Toyota krijgt predicaat Meest betrouwbare merk 2019

Toyota Meest Betrouwbare Merk 2019 Consumtenbond 2021-7-20. Onderzoek naar 24 merken en 150 verschillende automodellen in een onderzoek van de Consumentenbond wijzen Toyota aan als de beste.

 

 

 

Toyota heeft van de Consumentenbond het predicaat “Meest Betrouwbare Merk 2019” ontvangen. Het predicaat is het gevolg van een groot betrouwbaarheidsonderzoek dat de Consumentenbond deed naar 150 verschillende automodellen. In de top 10 hiervan staan maar liefst vijf Toyota modellen. Het overall rapportcijfer dat Toyota krijgt, is een 8,7. Dit is het hoogste cijfer van alle 24 automerken die meededen.
Toyota staat algemeen al bekend als betrouwbaar en het onderzoek van de Consumentenbond bevestigt dit. In de top 10 vinden we vijf Toyota modellen. Op een gedeelde eerste plaats met de Toyota Verso-S, staat de Toyota AYGO, die zich hiermee van de Consumentenbond de betrouwbaarste auto van 2019 mag noemen. Het rapportcijfer van de compacte Toyota bedraagt een 9,6. Ook uit een betrouwbaarheidsonderzoek van de ADAC (de Duitse tegenhanger van de ANWB) komt de AYGO als betrouwbaarste auto (in zijn klasse) uit de bus.
Toyota Meest Betrouwbare Merk 2019 Consumtenbond 20

Toyota Toppers
De Toyota C-HR staat op de derde plaats van het betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond (rapportcijfer 9,5). De huidige Yaris staat met het rapportcijfer 9,4 op een gedeelde vierde plaats. De Toyota Auris – inmiddels opgevolgd door de Toyota Corolla – volgt op de zesde plaats.

Toyota vertoont minste mankementen
De Consumentenbond vroeg aan alle deelnemende automobilisten of zij in 2019 mankementen aan hun auto gehad hebben. De uitkomst werd vervolgens beoordeeld op zwaarte van het incident: 1: kon niet verder rijden, 2: moest direct naar de garage en 3: reparatie kon wachten De gegevens zijn per merk en type auto opgeteld en gemiddeld. Hieruit blijkt dat Toyota de minste mankementen vertoont en met het overall rapportcijfer 8,7 alle andere onderzochte merken achter zich laat. Daarmee verdient Toyota het predicaat “Meest Betrouwbare Merk 2019” en mag Toyota dit tot einde van het jaar voeren.