Geen paaseieren, maar haaien bij de Opel-dealer

Opel Crossland X Shark Attack 18 Karim Giordimaina29-3-18. Opel heeft tijdens de Paasdagen iets anders bedacht dan eieren zoeken. Stap binnen bij een dealer en ga daar op haaienjacht. Je vindt ze in de showroom  in vrijwel elk model.

  

 

Gezien de weersvooruitzichten is het meer waarschijnlijk dat paaseieren aankomend paasweekend binnen in plaats van buiten worden verstopt. Opel bedacht daarom een variatie op een thema: het zoeken naar haaien in de nieuwe Crossland X en Grandland X, want sinds 2004 zijn er diverse haaien verstopt in Opel-modellen. Ook in de Opel ADAM, Corsa, Astra, Insignia en Zafira zijn deze formidabele roofvissen te vinden. Opel-fans kunnen desgewenst tijdens Pasen dan ook bij de Opel-dealer op haaienjacht gaan. 
Opel Crossland X Shark Attack 18 rzij Karim Giordimaina
Opel Crossland X Shark Attack 18 handschoenenvak

Opel Shark Attack 18 haai Karim GiordimainaHoe het idee van de ‘Opel Shark’ tot leven kwam
Hoe is het idee van de verborgen haaien in Opel-modellen meer dan een decennium geleden eigenlijk ontstaan? Het begon op een zondagmiddag in 2004, toen Opel-designer en amateur-duiker Dietmar Finger thuis werkte aan een schets voor de destijds nieuwe Corsa. Hij dacht na over het zijpaneel van het klepje van het handschoenenkastje, dat meestal vanbuiten onzichtbaar is omdat het schuilgaat achter de gesloten passagiersdeur. Als het handschoenenkastje geopend is moet het zijpaneel de nodige stijfheid geven aan het ontwerp, vandaar dat er ribben op het plastic oppervlak zijn aangebracht. Dietmar had de opdracht om de vorm van deze ribben te tekenen. Tijdens het tekenproces liep zijn zoontje bij hem langs en keek naar de schets. Hij zei: “Papa, waarom teken je niet gewoon een haai?”. “Inderdaad, waarom niet!”, dacht Dietmar en hij gaf de ribben de vorm van een haai. Een design-gimmick was geboren. De volgende dag presenteerde Dietmar zijn ontwerp aan Niels Loeb, de toenmalige Corsa Chief Designer. Hij was direct verknocht aan het idee. De haai in het handschoenenkastje ging in productie en het succesverhaal van de ‘Opel Shark’ was begonnen.

De Zafira volgde.
Karim Giordimaina, toen verantwoordelijk voor het interieurdesign van de Zafira, verstopte drie haaien in het interieur van de MPV. Steeds meer haaien kregen toen een permanente doch verscholen plek in Opel-interieurs, allereerst in de gewaagd gestileerde ADAM, gevolgd door de huidige generatie Opel Astra en de Opel Insignia.

Opel ADAM 18 lvOpel Corsa Shark Attack 18 handschoenenvakOpel Insignia Grand Sport 18 rvOpel Insignia 18 Shark Attack bekerhouder