Bentley Continental GT Mulliner toppunt van luxe

Bentley Continental GT Mulliner 20 int16-9-20. Bentley breidt het Collections-portfolio uit met de Continental GT Mulliner Coupé. Net als bij de Convertible kan de koper de auto geheel naar eigen wens samenstellen.

 

 

De Bentley Continental GT Mulliner Coupé beleeft op 22 september zijn wereldpremière tijdens Salon Privé, een exclusief auto-evenement in de tuinen van Bleinheim Palace bij Oxford. Ook de Bentley Mulliner Bacalar wordt hier voor het eerst aan het publiek getoond.
Bentley Continental GT Mulliner 20 lv 

De Continental GT Mulliner is te herkennen aan exclusieve uiterlijke elementen als de ‘Double Diamond’-grille, de bijpassende roosters in de voorschermen en de Satin Silver spiegelhuizen. De auto staat op gelakte en gepolijste 22 inch velgen met zwevende, zelfrichtende Bentley-badges.
Bentley Continental GT Mulliner 20 lzij 

Het interieur van de Continental GT Mulliner vormt de apotheose van luxe, en etaleert het grote aantal keuzemogelijkheden dat Mulliner te bieden heeft. Er zijn acht verschillende combinaties van drie kleuren leer. Op de stoelen, de portieren en de panelen achterin heeft het leer een ‘Diamond-in-Diamond’-patroon, met stiksels in een accentkleur. Voor het ruitpatroon zijn bijna 400.000 steken in het interieur verwerkt – 712 voor elke ruit. De ontwikkeling van het borduurproces kostte 18 maanden.
Bentley Continental GT Mulliner 20 int 

De middenconsole bestaat uit een paneel met ruitmotief, in combinatie met Grand Black walnotenhout en verchroomde accenten. Centraal is een unieke Breitling-klok met een wijzerplaat van geborsteld metaal geplaatst. Rechts op het dashboard is het silhouet van de auto met het Mulliner-logo in het houtfineer verwerkt. In het LED-instrumentarium keert het design van de Breitling-klok in digitale vorm terug.
Bentley Continental GT Mulliner 20 dash 

Bentley Mulliner biedt keuze uit 88 verschillende fineersoorten en -kleuren. Voor een perfect glad oppervlak werd het wortelnotenhout met de hand geschuurd en gepolijst, en vervolgens gelakt in de geselecteerde kleur. Voor een diepe glans worden de lijsten ten slotte nogmaals gepolijst. 

De Continental GT Mulliner is leverbaar met de 635 pk sterke 6,0-liter W12-motor en de 550 pk sterke 4,0-liter V8. Standaard beschikt de auto over het actieve stabilisatiesysteem Bentley Dynamic Ride, dat de bewegingen van de carrosserie tegengaat en in bochten voor een perfecte stabiliteit zorgt. De Continental GT Mulliner Coupé en Convertible kunnen vanaf oktober worden besteld. De eerste exemplaren worden begin 2021 afgeleverd.
Bentley Continental GT Mulliner 20 la 

Bentley Mulliner
Als ’s werelds oudste carrosseriebouwer vergaarde Bentley Mulliner faam met de creatie van de meest individualistische Bentleys allertijden. Als specialist in maatwerk richt Bentley Mulliner zich nu op het design en de bouw van auto’s met een afwijkende vormgeving, speciale opties en unieke materialen.