Citroën 19_19 Concept ultracomfortabele EV

Citroën 19 19 raboven15-5-19. 100 jaar Citroën. 100 jaar vooruitstrevend. Het merk heeft altijd zeer comfortabele auto's op de markt gebracht. De 19_19 Concept gaat nog veel verder.

 

Na de in februari onthulde Ami One Concept – Citroëns visie op elektrisch rijden in de stad – wordt nu de 19_19 Concept gepresenteerd waarmee Citroën laat zien hoe het merk denkt over ultra-comfort en elektrisch rijden buiten de grenzen van de stad. Twee elektrische concept cars die antwoord bieden op de behoeften van klanten met steeds meer eisen aan in alle vrijheid kunnen rijden en reizen. De 19_19 Concept is wat je van Citroën kan verwachten: anders. De gestroomlijnde en technologische concept car breekt met iedere heersende norm en valt op door het op de luchtvaart geïnspireerde, spectaculaire, zwevende, transparante capsule design.
Deze nieuwe concept car illustreert ultra-comfort voor de mobiliteit van morgen aan de hand van:
het ontwerp: het interieur is qua inrichting en materialen een heuse salon, waarin iedere inzittende in zijn eigen cocon een stoel heeft die het summum van comfort biedt;
de technologie: een 100% elektrische concept car met een bereik van 800 km, die het ‘vliegend tapijt-effect’ biedt door de ophanging met Progressive Hydraulic Cushions ® gekoppeld aan een intelligent actief besturingssysteem, dat voorzien is van technologieën voor autonoom rijden en een proactieve Personal Assistant die spontaan reageert op iedere inzittende waardoor deze een totaal nieuwe rijervaring krijgt.
Citroën 19 19 rzij
De Citroën 19_19 Concept beleeft zijn wereldpremière op de VivaTech in Parijs op 16 mei 2019. 

“ De 19_19 Concept is onze vernieuwende en technologische visie op mobiliteit in de toekomst, waarbij de basiselementen, die Citroën de afgelopen 100 jaar hebben gevormd, behouden blijven: een merk dat luistert naar zijn klanten en de mens altijd centraal plaatst, zoals de slogan ‘Inspired by You’ uitdrukt. Design, creativiteit, comfort en innovatie zijn en blijven de kern van het DNA van Citroën. De 19_19 Concept is daar weer een fraai bewijs van.” Linda Jackson, Algemeen Directeur Citroën

SAMENGEVAT
Ter gelegenheid van 100 jaar lef en creativiteit ten dienste van bewegingsvrijheid wilde Citroën met iets spectaculairs komen, een echte UFO in de autosector. Een disruptief manifest dat nieuwe standaarden zet en een beeld schetst van een visie op mobiliteit die bewust onconventioneel, verkennend en onbegrensd is. De voor een auto ongekende proporties van de 19_ 19 Concept zijn geïnspireerd op de wereld van de luchtvaart en de binnenhuisarchitectuur. Deze concept car is herkenbaar aan zijn gestroomlijnde en zuivere vormen en de bijzondere technologische details.
Citroën 19 19 raboven

Door van het interieur een rijdende salon te maken verlegt de 19_19 Concept de grenzen van het Citroën Advanced Comfort® programma verder. Deze concept car is voorzien van Progressive Hydraulic Cushions® gekoppeld aan een intelligent actief besturingssysteem en het unieke ontwerp is gebaseerd op de binnenhuisarchitectuur met losse stoelen die de nieuwe visie op comfort verbeelden. De 19_19 Concept toont zich bovendien innovatief en toekomstgericht met zijn technologie voor autonoom rijden, die de bestuurder de mogelijkheid biedt om het besturen geheel over te laten aan de auto. Er wordt ruim gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie voor bijvoorbeeld de Personal Assistant in het instrumentenpaneel, die de controle over het rijden overneemt als de auto zelfstandig rijdt en die interageert met de inzittenden via een proactief en voorspellend systeem dat de behoefte van ieder van hen anticipeert.
Citroën 19 19 int

Met zijn 100% elektrische aandrijflijn is de 19_19 Concept milieuvriendelijk, biedt hij meer comfort in de auto vanwege de afwezigheid van geluiden en trillingen en bewijst hij met een bereik van 800 km dat ook lange ritten elektrisch kunnen worden afgelegd. Deze concept car werd bedacht om rijden nog zorgelozer en relaxter te maken en wordt dan ook via inductie opgeladen, stilstaand of rijdend als de infrastructuur dit toelaat.

