Vredestein Quatrac uitbreiding in allseason-segment

Vredestein Quatrac 20 lv15-9-20. In een Europees allseason-segment dat vorig jaar met 23% procent is gegroeid, blijft Vredestein zijn producten verder ontwikkelen en zijn allseason-expertise benadrukken.

 

 

In 2019 introduceerde Vredestein de Quatrac Pro en was daarmee het eerste merk dat een allseason-band voor auto's uit het hogere segment met hoge prestaties introduceerde. Met de introductie van de nieuwe Vredestein Quatrac vergroot Vredestein nu zijn assortiment in het segment voor kleinere velgmaten.
Vredestein Quatrac 20 zij

Als een van de eerste bedrijven die allseason-banden introduceerde, profiteert Vredestein nu van meer dan 28 jaar ervaring in het produceren van allseason-banden. Vandaag de dag heeft het merk het grootste assortiment allseason-banden in de Europese markt en het werd in oktober 2019 door Autobild uitgeroepen tot 'Allseason-fabrikant van het jaar'. Om zijn leidende positie te behouden en uitstekend te blijven presteren in de Europese bandentests heeft Vredestein zijn producten in de markt voor kleinere maten doorontwikkeld. Deze zijn inmiddels gemeengoed geworden.
Vredestein Quatrac 20 auto

Hoogwaardige prestaties met slimme oplossingen
Met de nieuwe Quatrac (15-16 inch) biedt Vredestein een goed uitgebalanceerde allseason-band. Deze band zorgt bovendien voor minder belasting van het milieu door brandstofbesparingen te realiseren dankzij het lagere gewicht en minder rolweerstand. De Quatrac combineert uitstekende winter- en zomereigenschappen dankzij de gevestigde kennis van Vredestein, het gebruik van gloednieuwe materialen en een paar slimme aanpassingen die de prestaties naar een nieuw niveau tillen.

Beide schouders van de band zijn nu geschikt voor gebruik in de zomer, terwijl het midden van de band meer wintergeoriënteerd is, met een hogere lamelledichtheid voor betere tractie. Het aantal schouderblokken is afgestemd op de banddiameter om te zorgen voor superieure prestaties in de winter. De band heeft ook een diep V-vormig profiel, geperfectioneerd door finetuning van hoeken en luchtverhouding.
Vredestein Quatrac 20 lv

Andere R&D-benadering
Het allseason-onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Vredestein optimaliseerde de band op verschillende gebieden, waarbij een andere benadering werd gekozen voor het segment voor kleinere maten. Met de ontwikkeling van de Quatrac Pro begon het team bijvoorbeeld met de zomereigenschappen van de band en voegde er wintereigenschappen aan toe, gedreven door specifieke eisen voor ultrahoogwaardige auto's. Met de Quatrac die speciaal is ontworpen voor kleinere maten, lag de nadruk op het meest effectieve ontwerp voor dit segment, wat resulteerde in de diepe V-vorm en minder lamellen

Verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger
Vredestein Quatrac 20 profielDe nieuwe Quatrac presteert 12% beter dan zijn voorganger, de Quatrac 5, op rijgedrag op droog wegdek dankzij het grotere contactoppervlak en stijvere schouderblokken. De silicacompound en het V-vormige patroon zorgen voor een 20% beter rijgedrag op nat wegdek en 10% hogere prestaties bij remmen op nat wegdek. Dankzij 10% meer randen die door de sneeuw snijden, is het rijgedrag op sneeuw met 5% verbeterd en is de band geoptimaliseerd voor alle stuurhoeken.

De nieuwe generatie loopvlaksamenstelling is verbeterd dankzij een grote hoeveelheid terpeenharsen. De lagere luchtverhouding en de geoptimaliseerde bandholte zorgen voor een gelijkmatigere verdeling van de belasting, waardoor een gelijkmatigere bandenslijtage wordt gegarandeerd en de levensduur met meer dan 20% wordt verbeterd. Tot slot heeft de nieuwe Quatrac tot 10% minder rolweerstand, wat aanzienlijke brandstofbesparingen oplevert. 

De Vredestein Quatrac is speciaal ontworpen voor Europese wegen en wordt geleverd met het sneeuwvloksymbool met drie bergtoppen, dat aangeeft dat de band geschikt is voor gebruik in de winter en in heel Europa. 

De nieuwe Quatrac is verkrijgbaar in 15” en 16” met 39 maten in de eerste fase in september en oktober. Begin 2021 zal er een uitbreiding volgen.