Mazda CX-3 wereldprimeur op Autoshow New York

Mazda CX 3 18 lv30-3-18. Met uitgewerkt design, gemodificeerde SKYACTIV motoren en meer veiligheid presenteert Mazda de CX-3 als wereldprimeur in New York.

 

  

Met een meer uitgewerkt Kodo design, aanzienlijk gemodificeerde SKYACTIV-motoren en een breder scala aan i-ACTIVSENSE veiligheidstechnologieën is de vernieuwde Mazda CX-3 klaar om het succes van de huidige versie voort te zetten, wanneer het model deze zomer in Europa op de markt komt.

Mazda CX 3 18 lzij
De grootste wijziging betreft de nieuwe SKYACTIV-D dieselmotor voor de vernieuwde CX-3 die tal van verbeteringen heeft die ervoor zorgen dat hij voldoet aan de EURO 6d-Temp emissienorm en de real-drive emissietest (RDE). De verlaagde verbrandingstemperatuur, bereikt door een grotere motorinhoud van de viercilinder en dankzij andere motor-upgrades, leidt tot nog lagere NOx-emissies. Een NOx-opslagkatalysator vermindert de weinige overblijvende stikstofoxidecomponenten in het uitlaatgas tot het niveau dat vereist is voor de Euro 6d-Temp norm.

Mazda CX 3 18 lv
De SKYACTIV-G benzinemotoren van de vernieuwde Mazda CX-3 kregen ook verschillende updates om de deeltjesemissies, die vaak worden aangetroffen in benzinemotoren met directe injectie, verder te verminderen. Zelfs zonder een benzinedeeltjesfilter voldoet de SKYACTIV-G benzinemotor aan de strengere eisen van de Euro 6d-Temp emissienorm, waaronder de RDE-test voor het aantal deeltjes.
Het is de tweede update voor de CX-3 sinds de lancering in 2015. Naast de motoren ligt de nadruk in de vernieuwde versie op de mensgerichte ontwerpfilosofie van Mazda, die bestuurder en passagiers een nog meer gedegen en kwalitatief betere ervaring op elk gebied levert.

Mazda CX 3 18 dash
De wijzigingen aan het exterieur omvatten onder meer een nieuw ontworpen grille, de keuzemogelijkheid voor het prachtige Soul Red Crystal als kleur en nieuwe 18-inch aluminium velgen*. Het nieuwe interieur is standaard voorzien van een centrale armleuning, een elektronische parkeerrem met auto-hold functie* en uitgebreide i-ACTIVSENSE veiligheidstechnologieën, waaronder een nieuwe file-assistent* (in combinatie met de SKYACTIV-Drive zestraps automatische transmissie) en een Matrix LED verlichtingssysteem*.

Mazda CX 3 18 la
De New York International Auto Show is open voor het publiek van 30 maart tot 8 april 2018.