Elektrische Ford gaat diesel en benzine inhalen

Ford Explorer 19 lv17-9-19. Ford toont op de Frankfurt Motorshow zijn commitment voor elektrische toekomst met grootste line-up van EV-modellen ooit.

 

Verwacht wordt dat in Europa tegen eind 2022 de verkopen van deze versies die van conventionele diesel- en benzinevarianten zal overstijgen. Ford verwacht daarnaast dat het tegen die tijd al zo’n 1 miljoen auto’s met een vorm van geëlektrificeerde aandrijving heeft verkocht.
Ford Explorer 19 lzij

Eerder dit jaar kondigde Ford aan dat elke nieuwe personenauto van het merk een geëlektrificeerde optie zou gaan bevatten - ofwel een mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid of volledig elektrisch. Ford gaat tot 2024 17 geëlektrificeerde modellen introduceren, waarvan 8 al in 2019. Het merk heeft daarmee een van de meest uitgebreide line-ups van (deels) elektrisch aangedreven personenauto’s van Europa.

Bezoekers kunnen op de showstand in Frankfurt onder meer kennismaken met:

De gloednieuwe Kuga SUV, de eerste Ford die zowel als mild-hybrid, full-hybrid als plug-in hybrid op de markt komt
Ford Kuga 19 laden

De geheel nieuwe zevenzits Explorer Plug-In Hybrid SUV
Ford Explorer 19 lv

De achtzits Tourneo Custom Plug-In Hybrid personenvervoerder
Ford Tourneo Custom 19 laden

De gloednieuwe Puma EcoBoost Hybrid crossover met innovatieve mild-hybrid technologie voor een lager verbruik en hogere prestaties

De Ford Mondeo Hybrid wagon met zelfladende full-hybrid technologie, een interessant alternatief voor een conventionele diesel

Ford’s nieuwe, door de Mustang geïnspireerde, elektrische performance SUV wordt gelanceerd in 2020. Hij krijgt een range van 600 km, volgens WLTP.

"Er is geen ‘one-size-fits-all’ oplossing als het gaat om elektrificatie. Elke klant reist onder andere omstandigheden en heeft andere behoeften," zegt Joerg Beyer, executive director, Engineering, Ford of Europe. "Het is onze strategie om per model de juiste vorm van elektrificatie toe te passen om zo onze klanten de beste oplossing te bieden voor zorgeloos en plezierig elektrisch rijden."

Makkelijk en betaalbaar laden
Ford kondigt vandaag aan dat het gaat samenwerken met zes toonaangevende energiebedrijven voor abonnementen op groene energie en levert een installatieservice voor de wall box van Ford. Met deze nieuwe laadoplossing wordt het laden van elektrische voertuigen eenvoudiger, sneller en goedkoper. Het bedrijf kondigde recent nog aan dat het in Engeland en Ierland gaat samenwerken met Centrica. De energiepartners gaan met hun diensten ook het Ford dealernetwerk in geheel Europa ondersteunen. De speciale wall box van Ford levert tot wel 50 procent meer laadvermogen dan een normale aansluiting en kan daarmee de laadtijd van een plug-in hybride tot wel een derde verlagen.

“Met onze partnerships met grote energiemaatschappijen waaronder Centrica, kunnen we onze klanten een one-stop-shop bieden wanneer ze de keuze maken voor een geëlektrificeerde auto,” zegt Roelant de Waard, vice president, Marketing Sales & Service, Ford of Europe. “Extra snelle laadtijden en gunstige tarieven helpen onze klanten om het maximale uit hun nieuwe Ford te halen, welke geëlektrificeerde aandrijflijn ze ook kiezen.”

Ford introduceert ook een nieuwe app voor smartphones en tablets waarmee gemakkelijk een laadpaal kan worden gevonden en waarmee ook kan worden betaald voor het laden. In samenwerking met New Motion biedt de app van Ford toegang tot nu al meer dan 118.000 publieke laadpalen in 30 Europese landen. Klanten kunnen via de app eenvoudig laden én betalen. De FordPass mobile app stelt Ford Plug-in Hybrid-rijders ook in staat om op afstand de laadstatus van de accu te monitoren.

Ford is mede-oprichter en aandeelhouder in het IONITY consortium dat ten doel heeft om tegen 2020 400 snellaadstations op belangrijke Europese locaties neer te zetten. Dit nieuwe netwerk gaat de laadtijden significant verkorten en is ideaal voor lange-afstandsreizen.

Go Electric – makkelijker dan ooit om te kiezen voor elektrisch
Ford introduceert in Frankfurt de Go Electric belevingswereld, die op een interactieve manier helpt de bestaande vooroordelen bij consumenten over elektrisch rijden weg te nemen en die antwoord geeft op belangrijke vragen. Bezoekers van Go Electric kunnen via vele informatieve displays en experiences alles te weten komen over de wereld van elektrificatie en welke oplossing het beste past bij hun wensen. Go Electric biedt een spannende primeur, de eerste elektrische acceleratiesimulator ter wereld.

De Go Electric experience bevat:
De bloedstollende elektrische acceleratiesimulator, waarmee je kunt ervaren hoe enorm snel en onafgebroken een elektrische auto kan optrekken
Een augmented reality reis door de wereld van elektrificatie die duidelijk maakt hoe alle beschikbare technologieën werken - van de Puma met zijn 48-volt mild-hybrid technologie tot de ‘Mustang inspired’ elektrische performance SUV
Een interactieve touchscreen experience die helpt bepalen welke vorm van elektrificatie het beste past bij welke lifestyle
Een hands-on interactieve sessie waarbij kan worden ervaren hoe plug-ins en volledig elektrische auto’s worden geladen

Go Electric is op de Frankfurt Motorshow te bezoeken tot 22 september. De elektrische belevingswereld gaat daarna op tournee naar onder meer Italië, Frankrijk, Spanje en Engeland.