Hyundai Concept EV Prophecy op Autosalon Genève

Hyundai Concept EV Prophecy 20 teaserFilm 3015-2-20. Hyundai pakt op de Autosalon van Genève (5 t/m 15 maart) uit met een sensationele volledig elektrische concept car, genaamd Prophecy.

 

 

Het studiemodel tilt Hyundai’s onderscheidende designfilosofie Sensuous Sportiness naar een nog hoger plan. Hyundai’s nieuwe designfilosofie Sensuous Sportiness is gebaseerd op vier pijlers: proporties, architectuur, styling en technologie. Het doel van deze ontwerprichting is om instinctieve schoonheid aan nieuwe Hyundai’s toe te voegen, emotionele waarde te creëren en elk model een onderscheidende uitstraling te geven.
Hyundai Concept EV Prophecy 20 teaser

‘Boat-tail line’
De Hyundai Prophecy vormt hierop geen uitzondering. Het studiemodel heeft een prachtig silhouet, geaccentueerd door sierlijke rondingen die overlopen in brede achterflanken. Het geheel zorgt voor een uitstekende aerodynamica. De zogeheten ‘boat-tail line’ – met taps toelopende achterste carrosseriepanelen – wordt aangevuld met een geïntegreerde spoiler en achterlichten met pixelverlichting.

De naam Prophecy weerspiegelt het doel van het studiemodel door de designrichting van toekomstige Hyundai-modellen te definiëren en zichzelf te profileren als designicoon voor Hyundai’s EV-line-up.

‘De Hyundai Prophecy is geen trendvolger’, zegt SangYup Lee, Head of Hyundai Global Design Center. ‘De auto accentueert tijdloze schoonheid die de tand des tijds zal doorstaan. Zijn iconische vormgeving zet Hyundai’s designtaal in een nog breder perspectief.’

De onthulling van de Hyundai’s New Concept EV Prophecy vindt plaats op 3 maart op de Autosalon van Genève (11.45 CEST, Hal 4, Stand 4252). Hyundai presenteert er zijn elektrificatiestrategie onder de noemer ‘Real Progress is in the Air’, geïnspireerd op de nieuwe merkvisie Progress for Humanity.