Mazda MX-30 Luxury topuitvoering van nieuwe EV

Mazda MX 30 Luxury 20 lzij18-3-20. Mazda MX-30 Luxury met nog meer extra opties dan de eerder geïntroduceerde First Edition. 

 

 

De MX-30 First Edition, waarvan er in ons land inmiddels al 167 zijn verkocht voordat de auto op de markt is verschenen, is standaard al bijzonder rijk uitgerust met 18 inch lichtmetalen velgen, adaptieve LED koplampen, 8-voudig elektrisch verstelbare bestuurderstoel (passagier 6-voudig), climate control, displayprojectie op de voorruit, 8,8-inch TFT-kleurendisplay met bediening via de centrale HMI Commander en vrijwel alle intelligente i-Activsense veiligheidstechnologieën waaronder Mazda Radar Cruise Control. Daarnaast kan er gekozen worden voor een licht modern of een donkere industrieel interieur. Dit zeer complete aanbod wordt nog eens aangevuld met de Ceramic Metallic lak, die is inbegrepen in de prijs van € 33.990 rijklaar, wat een introductievoordeel tot € 2.800,- betekent. De MX-30 First Edition kent voor de zakelijke klant een lage netto bijtelling vanaf € 82,- per maand en is in Nederland slechts in een beperkte oplage beschikbaar.
Mazda MX 30 Luxury 20 lzij

Nieuw is dat deze First Edition in meer kleuren beschikbaar komt. Zo kan er nu naast Ceramic Metallic ook zonder meerprijs gekozen worden voor Arctic White Solid of tegen meerprijs voor Jet Black, Polymetal Gray en Machine Gray. De eerder gepresenteerde unieke 3-tone kleuren blijven beschikbaar op deze uitvoering tegen meerprijs.

Bovenop deze aantrekkelijke First Edition kan de klant nu ook kiezen voor de Luxury uitvoering, de topversie van de MX-30. De extra uitrusting ten opzichte van de First Edition omvat onder meer Smart Keyless Entry, een Bose® 12 speaker geluidssysteem, 360° view monitor, een schuif-/kanteldak en uitbreiding op de veiligheidssystemen met Traffic Jam Assist, Driver Monitor, Smart Brake Support achter en Front Cross Traffic Alert. De keuze tussen de twee interieurs is hetzelfde en de standaard exterieurkleur is Arctic White. Bij de Luxury kan er tegen een meerprijs ook gekozen worden voor Ceramic, Jet Black, Polymetal Gray, Machine Gray, Ceramic 3-tone, Polymetal 3-tone en Soul Red Crystal 3-tone. Rijklaar kost deze uitvoering € 38.990,- exclusief de eventuele meerprijs voor een metallic lak of 3-tone kleurstelling. Beide versies worden in september bij de dealers in Nederland verwacht.
Mazda MX 30 Luxury 20 dash

De nieuwe MX-30 is de eerste in serie geproduceerde volledig elektrisch aangedreven auto in de Mazda line-up. De combinatie van een elektromotor en een 35,5 kWh lithium-ionbatterij, e-Skyactiv genaamd, voorziet de MX-30 van een uniek soepele, stille en traploze aandrijving en een bereik van ongeveer 200 km, wat de gemiddelde dagelijkse rijafstand (48 kilometer) van Europese klanten ver overtreft*.

Op basis van de menscentrische ontwikkelingsfilosofie, die heeft geleid tot nieuwe technologieën zoals de Skyactiv-Vehicle Architecture, is de nieuwe EV standaard uitgerust met elektrische G-Vectoring Control Plus (e-GVC Plus).

De MX-30 brengt de i-Activsense veiligheidstechnologie naar een nog hoger plan door nieuwe functies toe te voegen aan het Smart Brake Support systeem (SBS), dat helpt aanrijdingen op kruispunten te voorkomen en aan de technologie die bestuurders helpt om de auto op de weg te houden op wegen met stoepranden of andere waarneembare randen, zelfs als er geen rijstrookmarkeringen zijn.

Hoewel er freestyle deuren zonder B-stijl zijn toegepast is de carrosserie van de MX-30 erg stevig, met een efficiënte energieabsorptie, die voor botsveiligheid van hoog niveau zorgt. De ingenieurs van Mazda hebben de nieuwste technologieën en ontwikkelingsconcepten toegepast, waaronder een zorgvuldig ontworpen structuur die de hoogvoltage-accu beschermt, zodat iedereen met een maximale gemoedsrust kan genieten van de responsieve prestaties van de MX-30.
Mazda MX 30 Luxury 20 la

Het 'Human Modern' stijlconcept van de MX-30 en de freestyle deuren zonder middenstijl zijn een nieuw voorbeeld van de prachtige, handgemaakte vormen van Mazda’s bekroonde Kodo design. Het interieur is voorzien van een zwevende middenconsole met een touchscreen bedieningspaneel voor de airconditioning en unieke materialen die zijn ontworpen om de impact op het milieu te minimaliseren: deurbekleding met vezels gemaakt van gerecyclede petflessen en kurk in de middenconsole, gemaakt van gerecyclede flessenkurken.

* Voor dit onderzoek voerde Ipsos MORI in maart 2019 in opdracht van Mazda een representatieve online quotum-steekproef uit onder 12.072 volwassenen met een rijbewijs, die in geselecteerde Europese landen wonen (Groot-Brittannië, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, Zweden en Zwitserland).