Audi heeft eigen treinstation bij fabriek in Ingolstadt

Audi Station Ingolstadt 19 station9-12-19. Het nieuwe station ‘Ingolstadt Audi’ gaat dagelijks naar verwachting zo’n 3.000 Audi-medewerkers een passend mobiliteitsalternatief bieden.

 

Het nieuwe treinstation – het derde van de stad Ingolstadt – is het resultaat van een samenwerking tussen Audi AG, Deutsche Bahn, de gemeente Ingolstadt en de vrijstaat Beieren. Gezamenlijk investeerden de partijen 15 miljoen euro in de realisatie van station ‘Ingolstadt Audi’, dat niet alleen een uitkomst biedt voor zo’n 3.000 fabrieksmedewerkers van Audi AG, maar ook voor de overige inwoners van de regio Ingolstadt en de staat Beieren.
Audi Station Ingolstadt 19 station

Station ‘Ingolstadt Audi’ biedt treinreizigers rechtstreeks toegang tot het fabrieksterrein van Audi AG, en is tegelijkertijd aangesloten op de openbare infrastructuur van de stad. Met het oog op dat laatste is het station uitgebreid met acht bushaltes, 15 parkeerplaatsen, een fietsenstalling met 50 plekken en twee taxistandplaatsen.
Audi Station Ingolstadt 19 plattegrond

Overigens is de naam ‘Ingolstadt Audi’ niet uitsluitend voorbehouden aan het station zelf. Ook één van de veertig regionale treinen die het station per 15 december dagelijks gaan aandoen, is voorzien van de nieuwe haltenaam.
Audi Station Ingolstadt 19 station