Volkswagen stagiairs onthullen toekomstige GTI

Volkswagen golf gti next level 18 lv10-5-18. Volkswagen Golf GTI Next Level en Golf Variant TGI GMOTION. Stagiars presenteren toekomst van supersnelle GTI's.

 

 

Op de 37e editie van het Wörtherseetreffen, dat vandaag van start gaat, laten ook de stagiairs van Volkswagen zien wat ze in huis hebben. Een team uit Wolfsburg presenteert er de razendsnelle Golf GTI Next Level en een team uit Zwickau de sportieve en veelzijdige Golf Variant TGI GMOTION.
Volkswagen golft variant tgi gmotion 18 stagiairs

Golf GTI Next Level
De Golf GTI Next Level staat met een 302 kW/411 pk sterke 2.0 TSI en een zeventraps DSG-transmissie. Hij valt op door een combinatie van zilver metallic, zwart pareleffect en gestileerde pijlen, die met de hand op een speciale folie zijn geschilderd.
Volkswagen golf gti next level 18 lv

Volkswagen golf gti next level 18 int
De stagiairs hebben het in- en exterieurdesign op CAD- computers ontwikkeld en voor de productie van onder andere de bevestigingspunten van luidsprekers maakten ze gebruik van 3D-printing. Ook programmeerden ze apps voor de bediening van de beweegbare vloer in de bagageruimte, het uitschuifbare LED-display en de LED-vloerverlichting.
Volkswagen golf gti next level 18 dash

Volkswagen golf gti next level 18 la

Golf Variant TGI GMOTION
14 stagiairs van Volkswagen Zwickau ontwikkelden de Golf Variant TGI GMOTION met een 1.5 TGI (96 kW/131 pk), die geschikt is voor aardgas (CNG). Hij beschikt over een zeventraps DSG-transmissie en vierwielaandrijving. De studenten monteerden een onderstel dat met 40 mm verlaagd kan worden en een remsysteem met vier zuigers per remklauw. Ook maakten ze wagenvloer en het uitlaatsysteem geschikt voor de vierwielaandrijving. Met de sportieve en veelzijdige Golf laten de stagiairs zien dat alternatieve aandrijflijnen zowel voor privé als zakelijk gebruik inzetbaar zijn.
Volkswagen golft variant tgi gmotion 18 lv

Het idee en de realisatie
Beide Volkswagens Golf zijn ontsproten aan de ideeën van in totaal 29 stagiairs, die op 12 verschillende vakgebieden actief zijn. De totstandkoming duurde in totaal 9 maanden. Door het project hebben de studenten kennis gemaakt met de complexiteit van de ontwikkeling en productie van een auto en bovenal hebben ze belangrijke praktijkervaring opgedaan.

Wörthersee-traditie
De Wörthersee-projecten van de stagiairs van Volkswagen zijn sinds 2008 uitgegroeid tot een heuse traditie. Dit jaar presenteren ze hun creaties voor het elfde jaar op rij. Een overzicht:

2008: Golf GTI Performance: vleugeldeuren, driezitter, luchtvering.

2009: Golf GTI Street: two-tone lak met decoratieve folie.

2010: Golf GTI Yellow Pearl: exclusieve exterieurafwerking met bijpassend interieur.

2011: Golf GTI Reifnitz: tweezitter, in meerdere kleuren uitgevoerde carrosserie met naadloze overgangen, aluminium versnellingspook.

2012: Golf GTI Black Dynamic: decoratieve folie, ingestanste GTI-logo’s op portieren.

2013: Golf GTI Cabrio Austria: carrosserie gespoten in de kleuren rood en wit, luchtinlaten met honingraatpatroon.

2014: Golf GTI Wolfsburg Edition: kleurenschema van de stad Wolfsburg op de carrosserie en in het interieur, logo’s op de portieren.

2015: Golf GTI Dark Shine: uitlaatsysteem met spectaculair geluid en verstelbare kleppen.

2016: Golf GTI Heartbeat: tweezitter met 295 kW/400 pk two-tone lak met donker contrasterende folie, interieur en exterieur voorzien van hartslagsymbolen en honingraatpatronen.

2017: Golf GTI First Decade met 300 kW/410 pk benzinemotor met 12 kW elektromotor voor aandrijving op de achterwielen of all-wheel drive.

2018: Golf GTI Next Level met 302 kW/411 pk sterke 2.0 TSI en Golf Variant TGI GMOTION op CNG (aardgas).