Hyundai Tucson krijgt 'Parametric Dynamics' design

Hyundai Tucson teaser 20 neus3-9-20. Parametric Dynamics exterieurdesign. Ze weten het aardig te verzinnen in de autobranche. We lichten een tip van de sluier op die nog over de volledig nieuwe Hyundai Tucson ligt.

 

 

Hyundai heeft de eerste beelden vrijgegeven van de volledig nieuwe Tucson. Highlights in het design zijn onder meer de nieuwste generatie dagrijverlichting van Hyundai en een cockpit met een tweeledige opzet voor een intuïtieve bediening en een hightech beleving. De vrijgegeven beelden geven tegelijkertijd een eerste indruk van de innovatieve features. De foto’s zijn de opmaat naar de wereldpremière van de nieuwe Hyundai Tucson die via een livestream is te volgen op 15 september aanstaande om 02.30 uur centraal Europese tijd.
Hyundai Tucson teaser 20 neus

‘Onze missie van Sensuous Sportiness is het verhogen van de zinnenprikkelende kwaliteiten van automotive design. We willen dat onze klanten zich geroerd voelen. De geheel nieuwe Tucson symboliseert deze ultieme evolutie en is een duidelijk statement van het vooruitstrevende karakter van Hyundai’, stelt SangYup Lee, Senior Vice President en Hoofd van het Global Design Center van Hyundai. ‘Het geavanceerde, experimentele design van de Tucson doet recht aan onze pioniersgeest en legt de lat hoog in het meest competitieve segment in de automarkt.’

‘Parametric Dynamics’ voor een sterke eerste indruk
Met zijn geavanceerde styling straalt het uiterlijk volgens de ontwerpers ‘Parametric Dynamics’ uit. Strakke vlakken, zoals bij een geslepen diamant, zorgen voor een sterke visuele impact. De nieuwe dagrijverlichting is fraai geïntegreerd in de grille en alleen zichtbaar als die is ingeschakeld. In zijn geheel is de nieuwe Tucson groter en breder dan zijn voorganger, met een lange motorkap en kortere overhangen. Ook de wielbasis is groter dan bij het vorige model, terwijl de vloeiende daklijn een langgerekt beeld op het netvlies schetst zoals dat van een coupé.
Hyundai Tucson teaser 20 la

De hoekige carrosseriepanelen op de flanken zijn eveneens een interpretatie van het parametrische design. Dat contrasteert op aantrekkelijke wijze met het ranke silhouet en de wigvorm die een voorwaarts gerichte beweging suggereert. Deze stoere, atletische vormen sluiten naadloos aan op de hoekige wielkuipen met daarin lichtmetalen wielen voor een krachtige en dynamische houding.

INTERSPACE-interieur met geïntegreerde interface
Het interieur van de nieuwe Tucson is ruim, zoals de benaming INTERSPACE al suggereert. Een nette, georganiseerde ruimte die rustgevend overkomt en zorgt voor comfort en gemak. Het instrumentarium is lager geplaatst en heeft geen ronde tellers en meters meer. Sensuele vormen en openheid kenmerken het interieur. De brede rand van het dashboard sluit naadloos aan op de portierpanelen en omarmt als het ware de inzittenden. De middenconsole vormt een vloeiend geheel met de console tussen de stoelen. Zilverkleurige sierlijnen lopen zelfs door tot in de achterportieren. De afwerking en materialen scheppen een premiumsfeer.
Hyundai Tucson teaser 20 dash