Goodyear Vector 4Seasons derde generatie

Goodyear Vector 4Seasons lv16-5-20. Met de lancering van de Vector 4Seasons Gen-3 voegt Goodyear een nieuw paradepaardje toe aan zijn bekroonde reeks vierseizoenenbanden. Deze band garandeert de consument nog betere prestaties op sneeuw en nat en droog wegdek. 

 

 

“Onze designers en ingenieurs hadden de aartsmoeilijke taak om de Vector 4Seasons Gen-2 te overtreffen, een vierseizoenenband die meer prijzen heeft gewonnen dan eender welk ander merk”1, zegt Mike Rytokoski, Vice-President en Chief Marketing Officer van Goodyear Europe. “Met de Vector 4Seasons Gen-3 hebben ze de lat echter nog maar eens hoger gelegd.”

Dankzij drie specifieke kenmerken zit het segment van de vierseizoenenbanden al enkele jaren serieus in de lift: veiligheid in alle weersomstandigheden, een uitstekend remvermogen en buitengewone grip op nat wegdek en voortreffelijke remcapaciteiten op een droge ondergrond.
Goodyear Vector 4Seasons lv

Dankzij Goodyears Snow Grip-technologie biedt de Vector 4Seasons Gen-3 een verbeterde grip op sneeuw. Door het hoge aantal dwarsgroeven in het midden van het loopvlak bijt de band zich krachtiger dan ooit vast in de sneeuw. Hierdoor presteert de band 5% beter dan de vorige generatie2.

Goodyears Dry Handling-technologie ligt aan de basis van sterke loopvlak- en schouderblokken, die de vervorming van de band bij zware manoeuvres verminderen. Daardoor zijn de remprestaties op droog wegdek 5% beter dan bij de vorige generatie3.

Dankzij Goodyears Aqua Control-technologie evenaart de Vector 4Seasons Gen-3 bovendien de indrukwekkende weerstand tegen aquaplaning van zijn voorganger. Diepe en brede groeven zorgen voor een betere waterverspreiding.
Goodyear Vector 4Seasons profiel

De nieuwe Vector 4Seasons Gen-3 werd gelanceerd in april 2020. In de loop van het jaar komen er 65 nieuwe SKU's bij. In 2021 en 2022 volgen er nog meer. De band verkreeg ook al een aantal OE-markeringen. Zo staan er in 2020 onder meer montages gepland op de Peugeot 2008/3008/5008, de DS3 Crossback en de DS7 Crossback. Later dit jaar zullen nog verschillende andere constructeurs de Goodyear-banden gebruiken.

1 Gebaseerd op 34 tests door 18 toonaangevende onafhankelijke Europese bandenmagazines tussen januari 2015 en december 2019. De berekening steunt op het aantal tests dat Goodyear won in het vierseizoenensegment in vergelijking met de geteste concurrenten. Meer informatie op https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/legal-disclaimer-test-claims.html.
2 Interne test, maat 205/55R16 91V op de VW Golf3 Interne test, maat 205/55R16 91V op de VW Golf
3 Interne test, maat 205/55R16 91V op de VW Golf