Volkswagen Golf 8 wereldpremière op 24 oktober

Volkswagen Golf8 19 tekening lv10-10-19. De Golf  8 is bijna klaar om over twee weken te worden onthuld in Wolfsburg. Alvast een vooruitblik op het design.

 

Als er één auto is die de naam ‘bestseller’ verdient, is het de Golf wel. Van generatie op generatie heeft hij zijn naam wereldwijd steviger gevestigd. Over twee weken, op 24 oktober, beleeft de achtste generatie van de Golf zijn wereldpremière in Wolfsburg. Nu al is duidelijk dat de Golf 8 digitaler en meer verbonden wordt dan ooit. Bovendien zit hij boordevol innovaties, verpakt in een uitgesproken design.
Volkswagen Golf8 19 camouflage rv

In het nieuwe model zijn de sterke punten die de Golf wereldwijd tot een bestseller hebben gemaakt, verder aangescherpt. Naast een nieuwe range efficiënte motoren geven verder verbeterde ondersteltechnologieën de Golf een boost op het gebied van rijeigenschappen. De nieuwe Golf zet tevens de toon in digitalisering en connectiviteit, rijassistentiesystemen en onlinefuncties en -diensten.
Volkswagen Golf8 19 tekening 8x neus

Qua design wordt de Golf 8 dynamischer dan ooit, terwijl hij van alle kanten tegelijkertijd direct als een Golf herkenbaar is. In het interieur zijn het frisse kleuren en stoffen die de nieuwe look van het compacte model bepalen, aangevuld met een nieuwe digitale cockpit.
Volkswagen Golf8 19 tekening dash

De nieuwste generatie van de Golf wordt vanaf medio december bestelbaar, de Nederlandse marktintroductie staat gepland in maart 2020.
Volkswagen Golf8 19 tekening 8x dash

Klik hier om je in te schrijven voor de speciale Golf nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van de nieuwe Volkswagen Golf 8.
Volkswagen Golf8 19 tekening lv