Opel Combo Tour met 1.2 turbomotor en automaat

Opel Combo Life XL 19 lv16-8-19. Het aanbod van de Opel Combo Tour wordt uitgebreid met een krachtige turbobenzinemotor, een 8-traps automaat en geavanceerde assistentiesystemen.

 

Opel maakt de Combo Tour nog aantrekkelijker. Het veelzijdige en praktische model is nu ook leverbaar met de 1.2 Direct Injection Turbo benzinemotor met een vermogen van 96 kW (130 pk), gekoppeld aan een 8-traps automaat en een start-stopsysteem. Deze krachtbron, die een gemiddeld brandstofverbruik* van 5,3 - 5,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 121 - 127 g/km laat noteren, voldoet aan de Euro 6d-emissienorm en rondt het motorengamma naar boven af. De prijzen van de Opel Combo Tour 1.2 Direct Injection Turbo beginnen bij € 28.903,- (inclusief BTW en BPM). De versie met 8-traps automaat is er vanaf € 32.271,-.
Opel Combo Life XL 19 rzij

Comfort, connectiviteit en geavanceerde assistentie
Ter verhoging van het comfort is de Opel Combo Tour standaard uitgerust met onder meer een zesvoudig verstelbare bestuurdersstoel met arm- en lendensteunen, een verwarmbaar stuurwiel met lederen bekleding en bedieningsknoppen, elektrisch bedienbare zijruiten voorin en airconditioning.

Voor optimale connectiviteit levert Opel een multimediasysteem met een 8-inch touchscreen, dat compatible is met Apple CarPlay en Android Auto. Geavanceerde rijassistentiesystemen maken het rijden voor de bestuurder nog ontspannener. De uitgebreide standaarduitrusting omvat onder meer automatische cruise control met snelheidsbegrenzer, collision warning met noodremassistent en voetgangersherkenning, Hill Start Assist, rijstrookassistent, verkeersbordherkenning en vermoeidheidsdetectie.
Opel Combo Life XL 19 lv

1.2 Direct Injection Turbo
Met een vermogen van 96 kW (130 pk) en 230 Nm trekkracht bij 1.750 t/min vormt de
1.2 Direct Injection Turbo de nieuwe topmotor in het aanbod van de Combo Tour. Met deze aandrijflijn bereikt de Combo Tour een topsnelheid van 186 km/u en kan hij in 12,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u accelereren.

Deze driecilinder benzinemotor voldoet aan de emissienorm Euro 6d en is standaard gekoppeld aan een ultramoderne en lichtgewicht 8-traps automaat. Die schakelt niet alleen bijzonder soepel, maar draagt ook bij aan de reductie van verbruik en emissies. Om de emissie van fijnstof zoveel mogelijk te beperken, is de benzinemotor voorzien van een GPF (Gasoline Particulate Filter) voor optimale regeneratie van fijnstof in de filter.

Het brandstofverbruik* van het gehele motorengamma van de Opel Combo Tour bedraagt 4,5 - 6,6 l/100 km (in de stad), 4,0 - 5,1 l/100 km (op buitenwegen) en 4,2 - 5,7 l/100 km gecombineerd, met een bijbehorende CO2-emissie van 110 - 130 g/km.
Opel Combo Life XL 19 schakelaar automaat

Allround winnaar
De Opel Combo is vanaf het begin als een personenauto ontwikkeld – en niet als bestelauto waaraan later voorzieningen zijn toegevoegd om hem voor particulieren en gezinnen geschikt te maken. Daardoor genieten ook de gebruikers van de bestelwagenversie van hetzelfde comfort en dezelfde technologie als particulieren en gezinnen in de Combo Tour. Het kwam voor Opel dus niet als een verrassing dat de Combo Tour de titel ‘AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2019’ ontving en de bestelwagenversie werd uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2019’.

Alle versies van de Opel Combo bieden het hoogste niveau van veiligheid en comfort in dit segment. Ook bieden ze veel interieurruimte en flexibiliteit. De Combo Tour is leverbaar met vijf en zeven zitplaatsen en in twee lengtevarianten: 4,40 en 4,75 meter. De standaardversie met vijf zitplaatsen biedt minimaal 597 liter** bagageruimte, de langere XL-versie zelfs 850 liter**. De multifunctionele Opel Combo Tour biedt met de achterste zitplaatsen neergeklapt zelfs meer dan drie keer zoveel bagageruimte: 2.126 liter*** voor de korte versie en 2.693 liter*** voor de XL-versie. 
Opel Combo Life XL 19 la

* Brandstofverbruiks- en CO2-emissiecijfers zijn vastgesteld volgens de nieuwe World Harmonised Light Vehicle Test Procedure WLTP (richtlijn EU 2017/948) en voor vergelijkingsdoeleinden teruggerekend naar NEDC. Daarbij is geen rekening gehouden met specifieke gebruiks- en rijomstandigheden, uitrustingsdetails en opties. Cijfers kunnen afhankelijk van de bandenmaat variëren. De dealer beschikt over de meest actuele informatie.
** Gemeten tot de bovenkant van de achterste rugleuning, volgens ISO 3832.
*** Gemeten tot aan het dak, met de achterste rugleuning(en) neergeklapt, volgens ISO 3832.