BCA klassiekerveiling met veel topmerken

BCA Porsche int handtekening 1915-5-19. Zaterdag 18 mei is er voor klassiekerliefhebbers een grote veiling bij BCA in Barneveld. Ruim 100 auto's, waaronder veel exclusieve topmerken, vallen onder de hamer.

 

 

Nooit eerder bracht de klassiekerveiling van BCA in Barneveld zoveel topmerken bij elkaar. Van vrijwel elk exclusief automerk gaat er wel een model onder de hamer. Gelukkig is het aanbod met ruim 100 auto’s zo groot, dat liefhebbers die op zoek zijn naar een leuke en betaalbare klassieker ook prima worden bediend. De klassiekerveiling vindt plaats op 18 mei.
BCA Porsche 3x 19

Nog voordat de zomer aanbreekt en in een periode dat velen nadenken over een mooie klassieker of liefhebbersauto, houdt BCA zijn jaarlijkse klassiekerveiling. Toeval of niet, maar dat en het brede aanbod, maken de BCA Klassiekerveiling voor liefhebbers het beste moment om die langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan.

De tijd is gunstig, voor het aanbod geldt hetzelfde. Zoals elk jaar wordt ook bij deze editie van de BCA Klassiekerveiling een groot aantal en zeer gevarieerde klassiekers aangeboden. Altijd van een Morgan gedroomd? Of van een Bentley S1? Ze gaan onder de hamer op 18 mei. Wie liever statiger transport zoekt, komt wellicht uit bij een Rolls-Royce Corniche of bij een Aston Martin Volante.

Het is overigens niet alleen Engels dat de klok slaat. Voor de liefhebbers van Duitse merken zijn er diverse Porsches, waaronder drie zeer bijzondere uitvoeringen van de zeer populaire 911. De te veilen uitvoeringen zijn ooit op de markt gebracht om het 25-jarig bestaan van het model te vieren. De auto’s zijn bijzonder door onder meer een handtekening van Ferdinand Porsche op de hoofdsteunen van de auto.
BCA Porsche int handtekening 19

Wie geen Porsche op zijn verlanglijst heeft staan, maar bijvoorbeeld meer ruimte zoekt, zou eens moeten kijken naar de Volkswagen T1 Samba-bus. Totaal anders, minstens zo begeerlijk en illustratief voor de breedte van de collectie. Liefhebber of verzamelaar, iedereen kan bij BCA iets van zijn gading vinden.

Iede Aukema, directeur BCA: “We hebben dit jaar een opvallend groot aantal Engelse auto’s, van zeer exclusieve merken bovendien. Het geeft aan dat veilingen allang niet meer worden gebruikt om faillissementspartijen op te ruimen. Ook liefhebbersauto’s vinden via onze veilingen zoals deze klassiekerveiling, een nieuwe eigenaar.”

De te veilen modellen kunnen op 18 mei vanaf 8.30 uur worden bezichtigd. Aukema nogmaals: “Zoals de meeste veilingbezoekers inmiddels wel weten, staat onze klassiekerveiling open voor handelaren en particulieren, iedereen kan meebieden en zijn slag slaan.” Om 11.00 wordt de eerste auto geveild. De kavels zijn nu al te bekijken op www.bca.com/klassiekerveiling. Meebieden om die ultieme droomauto op de kop te tikken, kan in Barneveld en natuurlijk geheel online via www.bca.com. Welk model ook wordt gezocht, hoe ook wordt geboden, de echte liefhebber die op zoek is naar zijn droomauto, mag de BCA Klassiekerveiling niet missen.