25% van automobilisten heeft parkeerschaamte

Hyundai IONIQ Electric lv Amsterdam22-7-20. Maar liefst een kwart van de Nederlandse automobilisten schaamt zich voor zijn parkeerkunsten. Dit blijkt uit onderzoek van RDWdata onder 1.073 Nederlandse automobilisten.

 

 

Een derde van alle ondervraagden vermijdt zelfs uitdagende parkeerplaatsen wanneer er iemand naast hen in de auto zit. Vooral vrouwen zijn onzeker: 37 procent schaamt zich voor hun parkeerskills en meer dan de helft vermijdt lastige parkeerplekken met een bijrijder naast zich. Het lijkt daarom geen verrassing dat meer dan een derde van de vrouwen zich in de auto meer op haar gemak voelt zonder bijrijders.
RDWdata figuur 01 vooral jonge vrouwen

Van alle ondervraagden zou een zesde graag een speciale parkeercursus volgen. Een aanzienlijk gedeelte heeft wellicht meer hulp nodig dan alleen wat parkeerlessen. Zo zegt zeventien procent van de automobilisten namelijk te zakken als zij op dit moment hun praktijkexamen opnieuw zouden moeten doen.
RDWdata figuur 02 groot aantal

Het onderzoek wordt verder geduid op een landingspagina met interessante visuals, zie: https://www.rdwdata.nl/onderzoek/parkeerschaamte 
RDWdata figuur 03 chauffeurs