Spitsbreker van het jaar is Medisch Spectrum Twente

Spitsbrekers 19 logo27-9-19. Medisch Spectrum Twente heeft de finale van Spitsbrekers gewonnen. De jury vond het mobiliteitsbeleid van het bedrijf als meest effectief in de strijd tegen files.

 

De zoektocht naar de beste Spitsbreker begon een jaar geleden tijdens de Mobility Week van BNR Nieuwsradio. Na de selectie van tien genomineerde bedrijven eind vorig jaar bleven in mei vijf finalisten over: Arcadis, Funding Circle Nederland, Medisch Spectrum Twente, True Legends en Vodafone/Ziggo. Deze bedrijven voerden de afgelopen weken volop campagne om hun file-oplossingen onder de aandacht te brengen.
Spitsbreker 19 Medisch Spectrum Twente

Oordeel jury
De jury koos het fietsbeloningssysteem van Medisch Spectrum Twente tot Spitsbreker van het jaar vanwege het grote effect dat het ziekenhuis bereikt in de regio. 'Het Medisch Spectrum Twente inspireert bovendien meerdere instellingen in Nederland, zoals andere ziekenhuizen, om het personeel ook anders te laten reizen. Het mobiliteitsbeleid is zes jaar geleden ingevoerd en consequent doorgevoerd. Het fietsbeloningssysteem kost weinig, maar levert veel op. Ruim 2000 medewerkers maken er gebruik van', staat in het juryrapport.

Gerrit van der Kolk van Medisch Spectrum Twente is bijzonder verheugd met deze award. 'Ons fietsbeloningssysteem is heel simpel en relatief goedkoop, maar we hebben een grote impact op verkeersdrukte in Enschede. We hebben heel veel medewerkers uit de auto en op de fiets weten te krijgen. Omdat dit systeem makkelijk toepasbaar is in andere organisaties willen we ze graag helpen om ook te veranderen: minder auto, meer op de fiets', zegt hij.

Mooie traditie
Tijdens de finale onderstreepte verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen het belang van de competitie voor bedrijven. ‘We hebben jullie hard nodig, want met de toenemende mobiliteit wordt het een steeds grotere uitdaging om met elkaar allemaal te blijven doorrijden. Alle denkkracht is van harte welkom’, zei ze. Van Nieuwenhuizen ondersteunt het Spitsbrekers-initiatief. ‘Ik ben heel blij dat BNR dit organiseert. Wat mij betreft een mooie traditie.’
Spitsbrekers 19 logo

BNR Thuiswerkdag
Hoofdredacteur Sjors Fröhlich van BNR Nieuwsradio maakte bekend dat Spitsbrekers doorgaat. Het nieuwe seizoen start volgende week en is te volgen in de ochtendspits met Bas van Werven. Bovendien kondigde Fröhlich een nieuw initiatief aan. ‘We zetten een tandje bij. Op donderdag 21 november organiseren we de BNR Thuiswerkdag. BNR Nieuwsradio werkt dan thuis. We geven het goede voorbeeld en ik roep andere bedrijven op om zich daarbij aan te sluiten.’

Over Spitsbrekers
Spitsbrekers is een initiatief van BNR Nieuwsradio en wordt mede mogelijk gemaakt door ALD Automotive, ANWB Zakelijk en MoveMove. Spitsbrekers heeft als doel bedrijven te inspireren en te activeren om medewerkers uit de file te halen en zakelijk Nederland weer in beweging te krijgen.