Porsche Museum zondag open voor digitale live tours

Porsche museum 19 film15-5-20. Het Porsche Museum nodigt iedereen uit voor een gratis bezoek aan de 43e Internationale Museumdag op 17 mei.

 

 

Onder het motto van dit jaar "The Museum for All - Museums for Diversity and Inclusion" worden aanstaande zondag ook digitale live tours aangeboden op Instagram @ porsche.museum. U kunt overal ter wereld deelnemen en ervaren hoe Porsche de ideeën en waarden van zijn merk van het verleden naar de toekomst transporteert.

"In tijden als deze, waarin reizen een bijzonder grote uitdaging is, is digitale diversiteit belangrijker dan ooit", zegt Achim Stejskal, Head of Heritage en Porsche Museum. “We zijn sinds de corona-crisis niet consequent doorgegaan met het uitbreiden van het digitale aanbod, maar al jaren. We zetten ons in voor de 'Mission Future Heritage'. We willen moderne kanalen gebruiken, niet alleen op de site van Zuffenhausen om de oorsprong en toekomst van het merk te illustreren, maar ook buiten het museum. ”
Porsche museum 18 avond

Op de Internationale Museumdag leiden twee gidsen elk een uur door de tentoonstelling in het Duits en het Engels, die momenteel meer dan 80 voertuigen telt op 5.600 vierkante meter. Ze houden speciale tentoonstellingen en geven inzicht in de geschiedenis van het bedrijf. De digitale live tours leiden langs prototypes, kleine exposities, race- en productievoertuigen. De Duitstalige tour, die te zien is op Instagram, begint om 18.30 uur, de Engelse tour om 12.00 uur (CEST). De data vallen bewust buiten de reguliere openingstijden - onder het motto "The Museum for All".

De rondleidingen worden ook opgenomen in de volgende talen en zijn vanaf zondag beschikbaar op Porsche News TV: Chinees, Frans, Italiaans, Japans, Turks, Kroatisch, Roemeens, Spaans en Portugees. “We hebben een moedertaalspreker voor elk van deze talen in het Porsche Museum. We willen onze fans over de hele wereld bedanken met de video's die het live karakter van een tour weerspiegelen en ze een stukje van het Porsche Museum mee naar huis nemen, ”legt Stejskal uit.
Porsche museum 20 rotonde

De actiedag wordt jaarlijks aangekondigd door de International Museum Council ICOM om de aandacht te vestigen op het brede spectrum van museumwerk en de thematische diversiteit van musea over de hele wereld. In heel Duitsland bieden musea op zondag speciale promoties, tentoonstellingen of een kijkje achter de schermen. Beschermheer van de Museumdag is Dr. Dietmar Woidke, voorzitter van de Federale Raad.