ŠKODA wordt duurzaam onder submerk ŠKODA iV

Skoda CITIGOe iV 19 laden15-9-19. Met het nieuwe submerk ŠKODA iV en geëlektrificeerde modellen - SUPERB iV en CITIGOe iV - zet ŠKODA nieuwe stappen in e-mobiliteit. Een nieuw tijdperk.

 

ŠKODA start met nieuw submerk iV
ŠKODA presenteerde in mei niet alleen zijn nieuwe submerk iV E-Mobility, maar ook de eerste twee geëlektrificeerde productiemodellen in de 124-jarige historie van het merk: de elektrische CITIGOe iV en de SUPERB iV plug-in hybride. Beide modellen maken E-Mobility ‘simply clever’ met een korte laadtijd, een groot bereik en betaalbare prijzen. ŠKODA heeft daarmee officieel het elektromobiliteit-tijdperk afgetrapt.
Skoda CITIGOe iV 19 laden

SUPERB iV en CITIGOe iV eerste geëlektrificeerde modellen
De SUPERB iV en CITIGOe iV zijn de eerste geëlektrificeerde productiemodellen van ŠKODA. Vanaf begin volgend jaar brengt ŠKODA het vlaggenschip SUPERB iV op de markt. Hij wordt leverbaar met een plug-in hybrideaandrijving, die de power van een benzine- en elektromotor combineert. De CITIGOe iV, de eerste volledig elektrische auto van ŠKODA, wordt aangedreven door een 61 kW sterke elektromotor. Het praktijkbereik is maximaal 260 kilometer.
Skoda Superb iV 19 neus

ŠKODA AUTO DigiLab: innovatieve expertise op het gebied van digitale ontwikkeling
ŠKODA AUTO DigiLab is de motor achter vele digitale innovatieprocessen bij ŠKODA. Deze ‘innovatieworkshop’ met vestigingen in Praag, Tel Aviv en Beijing versterkt de ontwikkelingsexpertise van ŠKODA op het gebied van digitalisering. Enkele van de vele projecten zijn het mobiliteit- en sociale zorgproject ‘CareDriver’ voor kinderen, ouderen en mensen met een handicap, de e-scooter sharing service ‘BeRider’ in Praag of ‘WeShare’, een service waarbij elektrische auto’s kunnen worden gedeeld. WeShare biedt daarmee emissievrije en duurzame stedelijke mobiliteit. Met gedeelde (elektrische) mobiliteit helpt ​​WeShare bij het schoner, stiller en bewoonbaarder maken van steden. De service die door Volkswagen in juni met succes is gelanceerd in Berlijn, wordt in 2020 samen met ŠKODA uitgerold in Praag.