Kia en Google Cloud lanceren Owner’s Manual App

Kia google cloud app 20 detail22-6-20. Met de ‘Kia Owner's Manual app’ introduceert Kia op basis van AI-technologie een gebruikershandleiding die in samenwerking met Google Cloud en Megazone is ontwikkeld.

 

 

De Kia Owner's Manual App is een klantvriendelijke mobiele app die met behulp van de smartphone-camera de naam en functies van features in modellen van Kia toelicht. In plaats van de geprinte handleiding er op na te slaan, kunnen bestuurders de app gebruiken om veel eenvoudiger informatie over individuele voorzieningen te vinden. De gebruiksvriendelijke app biedt bovendien het voordeel dat hij functies snel en gemakkelijk kan uitleggen.
Kia google cloud app 20 detail

In bepaalde landen biedt Kia consumenten al sinds 2017 mobiele apps op basis van augmented reality-technologie (AR). Een breedschalig gebruik van die app was echter nog beperkt omdat alle lay-outs en knoppen voor elk nieuw model erin verwerkt moesten worden. Kia, Google en Megazone hebben zich nu gefocust op het herkennen van symbolen op de knoppen, waardoor de app nu compatible is met elk nieuw model, aangezien de symbolen die in auto’s worden gebruikt universeel zijn. Dankzij de samenwerking met Google Cloud en Megazone kan de nieuwe Kia Owner’s Manual App eenvoudiger worden toegespitst en aangepast op tal van Kia haar internationale markten.
Kia google cloud app 20 app

AI-gestuurde symboolherkenning
Door gebruik te maken van de unieke AI platform-gebaseerde image learning-technologie van Google Cloud garandeert de Symbol Scanner-functie van de app vanuit elke hoek een accurate herkenning van symbolen op knoppen in de auto. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld het ‘cruise control’ symbool op het stuurwiel scant met een smartphone, herkent het AI-platform de afbeelding via servercommunicatie. De smartphone laat vervolgens direct een video zien met gedetailleerde functies van het cruise control-systeem.

Digitale gebruikershandleiding met zoekfunctie
De Kia Owner's Manual App fungeert ook als een digitale gebruikershandleiding inclusief een zoekfunctie en een Symbol Index en Warning Indicator Index. Die laatste twee bieden beide een uitgebreide lijst met functiesymbolen en waarschuwingssignalen in het instrumentarium met de bijbehorende toelichting.

Introductie Kia Owner’s Manual App in tweede helft van 2020
Kia Motors introduceert de Kia Owner's Manual App geleidelijk vanaf de tweede helft van 2020. Te beginnen met nieuwe modellen die wereldwijd verkocht gaan worden.

“De Kia Owner's Manual App gaat een unieke klantervaring bieden,” zegt Eui-sung Kim, Vice President en Head of Global Dealer & Service van Kia Motors. “Kia-rijders kunnen het gebruiksgemak van hun auto met de app verder vergroten. De app biedt eenvoudige en intuïtieve informatie over de diverse functies van hun auto en onze allernieuwste technologieën.”

“We zijn verheugd dat we met Kia kunnen samenwerken aan deze innovatieve toepassing van AI Platform, die al wordt gebruikt in de maakindustrie om te helpen het visuele kwaliteitscontroleproces te automatiseren. De nieuwe AI-gestuurde Digital Owner’s Manual is een prachtig voorbeeld van het soort uitdagingen waarvoor AI een oplossing kan bieden, en hoe de technologie kan bijdragen aan het versterken van de klantervaring,” aldus Kiyoung Choi, Country Director van Google Cloud Korea.

Als erkenning voor deze innovatie heeft de Kia Owner's Manual App recent tijdens de 2020 Spring Conference van de Korea Intelligent Information System Society de hoofdprijs gewonnen in de categorie Intelligent Application. Kia Motors is van plan om op basis van de samenwerkingservaring met Google Cloud aanvullende gebruikersservices te ontwikkelen met gebruikmaking van innovatieve, slimme technologieën.

Over Google Cloud
Google Cloud levert toonaangevende infrastructuur, platformmogelijkheden en industriële oplossingen voor organisaties. Google Cloud biedt cloudoplossingen op enterpriseniveau die gebruikmaken van Google’s geavanceerde technologie om ondernemingen te helpen efficiënter te werken en zich aan te passen aan veranderende behoeften, waarmee klanten een solide basis voor de toekomst krijgen. Klanten in meer dan 150 landen vertrouwen op Google Cloud als partner voor het oplossen van hun belangrijkste zakelijke uitdagingen.