Mazda CX-30 wint Gouden Stuurwiel in Duitsland

Mazda CX 30 Goldenes Lenkrad 19 la13-11-19. Lezers van het Duitse autotoijdschrift AutoBild en Bild am Sonntag hebben het Gouden Stuurwiel 2019 toegekend aan de Mazda CX-30.

 

 

Totaal 58 nieuwe modellen genomineerd in zeven klassen
Waddinxveen, 13 november 2019. De Mazda CX-30 heeft het Gouden Stuurwiel 2019 gewonnen in de categorie SUV/crossover met een lengte tot 4,4 m. De geheel nieuwe crossover wint daarmee zijn allereerste prijs in één van de belangrijkste verkiezingen door lezers in de autobranche. De prijs werd gisteravond in Berlijn uitgereikt aan Yasuhiro Aoyama, President & CEO van Mazda Motor Europe. Het is het vijfde Gouden Stuurwiel voor Mazda tot nu toe: eerder won de Mazda 323 in 1985 en 1989, gevolgd door de Mazda 626 in 1992 en de Mazda2 in 2014.
Mazda CX 30 Goldenes Lenkrad 19 la
Een enthousiaste Aoyama bij de prijsuitreiking: "Ik ben erg trots om deze buitengewone prijs voor de nieuwe Mazda CX-30 vanavond in Berlijn te mogen ontvangen", zei hij. "Het laat zien dat we op de goede weg zijn met onze focus op design, technische innovatie en de harmonie tussen bestuurder en auto".
Er waren nog meer redenen om een feestje te vieren, dankzij de top drie notering van de nieuwe Skyactiv-X motor in de categorie innovatie en de nieuwe Mazda3 die hetzelfde bereikte in de compacte klasse. "De Skyactiv-X van Mazda is 's werelds eerste in serie geproduceerde benzinemotor met compressieontsteking, die in de meeste toerentalgebieden werkt als een diesel. Het feit dat deze technologie door de lezers in Duitsland tot de topinnovaties werd verkozen biedt ons veel perspectief voor de toekomst,"voegde Aoyama toe.
Mazda CX 30 Goldenes Lenkrad 19 prijs
De verkiezing van het Gouden Stuurwiel, die nu voor de 43e keer werd gehouden, eert de beste automotive-innovaties van het jaar. Lezers van de Duitse krant Bild am Sonntag en het tijdschrift AutoBild kozen hun favorieten in zeven klassen uit 58 voertuigen, maar brachten ook hun stem uit voor ‘Mooiste Auto’ en ‘Innovatie van het Jaar’. De top drie in elke categorie werd vervolgens in oktober getest op de Lausitzring. Een jury van 14 autocoureurs en auto-experts koos de Mazda CX-30 vóór de Volkswagen T-Cross en de Range Rover Evoque.

De geheel nieuwe crossover van Mazda beleefde zijn wereldpremière op de autosalon van Genève in maart dit jaar. Gepositioneerd tussen de Mazda CX-3 en de Mazda CX-5 is hij ontworpen voor klanten die op zoek zijn naar een combinatie van compacte, stadsvriendelijke afmetingen, royale binnenruimte, functionaliteit en baanbrekende motortechnologie. De Mazda CX-30 is verkrijgbaar met Skyactiv diesel- en benzinemotoren, maar ook met de nieuwe Skyactiv-X.