Group, maar een concrete en actuele doelstelling voor nu. BMW Connected heeft wereldwijd al meer dan 2,3 miljoen gebruikers. De digitale diensten zijn gericht op de mobiliteitsbehoeften van nu en zorgen dat het concept van mobiliteit zich constant ontwikkelt op een manier waaraan de consument echt iets heeft.

2018 is een belangrijk jaar voor connectiviteit. Met de nieuwe Remote Software Update kunnen auto’s automatisch en te allen tijde worden voorzien van de nieuwste software – precies zoals smartphones. In juni wordt Alexa – de stemgestuurde assistentieservice – geïntegreerd in het systeem. De service omvat meer dan 30.000 Alexa Skills en consumenten kunnen Alexa in de auto net zo intuïtief gebruiken als thuis. Een ander nieuw hoogtepunt is de Digital Key; hiermee fungeert de smartphone als het enige middel waarmee de auto is te ont- en vergrendelen en te starten. Daarmee is de conventionele sleutel overbodig geworden én ontstaat de mogelijkheid van privé autodelen. De Digital Key kan namelijk via BMW Connected worden gedeeld met familieleden en vrienden. En het nieuwe BMW Operating System 7.0 – een bedienings- en weergavesysteem van de nieuwste generatie – wordt dit jaar in productiemodellen geïntroduceerd. Het reageert digitaal en nog preciezer dan ooit – op de individuele behoeften van de bestuurder.

Samen met autonoom rijden is de voortdurende ontwikkeling van connectiviteit in de aanloop naar een emissievrije toekomst een van de belangrijkste activiteiten waarmee BMW Group de transformatie van de mobiliteitssector stimuleert in het kader van zijn strategie NUMBER ONE > NEXT.