BMW i3 met 4% bijtelling binnen 1½ maand geleverd

BMW i3 19 rv27-7-19. Omdat hij slechts anderhalve maand levertijd heeft kan de BMW i3 nog voor 1-1-2020 worden geleverd. Dat betekent: een bijtelling van 4% is gegarandeerd.

 

Een van de meest besproken uitkomsten van het klimaatakkoord dat op vrijdag 28 juni werd gepresenteerd, is de verhoging van de bijtelling voor volledig elektrische auto’s van 4 naar 8 procent per 1 januari 2020. Een jaar eerder dan verwacht, want de huidige belastingregels, zoals vastgelegd in Autobrief II, lopen nog tot eind 2020. Tegelijk met de verdubbeling van de bijtelling wordt ook het bedrag waarover dit geldt, verlaagd van €50.000 naar €45.000.
BMW i3 19 lzij

Dankzij dit tussentijds veranderde kabinetsbeleid wordt de levertijd van elektrische auto’s nog belangrijker dan die al was. De zakelijke rijder die wil profiteren van de 4 procent bijtelling over €50.000 is immers genoodzaakt zijn of haar elektrische auto nog dit jaar op kenteken te laten zetten. De korte levertijd van de BMW i3 wordt hiermee een nog groter pluspunt.
BMW i3 19 rzij deuren
In tegenstelling tot veel andere elektrische auto’s kan de BMW i3 binnen anderhalve maand worden geleverd. Dan gaat het dus om een geheel naar eigen wens samengesteld exemplaar dat in de fabriek in Leipzig (met louter wind- en zonne-energie) wordt gebouwd. Er zijn nog 1.000 exemplaren te configureren die met zekerheid in 2019 kunnen worden geleverd.
BMW i3 19 dash
“Naast de snelle levertijd en de 4% bijtelling is er nog een reden om voor de enige premium elektrische auto in zijn klasse te gaan: het is eveneens de duurzaamste elektrische auto op de markt”, legt Stefanie Wurst, Algemeen Directeur BMW Group Nederland uit. “Er komt veel meer bij kijken dan alleen het produceren en verkopen van elektrische auto’s of het aanplanten van bomen ter compensatie. Het gaat om verduurzaming van de complete keten, van grondstofwinning tot recycling. De impact op de medewerker, klant, maatschappij en het klimaat van alles wat we bij BMW Group doen, telt daarbij mee.”
BMW i3 19 rv
Er is al een BMW i3 vanaf €42.299 (fiscale waarde: €40.943) met een bijbehorende netto bijtelling vanaf maar €48 per maand. Er is ook de zeer compleet uitgeruste Executive Edition die inclusief alle begerenswaardige opties nog onder de huidige cap van €50.000 is geprijsd en dus volledig binnen de 4% bijtelling blijft.
Alle zakelijke rijders die nog dit jaar tegen 4% bijtelling in een BMW i3 willen rijden, evenals alle privé-rijders, kunnen terecht op www.bmw.nl (klik hier voor de configurator) of bij een van de 52 Nederlandse BMW dealers.