Polestar 2 kan onderweg Android en Google streamen

Polestar 2 20 communicatie dash24-7-20. De Polestar 2 is de eerste auto ter wereld met een infotainmentsysteem dat wordt aangestuurd door Android Automotive OS, met ingebouwde apps en diensten van Google.

 

 

Dit systeem maakt de Polestar 2 in combinatie met drie jaar inbegrepen internetconnectiviteit tot een ideaal platform voor nieuwe concepten voor streaming-apps. Via de Google Play Store op het centrale scherm kunnen Polestar 2-rijders een reeks apps downloaden om te genieten van podcasts, radio, audioboeken en muziek. Met de Google Assistant – die is geïntegreerd in de auto - kunnen deze apps ook via spraak worden aangestuurd, met opdrachten als "Hey Google, speel wat muziek".
Polestar 2 20 communicatie dash

"Door samen te werken met Google zorgen we ervoor dat het infotainmentsysteem ook in de toekomst net zo geavanceerd blijft als nu", zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Ontwikkelaars kunnen zich aansluiten bij het open ecosysteem om hun apps aan te passen voor gebruik in de auto of om geheel nieuwe apps te ontwikkelen. Onze klanten krijgen hiermee een auto die naadloos integreert in hun digitale leven. ”

Om de ontwikkeling van apps te vergemakkelijken, helpt Google developers bij het voldoen aan de richtlijnen voor onder meer het afleiden van bestuurders, en biedt het app-templates voor Android Automotive OS. Polestar brengt daarnaast een nieuwe versie van zijn systeememulator uit voor het Android Studio-ontwikkelingsplatform, dat nu een volledige implementatie van embedded Google-apps en -services biedt. Dit maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om stembesturing en andere integraties in hun apps te testen tijdens de ontwikkeling, waarbij ze de apps kunnen bedienen op dezelfde wijze als gebruikers dat in hun Polestar 2 kunnen.

De apps die beschikbaar komen voor de Polestar 2 zijn onder andere: podcast-apps Castbox en Pocket Casts, en bibliotheek-app Libby. Naast muziek- en podcast app Spotify zijn ook radio-apps iHeartRadio, Swedish Radio Play, NRK Radio en de Magic Radio- en Radioplayer-apps van Bauer Media Audio beschikbaar.

"Bij Spotify willen we het luisteren naar je favoriete muziek en podcasts gemakkelijk toegankelijk maken - of dat nu thuis, onderweg of in de auto is", zegt Sten Garmark, Spotify VP of Product. "We kijken ernaar uit om onze innovatieve integratie met het nieuwe Polestar 2-infotainmentsysteem op het Android Automotive-platform van Google te introduceren. Deze samenwerking zorgt voor een naadloze luisterervaring van hoge kwaliteit voor onze gebruikers onderweg.”

Calvin Jiang, Chief Marketing Officer bij Castbox, zegt: "We zijn verheugd om samen te werken met Polestar. Het elektrische performance-merk positioneert zichzelf als leider in het leveren van infotainmentdiensten en het is mooi dat Castbox deel uitmaakt van het aanbod.”

Russell Ivanovic, Chief Product Officer bij Pocket Casts: “We zijn erg blij om onderdeel te zijn van het lanceringsaanbod van de apps in de Polestar 2. De mogelijkheid om echt met de auto te integreren is voor ons een droomscenario. Het maakt het voor onze gebruikers gemakkelijker dan ooit om te luisteren naar hun favoriete podcasts, waar ze ook zijn.”

“Via de constante internetverbinding van de Polestar 2 en Google’s Android Automotive OS bieden we een naadloze en spraakgestuurde toegang tot podcasts, muziek en live radiostations uit het hele land”, zegt Michele Laven, President Strategic Partnerships van iHeartMedia.

Richard Dawkins, COO Bauer Media Audio: "Audio luisteren hoort gewoon bij autorijden en we zijn verheugd om samen te werken met Google."

De Google-apps en -services van de Polestar 2 bestaan ​​uit de Google Play Store voor het downloaden van apps, Google Maps voor navigatie en de Google Assistant voor stembesturing.