Jaguar Classic herintroduceert originele toolkit E-type

Jaguar Classic E type Toolkit 19 neus2-12-19. Voor het eerst in bijna vijftig jaar is de originele toolkit van de Jaguar E-type weer beschikbaar. De toolkit werd oorspronkelijk geleverd met de Series 1 en 2 van de E-type. 

 

Een originele toolkit van de Jaguar E-type was niet meer beschikbaar sinds de laatste Series 2 in 1971 van de band rolde. Het is een geliefd collector's item en levert al gauw 5.000 pond op. Dankzij de unieke toegang tot technische informatie van toen hebben de Genuine Parts-experts van Jaguar Classic de toolkit gereproduceerd volgens de originele specificaties. De gereedschapsset wordt – net als destijds – geleverd in een met kunstleder beklede canvas rol en omvat alle items die nodig zijn om het periodieke onderhoud aan de iconische sportauto uit te voeren.
Jaguar Classic E type Toolkit 19 detail

De toolkit kost 732 pond en is rechtstreeks te bestellen via de Jaguar Land Rover Classic online onderdelenstore www.parts.jaguarlandroverclassic.com. Hier zijn overigens meer dan 50.000 originele Jaguar Land Rover Classic-onderdelen en -accessoires te vinden, inclusief carrosseriepanelen van de E-type en het Jaguar Classic Infotainmentsysteem.
Jaguar Classic E type Toolkit 19 neus

Jaguar Classic biedt de toolkit ook aan als optie voor klanten van de E-type Reborn. Dit zijn volledig volgens oorspronkelijke fabrieksspecificatie gerestaureerde exemplaren, die rechtstreeks door de fabrikant worden aangeboden, inclusief volledige service.

Dan Pink, Director of Jaguar Classic, vertelt: "The original E-type toolkit has become a collector's item thanks to its rarity and historic appeal. We've had customers across the world contact us about obtaining one, which is why we decided to manufacture the toolkits again to their original specification. It's the perfect finishing touch for E-type aficionados."