ABD Nissan voor de derde keer Global Dealer

Nissan ABD Drachten 19 Z5-6-19. De dealer uit Drachten en Heerenveen levert topservice en is daarom voor de derde maal bekroond met de Nissan Global Dealer of the Year Award. Hoe dat kan? "Teamwork is de sleutel tot succes," aldus directeur Wybe Kooistra.

 

Uit handen van Koen Maes, Managing Director van Nissan Benelux, ontving de dealer de prestigieuze dealeronderscheiding. De Nissan Global Dealer of the Year Award is er voor dealers die zich buitengewoon inspannen voor de groei van het merk, succesvol verkopen, topservice en -onderhoud leveren aan Nissan-rijders, een hoge waardering krijgen van hun klanten én openstaan voor vernieuwing. Aan die criteria voldoet Nissan-dealer ABD Nissan zonder meer. Al jaren, want deze dealer won deze award ook al in 2016 en 2018. In 2017 behaalde de dealer de tweede plaats.
‘Hoe we dat voor elkaar krijgen? Ik denk vooral doordat we goed samenwerken. We gaan allemaal voor hetzelfde resultaat’, reageert Wybe Kooistra, directeur bij ABD Nissan. ‘Je bent afhankelijk van de juiste mensen – die hebben we natuurlijk in huis – maar ook onze klanten zijn een belangrijke factor in het succes. In ons bedrijf zijn geen harde scheidingen tussen de afdelingen. We zijn één team en stimuleren elkaar continu om nog beter te worden. Dat werpt zijn vruchten af.’
Nissan ABD Drachten 19 3 mannen
(v.l.n.r.): Willem-Jan van Overbeeke (Sales Performance Manager Nissan Nederland), Koen Maes (Managing Director Nissan Benelux) en Wybe Kooistra (Directeur ABD Nissan)

Kampioen
Kooistra vervolgt: ‘Professionaliteit staat voorop, maar we geven klanten het echte dorpsgaragegevoel. We vergelijken ons altijd met een Eredivisieploeg. Goed is niet goed genoeg. Je moet altijd streven naar een nog beter resultaat, want alleen dan kun je kampioen worden. En daarover gesproken: we zijn natuurlijk superblij met het feit dat we ook in 2019 zijn bekroond met de Nissan Global Dealer of the Year Award.’
Nissan ABD Drachten 19 Z
Over ABD Nissan
ABD is in 1975 gestart met Nissan-activiteiten. De naam ABD staat voor Autobedrijf Drachten, als verwijzing naar de locatie waar het bedrijf begonnen is. De naam werd uiteindelijk gewijzigd in ABD. Nog altijd zijn meerdere werknemers van het eerste uur dagelijks werkzaam bij ABD Nissan. De firma ABD heeft momenteel twee Nissan-vestigingen, in Heerenveen en Drachten. Andere ABD-locaties zijn te vinden in Dokkum, Sneek en twee in Leeuwarden, waarvan één Ondernemerscentrum. ABD heeft in totaal 185 medewerkers in dienst, waarvan circa 25 bij ABD Nissan.

Nieuw kantoorpand
Sinds vrijdag 24 mei heeft ABD Nissan een nieuw pand in Drachten, aan de Omloop 56. Het bijzondere aan deze nieuwe locatie is de voorraad én de hypermoderne showroom. Zo staat er niet één exemplaar van elke type Nissan, maar zijn heel veel uitvoeringen en kleuren op voorraad. Mocht een type, uitvoering of kleur niet voorradig zijn, dan kan de klant in het zogeheten Car Lab zijn of haar Nissan naar keuze digitaal samenstellen op een groot beeldscherm.