INEOS Grenadier ruilt Tour voor Concours in Londen

INEOS Grenadier prototype 20 rv5-9-20. De INEOS Grenadier onderbreekt zijn taken bij de Tour de France voor een eerbetoon aan zijn voorgangers, waaronder de Land-Rover.

 

 

Het eerste prototype van de INEOS Grenadier wordt getoond op het Concours of Elegance in het Londense Hampton Court Palace (4-6 september), waar het nieuwe model een ondersteunende rol speelt in de verzameling legendarische terreinwagens van INEOS Automotive.
INEOS Grenadier prototype 20 rv

INEOS Automotive toont op het Concours een aantal historische 4x4‘s, met als hoogtepunt de allereerste productie-Land-Rover (kenteken JUE 477), een complete, traditionele restauratie die onlangs werd voltooid. Verder worden een volledig gerestaureerde Toyota FJ40 (1980), een Willys-Jeep (1944) die in WWII door de US Navy is gebruikt en een klassieke Mercedes-Benz G-Wagon (1988) tentoongesteld.
INEOS Grenadier prototype 20 Concours of Elegance

“Aan het begin van het Grenadier-project hebben we een aantal geweldige 4x4‘s uit het verleden naar de studio gehaald om van dichtbij te zien waarom ze zo duurzaam waren,” zei Toby Ecuyer, Head of Design van INEOS Automotive. “Het is fantastisch om nu de Grenadier naast deze legendes te zien staan. Je ziet duidelijk de gemeenschappelijke designkenmerken en verhoudingen, en zeker ook dezelfde doelmatigheid. Voor mij sluit de Grenadier naadloos aan op deze 4x4-iconen. En als anderen het daarmee eens zijn, is de opzet van ons ontwerp geslaagd.”

“We hebben al fantastische feedback gekregen na de recente onthulling van de nieuwe Grenadier, en dit wordt de eerste keer dat wij het voertuig in het VK laten zien tijdens een publieksevenement,” aldus Dirk Heilmann, CEO van INEOS Automotive. “Het is terecht dat de wagen wordt getoond in combinatie met een verzameling off-roadiconen. Tenslotte vormden die de inspiratie voor het Grenadier-project. Zij vertegenwoordigen de onverzettelijke wil om waar dan ook heen te gaan, iets dat de Grenadier gaat bieden aan klanten over de hele wereld. Wij zijn benieuwd naar naar de reacties van de vele bezoekers van het evenement.“
INEOS Concours of Elegance 20 Land Rover lv

Op dit moment wordt het prototype van de Grenadier volop getest. Het is de bedoeling dat binnen een jaar 1,8 miljoen testkilometers op de weg en in het terrein worden afgelegd. Volgens de planning start de wereldwijde verkoop aan het einde van 2021.
INEOS Concours of Elegance 20 Land Rover la

Het Concours of Elegance is een van ‘s werelds meest gerenommeerde evenementen voor showmodellen van klassieke en vintage auto’s. Het evenement keert in 2020 voor het vierde achtereenvolgende jaar terug naar Hampton Court Palace in Londen, nadat het in voorgaande jaren werd georganiseerd in Windsor Castle, St James’s Palace in Londen en het Palace of Holyroodhouse (Edinburgh). Niet alleen doet een selectie van 60 van de meest zeldzame auto’s ter wereld mee aan een verkiezing tijdens het Concours, er zijn ook honderden andere voertuigen van autoclubs te zien die proberen de Club Trophy te winnen.