19_19 Concept staat voor het nieuwe lange reizen. Een moderne benadering van design en technologie voor een nieuwe rijervaring die een ‘mentale detox’ moet stimuleren. Zo wordt reizen weer wat het hoort te zijn: momenten van ontspanning, rust en plezier.

19_19 Concept is het ultieme antwoord van Citroën op het rijden en reizen van morgen, geïnspireerd op het verlangen naar vrije en inspirerende mobiliteit. 

“Na 100 jaar zet Citroën voor de toekomst nog steeds in op twee basiskenmerken die al die tijd het succes van het gamma hebben bepaald: de gedurfde stijl en het comfort van de 21e eeuw – Advanced Comfort voor met name de 4 zitplaatsen die elk hun eigen sfeer hebben, een 100% elektrische aandrijving, een Personal Assistant en technologieën voor autonoom rijden. “
Xavier Peugeot, Directeur Product Citroën 

AFMETINGEN
Lengte: 4.655 mm
Breedte: 2.240 mm
Hoogte: 1.600 mm
Wielbasis: 3.100 mm
Diameter van de wielen: 913 mm
Goodyear banden: 255/30 R30
Citroën 19 19 la

Goodyear ontwikkelde speciaal voor de 19_19 de C100 conceptband

De Goodyear C100 conceptband is ontworpen met een extra grote dimensie en esthetiek die past bij het spectaculaire design van de 19_19 Conceptwagen. Om te voldoen aan de slimme prestatie en het comfort van deze wagen, is de band voorzien van unieke eigenschappen.
"Goodyear's C100-conceptband werd speciaal ontworpen voor de Citroën 19_19 Conceptwagen", aldus Nick Harley, Managing Director Consumer OE EMEA bij Goodyear. "De Citroën 19_19 is uitgerust met de nieuwste technologieen die een maximaal comfort en efficiëntie bieden voor elektrische mobiliteit en de intelligente mogelijkheden die nodig zijn om een autonoom voertuig te ondersteunen.
Citroën 19 19 Goodyear C100 band
Het C100 conceptmodel omvat verschillende innovatieve kenmerken:
o “Hoge en smalle” structuur: De C100 heeft een diameter van bijna 1 meter, ter vergelijking een gemiddelde band heeft een diameter van 60 cm. Deze buitengewone bandenmaat levert de nodige ruimte voor extra efficiëntie, comfort en prestatievoordelen. Deze voordelen dragen bij aan een lagere rolweerstand om de energie-efficiëntie en het bereik van de Citroën 19_19 Concept-voertuig te vergroten, samen met verbeterde rijprestaties in droge en natter omstandigheden.
o Custom Tread Design: De C100 heeft een op de natuur geïnspireerd loopvlak. De profielsamenstelling van de C100 is geïnspireerd op de eigenschappen van een natuurlijke spons. Dit wil zeggen een aanpasbaar loopvlak, dat op een droog wegdek zorgt voor de nodige stijfheid en de zachtheid op nat wegdek kan versterken. Deze eigenschappen zorgen voor een betere handling, grip en remprestaties. Met bijna 100 extra blokken in het profiel ten op zichte van een gemiddelde band, kan de C100 een veel stillere rit leveren, hetgeen een cruciale stap is voor het garanderen van comfort in een elektrische voertuig.
o Intelligence and connectivity: De C100 conceptband is ontworpen met geavanceerde sensortechnologie. Deze sensors stellen de band in staat om het wegdek en de weersomstandigheden te meten en te communiceren met het controlesysteem van de Citroën 19_19